Dzisiaj miałam okazję spotkać się ze znajomą, która ma syna starszego od mojej Lilki o 2 miesiące. Zapytałam się jej czy go w czymś nosi. Zadowolona odpowiedziała, że ona to ma specjalne nosidło ze sztywnymi pleckami... Więc jej powiedziałam, że zdrowe to nie jest, że wymusza na pleckach niezdrową pozycję, itp. No ale powiedziałam jej jeszcze, żeby nigdy nie nosiła twarzą do świata. I wiecie co? Powiedziała mi, że właśnie noszenie twarzą do świata jest najzdrowsze i rozwija dziecko, a wyczytała o tym w ulotce, którą dostała od PEDIATRY! A, że noszenie przytulonego dziecka do siebie właśnie zdrowe nie jest. Byłam tak zszokowana, że już nic nie powiedziałam.
Czy ktoś kiedykolwiek słyszał o takie ulotce?? Lub o tym, że noszenie przodem jest najzdowsze?

Ulotka o noszeniu twarzą do świata
 Ulotka o noszeniu twarzą do świata

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem - sygnaturkę?
 - sygnaturkę?
						 Zamieszczone przez mi.
 Zamieszczone przez mi.

Znaczy, dlaczego to dobre jest?
 Znaczy, dlaczego to dobre jest?

ale to niech się wywołana do odp wypowie
 ale to niech się wywołana do odp wypowie  ) albo kiedy dziecię raczej padnięte
) albo kiedy dziecię raczej padnięte może jestem nieogarnięta albo za mało rozbudowana albo nie wiem co
może jestem nieogarnięta albo za mało rozbudowana albo nie wiem co  

może pediatra dostał ulotki od kogoś kto tym handluje. A ci handlarze to potrafią sprzedać piasek na pustyni
 może pediatra dostał ulotki od kogoś kto tym handluje. A ci handlarze to potrafią sprzedać piasek na pustyni