Gusia, chyba na stronie Lenny Lamb była kiedyś do ściągnięcia ulotka, dlaczego NIE należy nosić dzieci w wisiadłach i przodem do świata - może taką pokaż swojej znajomej?![]()
Gusia, chyba na stronie Lenny Lamb była kiedyś do ściągnięcia ulotka, dlaczego NIE należy nosić dzieci w wisiadłach i przodem do świata - może taką pokaż swojej znajomej?![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Właśnie się zastanawiałam czy jej tego nie pokazać, ale sama nie wiem czy się wtrącać. Jak z nią o tym rozmawiałam to odniosłam wrażenie, że ja jakaś głupia jestem, a ona wie wszystko najlepiej i nie wiem czy udałoby mi się ją przekonać, że dziecku krzywdę robi... Muszę pomyśleć![]()
Niestety takie typy są co im się nie da nic powiedzieć i jeszcze później obrażeni są, że się wtrącasz i bzdury gadasz (bo przecież oni wiedzą lepiej). Ja czasami wolę więc zluzować i nic nie mówić, nie chce mi się z kimś kłócić, tym bardziej jak wiem, że to nic nie da. A to z tego co piszesz może być właśnie taki typ człowieka.
a moim zdaniem warto pokazać, ale dać przestrzeń na własne decyzje.
nikt nie jest nieomylny![]()
Ostatnio edytowane przez mi. ; 23-07-2012 o 10:22
A ich dzieci beda PROSTE JAK STRUNY!![]()
<Miejsce na mądry cytat>
szósteczka jest bardzo prostaStarszaka tak nosiłam, bo on z czasów niechustowych był. I tak nam fizjoteraupetka pokazał. Wygodnie
![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dobry pomysł, poczyta sobie, zastanowi się. A tak, jakbyś powiedziała prosto z mostu mogła by to źle zrozumieć i np. obrazić się (moja koleżanka się swojego czasu obraziła za moje uwagi o jej wisiadle).
Swoją drogą fizjoterapeutka i neurolog mojej Jagódki zalecili jej pozycję nr 3 i 4 przy wzmożonym napięciu mięśniowym. Przyznam się, że niezbyt się do tego przykładałam, poza tym nosiłam w chuście w 2x, a i tak dziecko z tego napięcia wyrosło (myślę, że wystarczyły ćwiczenia).