Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Podobno nie ma głupich pytań ;) - chrzest i kółkowa

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie Podobno nie ma głupich pytań ;) - chrzest i kółkowa

Pytanie w stylu durnych, ale ostatnio zaczęłam się nad tym tematem zastanawiać :
    będziemy chrzcić Michaśkę
    z racji tego, że młoda wózka nie uznaje pozostaje nam standardowo chusta
    Tylko:
    czy jak zawiążę ją w sukience to będzie jej wygodnie? (sukienka ma długość do pół łydeczki)
    po wyjęciu młodej z chusty kiecka nie będzie wyglądała jak "wyjęta psu z gardła"
    i czy ja później będę jeszcze jakoś wyglądać jeżeli chodzi o wymięcie mojej sukienki?

Noż głupie to ale my zawsze tak na luza z córą w chuście pomykamy więc nie wiem jak to w wersji eleganckiej wygląda

Chustomanka

Domyślnie

Ja nie zakładałabym małej sukienki do chusty, bo bałabym się, ze się gdzieś podwinie, zroluje i będzie ją uwierać.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

co prawda mam chłopców ale moje doświadczenia z eleganckimi koszulkami są takie że niestety się gniotą, więc sukienka będzie pognieciona (może nieco mniej w kółkowej)
    twoja sukienka - zależy z jakiego materiału - ale tez powiem ze najmniej kółkowa gniecie (praktykowałam na kilku weselach nic mi się nie pogniotło)
    no i trudno będzie wiązać i dodatkowo uważać bezy sukienusia była pod pupą i nie zrolowana (tak się najmniej pogniecie) dla mnie to zaawansowana gimnastyka
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moja miała lniany komplet, bluzeczkę i spodenki. Tylko do dzisiaj nie wiem dlaczego założyłam jej tą amiszową czapkę Może dlatego, że włosów nie miała

Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja mojej córki właśnie z powodów przez Ciebie wymienionych nie wpakowałam w chustę w kościele i miałam ją po prostu na rękach - wygodnie nie było, ale dałyśmy radę

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

moja miała bardzo leciutką sukienkę, bawełnianą, ale taka cieniutka bawełna, że po wyjęciu ze szmaty dalej dobrze wyglądała ale trochę się jej z mama naszukałyśmy... A ja byłam również w mało memłające się ubrana rzeczy Młoda była w konopkach śmietankowych i podobno wyglądałyśmy zjawiskowo... Ksiądz to tak określił

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

W temacie księży - to jak chrzciliśmy starszaka, to wikary nam w mało uprzejmy sposób radził, żebyśmy go nie wkładali w chustę, bo zaraz i tak będzie trzeba wyjmować i w ogóle po co... ale się nie posłuchałam wtedy i Tymek większość mszy spędził w chuście, bo na sam chrzest to już musiał być wyjęty.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

my jakos dalismy rade na rekach. A w czasie chrztu chetnych z rodziny do trzymania nie brakuje
    Ale i tak wspominam to baardzo ciezko...

<Miejsce na mądry cytat>

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

to musi być niezłe zjawisko, dziecko w chuście podczas chrztu, pewnie się wszyscy patrzyli

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja miałam młodą w chuście do samego chrztu. Potem do końca mszy na rękach, bo padła Ale myśmy mieli uroczystość "prywatną".

tadam.
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Uprawnienia umieszczania postów