Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: mam dosyc kup~wątek narzekający

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Ja pamietam ze jak Laura zaczela wydalac dorosle klocki to mimo ze na nocnik jeszcze nie siadala,kupe lapalam"w biegu".Z reguly troche jej to zajmowalo i jak bylysmy w domu to zdarzylam jej zdjac pieluche i nad kibelelek,ewentualnie nad bidetem bo blizej.Zawsze to bylo cos
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

Ja jestem pełna podziwu jak słońce wywabia wszystkie plamiszcza. Ja zapieram mydełkiem Beckmanna od razu (też się czuję tym letko zmęczona), bo jak poleży choć godzinkę to klopsik, już nie schodzi w praniu. Wtedy już tylko słońce. W zimie chyba na solarium będę zabierać pieluchy!

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Tez mialam kiedys dosc, nie to, że teraz kocham, ale...
    ręce mi nie smierdzą jak splukuje to w wannie - wanne i tak myję przed kąpielą, nie wyobrazam sobie za to plukania w umywalce, tam gdzie ręce i zęby myjemy. Trzymać nie muszę, a jak juz to za koniuszek. Staram sie spłukiwac od razu, a jak nie mogę, to po prostu zalewam woda w malej misce (mam taka specjalną do tego celu) dosypuję nappy fresh lub innego odkazacza i schodzi bez problemu.
    Plam nie zapieram, jak zostanie za duzo to po prostu wrzucam do razu do kolejnego prania.
    Zapieram tylko welniaki.
    Najgorszy czas mialam przy buncie starszego kiedy akurat pojawil sie mlodszy - robili po równo...to g....o
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

E tam kupy! Spierają się od razu (inną kwestią jest czy całkowicie czy zostawiają ślady). Mnie osobiście dobija kiedy otwieram pojemnik po 2 dniach (a czasami robię pranie co 3). Smrodek dosłownie zwala z nóg. I to wrzucanie pieluch do pralki... Za to powinno się dostać medal za odwagę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arta Zobacz posta
    E tam kupy! Spierają się od razu (inną kwestią jest czy całkowicie czy zostawiają ślady). Mnie osobiście dobija kiedy otwieram pojemnik po 2 dniach (a czasami robię pranie co 3). Smrodek dosłownie zwala z nóg. I to wrzucanie pieluch do pralki... Za to powinno się dostać medal za odwagę
    w pojemniku jest siatka - przekladam calosc daję olejek - smrodek nie zabija od razu
    Truscaffkowa Marzenka

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    smrodek nie zabija od razu
    ...tylko na raty Też się zastanawiałam nad siatką, ale w końcu nie kupiłam. A nie przeszkadza to w praniu pieluch (w sensie, że wszystko się dopiera itd?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arta Zobacz posta
    ...tylko na raty Też się zastanawiałam nad siatką, ale w końcu nie kupiłam. A nie przeszkadza to w praniu pieluch (w sensie, że wszystko się dopiera itd?)
    Nie widzę roznicy - w sensie i tak w trakcie prania wylatują z siatki. Siatka oszczedza mi po prostu czas - nie musze przekladac pojedynczo
    Truscaffkowa Marzenka

Uprawnienia umieszczania postów