Mi, o co chodzi z tym noszeniem na rękach frontem do klienta? Świata znaczyZnaczy, dlaczego to dobre jest?
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
to chyba zależy jak się trzyma, co? kiedyś koleżanka fizjo pokazała jak i coale to niech się wywołana do odp wypowie
się wtrąciłam...
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
poszukam Wam linka do Monsieur Zawitkowskiego z fotami. generalnie chodzi o to, że żeby można było zawinąć kręgosłup w nasze ukochane "C", to trzeba dać klientowi szansę
od noszenia w C frontem do nosiciela tak nap***ją nadgarstki po krótkim czasie, że jakby ten tegesrozumiecie?
poszukam Zawitka i wkleję
mam:
http://www.maluchy.pl/artykul/151
mowa tu o 3, 4
5 to IMO albo do zdjęcia (szybkiego) albo kiedy dziecię raczej padnięte
6 dla hardcore'owców. do mnie nie przemawiamoże jestem nieogarnięta albo za mało rozbudowana albo nie wiem co
![]()
Ostatnio edytowane przez mi. ; 22-07-2012 o 22:03 Powód: :
link nr 9: http://noszebokocham.pl/ciekawe-linki/
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Skarb na lipiec, strona 60 : " Nosidełko dla dziecka w 1szym roku życia (do noszenia brdząca na brzuchu) musi mieć mocne zapięcia, usztywnioną tylną część podtrzymującą plecki, zagłówek sięgający powyżej głowy dziecka oraz szerokie, regulowane szelki. Dla niemowląt, które skończyły 3 miesiąc i potrafią same trzymać główkę w pozycji pionowej.
Uwaga: niemowlę w pierwszym półroczu nie powninno spędzać w nosidełku więcej niż godzinę jednorazowo. "
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
ja się przyznam, że tak noszę Stacha, ale od czasu kiedy stał się "sztywniejszy". Bardzo wygodne to jest jak potrzeba drugiej ręki do czegoś innego, a dziecko w chuście nie siedzi. O dziwo ręka trzymająca nie męczy się, a i młodemu jest wygodnie
A co do zdjęć noszenia w wisiadłach, przodem do świata, to ja znalazłam jakiś czas temu w takim przewodniku przez pierwsze 2 lata życia. Oczywiście rekomendowane przez wszystkie super ekstra instytuty typu matki i dziecka... no jak to zobaczyłam to mnie krew zalała. Było tam też zdjęcie też chuścioka, ale jakoś pokracznie zawiązanego...
Gusia, chyba na stronie Lenny Lamb była kiedyś do ściągnięcia ulotka, dlaczego NIE należy nosić dzieci w wisiadłach i przodem do świata - może taką pokaż swojej znajomej?![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
jest ok
ja w ostatni skarbie rossmana przeczytąłam że najzdrowsze są nosidełka ze sztywnymi pleckami![]()
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)