Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Kółkowa na zamówienie - na co zwrócić uwagę?

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Kółkowa na zamówienie - na co zwrócić uwagę?

Jestem na etapie zamawiania chusty kółkowej wg. moich wytycznych. Będzie szyta w usa i dogaduję szczegóły po angielsku. Wybrałam tkany Girasol - kolor: Earthy Rainbow lub Bronze Rainbow. No właśnie, kolor chusty czy kółek wybrać najłatwiej, ale na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?
    To moja pierwsza kółkowa. Dziecko raczej z tych większych (4 kg przy porodzie).

- Jaka długość jest najwygodniejsza? 2 m czy więcej?
    - Kółka duże? Ma to wpływ na dociąganie?
    - Czy gdybym wybrała splot diamentowy, to czy czuć różnicę z tkaną skośnokrzyżowo? czy jest cieńsza, lepsza na lato?

Będę wdzięczna za pomoc i rady.
    K.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ile masz wzrostu?
    2m dla osoby ok 170cm jest fajna, trochę dyda ogon -ale np ja tak lubię (nie ciągną się po ziemi, ale powiewają troszku, można nim okulary wytrzeć czy co tam...)

Kółka duże sling ring L - bardzo dobra wielkość, materiał fajnie pracuje, nie "wjeżdża" na siebie, dla początkujących czy przy założeniu że się często będzie manewrowało (używało, kombinowało) - tym bardziej polecam duże.

No i kluczowe w zasadzie - rodzaj ramienia ( czyli tego, jak jest chusta ułożona i zszyta na kółkach.
    Płaskie (moje ukochane, innych nie trawię zasadniczo...), zakładkowe, oppamamy
    Miałaś jakąkolwiek kółkową do przymierzenia?

Edit - czytałaś wątek przyklejony? http://www.chusty.info/forum/showthr...mfort-noszenia

Diamentowy splot girasola chyba grubszy niż skośnokrzyżowy? Kurczę nie miałam w rękach - ale już różnica nie powinna być za wielka, bardziej bym się skupiła na ramieniu.
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mam 168 cm, więc 2 metry biorę. Też chcę żeby coś tam dyndało, ale nie do kolan

Tak! Ramię - wybrałam gładkie. Nie mam gdzie poprzymierzać, bo tu w sklepach raczej królują firmy mi nieznane lub Maya Wrap. Mam pożyczoną chustę bawełnianą kółkową, sztywne toto, grybe, nawet duże kółka nie dają rady, szlag by mnie trafił gdybym tego używała, a zamierzam używać często. No i to zakładkowe/harmonijkowe ramię przy tej grubości i sztywności materiału to porażka jakaś...Dziękuję za link, przeoczyłam go.

To biorę skośnokrzyżową, generalnie też jest tańsza niż "diamond". Dziękuję

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Ile masz wzrostu?
    2m dla osoby ok 170cm jest fajna, trochę dyda ogon -ale np ja tak lubię (nie ciągną się po ziemi, ale powiewają troszku, można nim okulary wytrzeć czy co tam...)

No i kluczowe w zasadzie - rodzaj ramienia ( czyli tego, jak jest chusta ułożona i zszyta na kółkach.
    Płaskie (moje ukochane, innych nie trawię zasadniczo...), zakładkowe, oppamamy
    Miałaś jakąkolwiek kółkową do przymierzenia?

Edit - czytałaś wątek przyklejony? http://www.chusty.info/forum/showthr...mfort-noszenia

Diamentowy splot girasola chyba grubszy niż skośnokrzyżowy? Kurczę nie miałam w rękach - ale już różnica nie powinna być za wielka, bardziej bym się skupiła na ramieniu.

Uprawnienia umieszczania postów