Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 47

Wątek: Magarynka - recenzje

Chustonówka
    Miejscowość
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Witam!!!
    do wszystkich testujących, które czekaja na moja wiekszą aktywnośc w wątku: no cóz przepraszam ale do tej pory wszelkiego rodzaju fora to nie była moja bajka, wiec jakos tak nie pisałam, aczkolwiek popracuje nad tym i bede tu częściej zagladac, a nóz polubie to miejsce tak jak Wy
    A tak przede wszystkim BARDZO BARDZO dziękuje za wszystkie recenzje dużo mi dały.
    A przy następnej części produkcji metka z logo zmieni się na pewno

P.s. to samo napisałam w wątku o MAGARYNCE, bo w sumie nie wiedziałam gdzie lepiej, no a co dwie wiadomości to nie jedna

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania!

Chustę udało nam się zamotać raz, na prawie 3 godziny. Plecak prosty na 8-kilowej śpiącej 11-miesięczniaczce - było ok. Chusta mięciutka, delikatna, flanelkowa. Oznaczenie krawędzi dyskretne, może dla początkujących być nawet za dyskretne chyba. Metka środkowa - mam zdanie jak poprzedniczki, ale widzę, że sprawa załatwiona i już będzie inna Również co do jednostronności wzoru mam obiekcje - mnie takie chusty nie przekonują, mam katmandu w formie panela w mt i tylko w tej formie jest dla mnie do przyjęcia.

Gdybym dostała tę chustę prawie 7 lat temu, kiedy usiłowałam zgiąć mojego pierwszego hoppa, byłabym zachwycona. Teraz - mam pawie i nic im nie dorówna Ale na pewno będę polecać poszukującym swojej pierwszej chusty, przyjaznej i w przyjaznej cenie.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustonówka
    Miejscowość
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Wielu z Was jako minus podkreśla to to że chusta jest jednostronna. Niestety sposób drukowania wzoru uniemożliwia nanoszenie go obustronnie. Coś za coś, chciałam aby chusty MAGARYNKA były wzorzyste, bo pasiaków i chust jednokolorowych mamy sporo. Wiem, że dla niektórych to spory minus, ale czekam na wielbicielki wzorów, których wraz z rozwojem firmy bedzie przybywac. pozdrawiam

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Weszłam z ciekawości, co nowego w wątku i nie widzę swojej recenzji - byłam pewna, że w wakacje napisałam posta

Pierwsza myśl po zamotaniu chusty - jest miękka i dobrze się układa. Jako taką chętnie poleciłabym ją osobie z maluszkiem, myślę, że to jest właśnie taka chusta na wiosnę/lato, nie za cienka, nie za gruba. Nie luzuje się podczas noszenia. Z 10-kilową córką trochę się męczyłam w magarynce, materiał wpijał mi się w ramiona, raczej dedykowana jest dla lżejszego wsadu

Nie jest dla mnie problemem, że wzór jest jednostronny. Jest zdecydowany, energetyczny i tym się wyróżnia od innych polskich chust.
    Warto popracować nad metką środka (widzę, że już parokrotnie dziewczyny powyżej to zauważyły) - może wystarczyłoby przeszycie samo? Moim zdaniem ta psuje efekt wyjątkowego wzoru...

Bardzo cieszę się, że słychać o nowych polskich produkcjach i fajnie, że sponsorka testów piszę o rozwoju firmy i tym, że dostępne będą nowe wzory. Dziękuję bardzo za możliwość wzięcia udziału w testach (i kajam się za spóźnienie w recenzowaniu).
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chustonówka

Domyślnie

moja koleżanka miała taką,nie była z niej jednak zadowolona,podobno była nie wygodna i nie podpasowały jej kolory,niestety nie miała na to wpływu bo ją od kogoś dostała,za to była bardzo milutka w dotyku.

Chustomanka Awatar Quenya
    Miejscowość
    Krakówek

Domyślnie

Chusta zachwyca mnie wzorem (nie lubię pasiaków), więc na wstępie miała fory. Co więcej, bardziej mi te kolorki odpowiadają niż te przejaskrawione na firmowych zdjęciach.
    Jak już było napisane - metka znacząca środek jest okropna - nijak do wzoru nie pasuje, w trakcie szukania gubi się gdzieś, na zamotanej chuście ohydna...
    Chusta miękka, taka "lejąca się" i łatwo dociągająca. Mam wrażenie, że jednak zbyt śliska. Nosiłam 9ciokilogramowego Michasia i po półgodzinie miałam ochotę zerwać ją z siebie - bardzo dobrze dociągnięta i zawiązana przed wyjściem z domu, zaczęła puszczać, luzować się, wrzynać w ramiona. Dostała drugą szansę kolejnego dnia, ale tym razem wzięłam na spacer zmienniczkę. I dobrze, bo szybko znowu szybko miałam dosyć noszenia w niej.
    Moje wnioski: chusta jest fajną alternatywą dla pasków i zapewne dobrze ponosi mniejsze dzieciaczki. Ja się jednak nie skuszę, mimo iż wzór mnie urzekł.

Mi 04.2009
    Miś 01.2012
    Mel 10.2013
    Mym 09.2017

www.milowekroki.blogspot.com
    www.spiewajaceskrzypce.pl

Chusteryczka Awatar mamaLiKa
    Miejscowość
    sercem na Ursynowie ;)

Domyślnie

Quenya, pięknie się prezentujecie w chuście Dzięki za recenzję.

A przy okazji, przypominam innym testującym o recenzjach!
    Dziewczyny, bądźcie fair - wy macie okazję ponosić i przetestować, a wsytawiająca chustę do testów liczy w zamian na wasze recenzje

Chustofanka Awatar paula_bed
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

jaka cudowna chustaaaaa
    czemu ja juz nie mam kogo nosic

Michalina 29 marzec 2008 Mikolaj 3 czerwiec 2010
    Nie zagladam na chustostragan

Chustomanka Awatar Roma
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Troszkę z poślizgiem, ale ...

Dziękuję za możliwość testowania.
    Magarynka jest przede wszystkim bardzo miła w dotyku, taka "aksamitna". Wydaje mi się, że byłaby super dla noworodka i małego niemowlęcia. Bardzo łatwo się dociąga, chyba lepiej niż natkowe pasiaki, więc jest doskonała alternatywą dla nich. No, bo chyba nie wszystkie "nówki" lubia paski, co ?

Ja nie miałam okazji przetestować jak jest nośna, bo Córa była akurat na takim etapie, że zbyt długo w chuście nie siedziała.

Metka zaznaczająca środek: okropna i szpetna !!!

Wzór

I jeszcze zdjęcie:

Justyna.
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
    Adam
    16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014

Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza

Chustofanka Awatar polly
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dziękujemy bardzo za możliwość testowania chusta sliczna!!!! aż chce się nosić i pokazywać (złapałam się na tym ze dobieram garderobę tak żeby wyeksponować chustę ). bardzo miła w dotyku, taka mięciutka.... Jaśko się w nią wtulił i zasnął
    niestety przy moim 11 kilowcu wpijała się w ramiona po jakichś 10-15 min noszenia. metka mi jakoś specjalnie nie przeszkadzała no ale urodą nie grzeszy. ogólnie wydaje się być idealna dla maluszków

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

To i ja opinię wystawiam Moim zdaniem na malucha dobra chusta.

+ miękka i miła w dotyku (nawet milsza niż LittleFrog z którą jest porównywana)
    + zaznaczone krawędzie
    + chyba fajna na lato dzięki jasnej kolorystyce i cienkości

ale
    - jednostronna i wzór przebija ciut na drugą stronę (może na ciemnym tle było by lepiej)
    - znacznik środka ciężki do schowania
    -instrukcja z erratą ale wiem że instrukcję ciężko zrobić i dobrze jak jest widok na poprawę.

Marmez pytał też czy w zasłonie noszę mi wzór jakoś nie przeszkadał (choć na foto wygląda lepiej niż "na żywo").
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Przetestowałam krótko i głównie na lali, ale jednak i starałam się, aby fakt poznania twórczyni osobiście na recenzję nie wpłynął - więc jest imho obiektywnie

Super miła w dotyku - zwłaszcza jak na tę grubość - duży plus.

Dzięki temu moim zdaniem będzie dobra i dla maluszka (bo miękka) i dla trochę cięższego dziecka (bo jednak grubsza).

Wzór i kolory totalnie nie moja bajka, ale po zawiązaniu było lepiej niż się spodziewałam Obszycie krawędzi - plus. Tylko nie wiem na ile to naprawdę widać przy wiązaniu... Nie przyglądałam się jakoś bardzo

Oznaczenie środka - zdecydowanie mi się nie podoba. A po instrukcji miałam chwilami ochotę pobazgrać czerwonym długopisem - powstawiać przecinki, porządnie odmienić wyrazy i doprecyzować w czym rzecz - jakoś zdjęcia raz oddają to o czym napisano a czasami wygląda to zupełnie odwrotnie :/ Na przyszłość koniecznie kolorowe zdjęcia! I faktycznie kangur na biodrze pomylony z kangurkiem

Ale jestem ogólnie pozytywnie zaskoczona i bardziej na tak niż na nie (ale i tak wolę pasiaki...)

Edit - aaaa jeszcze fota! Basi jak widać się spodobała Matyldy o zdanie nie pytałam...
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 07-03-2013 o 23:04
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar lice
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Czas i na moją recenzje.
    Noszona panienka waży 6kg. Chusta dla nas ciut za krótka, wiążemy póki co tylko kieszonkę. Plecak prosty wiązałam ze straszą, 13 kilową panienką ale wytrzymała dosłownie 2min.
    Do rzeczy, chustę macałam już wcześniej u AS. Mój M jak ją zobaczył, stwierdził że widać że polska bo wygląda jak zasłony cóż chłopy...
    Mnie wzór bardzo odpowiada i bardzo zyskuje po zamotaniu. Idealne kolory na lato. Jeżeli chodzi o wiązanie chusty, dociągało się dobrze. Czuć taką lekką sztywność tej chusty. Powiem szczerze, że z moim girasolem zdarza mi się więcej namęczyć przy wiązaniu i dociąganiu. Ta chusta się tak nie ślizgała. Faktura ciut, przypomina mi rapalkę. Co do metki na środku, faktycznie, niezbyt pasuje do wzoru na chuście, ale dzięki temu, że jest duża, odnalezienie środka chusty zajmuje dosłownie sekundę. Zaznaczone krawędzie, są mało widoczne i dostrzegłam je dopiero gdy składałam chustę. Nośność ciężko mi ocenić, mała jeszcze nie jest zbyt wielkim ciężarem a duża nie da się już niestety dłużej ponosić. Po godzinnym spacerze, chusta trochę się luzuje, ale z pewnością wpływ na to, ma to, że wiązałam ją na ogonkach

Dziękuje za możliwość testowania
    Aga, mama Lenki 21.06.11 i Zuzanki 15.12.12

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Oj. Widzę, że nie tylko ja się ociągałam z recenzją. Jak na taką długa listę testujących recenzji jest zadziwiająco mało. A szkoda, bo chusta świetna. Zakochałam się w niej. Najpierw zakochałam się we wzorze, jak tylko dziewczyny ją znalazły na allegro i tu pokazały. I wcale mi nie przeszkadza, że jest jednostronna. Potem jak ją dostałam zakochałam się w niej do końca. Mięciutka i bardzo przyjemna w dotyku jeśli bardzo podobna pod tym względem to miękkich NatiBaby. Świetnie mi się ją dociągało i bardzo dobrze nosiło mi się malucha. Gdybym miała kasę na pewno kupiłabym ją sobie.
    Tylko takie zdjęcie niestety mam:

Nosiłam bardzo intensywnie półroczną wtedy córkę (waga około 8 kg). Tego dnia kiedy zrobione było zdjęcie najpierw bardzo długo snuliśmy się po parku a potem po pałacu i ciężar nie dawał mi się szczególnie we znaki.

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

I ja się melduję po testach. Testowałam wspólnie z dwulatkiem (wagi nie znam niestety ), nosiliśmy niedługo w prostym plecaku.
    Chusta miękka, ale nie nazwałabym jej cienką. Wiązała się dobrze, ale w naprawę dobre dociągnięcie trzeba włożyć nieco energii.
    W stosunku do innych tanich chust jest naprawę w porządku, ale ja wciąż uważam, że paski są najlepsze, więc polecać jej specjalnie nie będę.
    Krawędzie oznaczone bardzo subtelnie, dla początkujących chyba nawet za bardzo. Metka tragiczna - duża i naszyta na chustę w moim odczuciu wpływa na jej pracę (ja ja wpakowałam pod pupę delikwenta

Dziękuję w każdym razie za możliwość testowania i życzę powodzenia!
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

Dla mnie ta chusta jest rewelacyjna!

Lekka, miękka, dobrze się dociąga (lepiej niż moja Babylonia), piękny wzór!
    Planuję zakup

Jedyny minus jak dla mnie to oznaczenie środka - zbyt nachalne, mało estetyczne i widoczne tylko z jednej strony. Osobiście podoba mi się bardzo oznaczenie w Babylonii - dyskretne i estetyczne. To jedno bym na pewno zmieniła.
    Ostatnio edytowane przez Elayla ; 07-05-2013 o 22:04

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Bardzo dziękujemy za mozliwosc testowania. Malutka moja wazy cos ponad 9 kg. Chusta mięciusieńka faktycznie i bardzo milutka. Ja tam zaznaczenie srodka całkiem przegapiłam, bo z przyzwyczajenia jakiejs metki szukałam, a po zamotaniu wyczułam pod pupa małej tę naszywkę, Jak dla mnie kolorowa naszywka i dośc wyraźny wzór to za dużo. Co do wzoru, to zdecydowanie ładniejszy na zdjęciach i też mi przypomina zasłonkę z doby PRL, dodatkowo właśnie przez jednostronność. Nosi dość dobrze, ale też uważam, że lepsza będzie dla maluszków, bo przy dłuższym spacerze wbija się. Mota się łatwo.

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Bardzo dziękuję za możliwość testowania,
    mały być zdjęcia ale nie zdążyłam , zamotałam się, potestowałam, później miały być zdj w plenerze ale się rozchorowałam i już dziecia nie nosiłam.
    Do rzeczy.
    Na temat wzorów nie dyskutuję- każdy ma swój gust - mnie i m. się podobał tyle
    Jednostronność chusty wcale mi nie przeszkadzała, taki jest pierwotny zamysł i ja to rozumiem.
    Zgadzam się z przedmówczyniami- oznaczenie środka za duże, zbyt jaskrawe, po prostu ni jak nie pasuje.
    Dwa różne kolory na brzegach- świetny pomysł.
    Nośność i dociąganie- REWELACJA, wiązało się ją naprawdę dobrze, B. dobrze się dociągała, super !

Przyznam że z wielką przyjemnością miałabym ją w swoim stosie
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

My już dawno po testach...
    Chustę testował pięcio miesięczny, 7-mio kilowy Typ
    Chusta świetnie się dociągała, rewelacyjnie się wiązała i mimo mojego niewielkiego doświadczenia w chustowaniu nie miałam żadnego z nią problemu. Bardzo łatwa w obsłudze.

Co do wyglądu... no to już kwestia gustu. Mnie się podobała i to bardzo, owszem środek mógłby być troszkę bardziej dyskretny, ale to właściwie też mi nie przeszkadzało w użytkowaniu

Generalnie jestem bardzo na TAK
    Dziękuję za możliwość testowania i życzę dalszych takich chustowych sukcesów

Ostatnio edytowane przez aptonia ; 01-06-2013 o 00:31 Powód: Zdjęcia

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

chustę testowałam już dawno, ale widzę, że o recenzji zapomniałam więc teraz nadrabiam tę zaległość

chustę testowałam wkrótce po porodzie więc na dzieciu wagi lekkiej (ok 4- 4,5kg), bo starszych nie miałam siły nosić

-wzór mi się podobał, choć oznaczenie środka nie pasuje do tej chusty i jest zbyt duże
    - chusta miękka i nawet osobie o słabych rękach powinno się w miarę łatwo dociągać
    niestety nie jestem w stanie ocenić nośności, bo wtedy nosiłam tylko przez krótki okres czasu, ale wyglądała na chustę, która poniesie i cięższe dzieci

gdyby nie to, że jednak wolę chusty dwustronne, to rozważałabym zakup Magarynki, ale spokojnie mogę ją polecić innym użytkownikom

Uprawnienia umieszczania postów