Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Marsupi vs inne nosidła (dziecko prawie 3,5 mies, 7 kg)

Chustonówka Awatar Faycelina
    Miejscowość
    Papenburg, DE

Question Marsupi vs inne nosidła (dziecko prawie 3,5 mies, 7 kg)

Dziewczyny, poradźcie coś, please.
    Nosiłam synka w elastyku od 6 tż, ale robi się już za ciężki. Z tkaną nie umiemy się dogadać :/
    Mały się wierci podczas wiązania, płacze - ewidentnie nie lubi tego momentu. Zresztą nie od dziś, tylko kiedyś nosiłam go, żeby pospał (sam w dzień nie chciał spać, a ja nie mogłam pół dnia spędzić w łóżku więc go nosiłam, ale wiązałam na śpiocha). Teraz nosimy się, aby pooglądać świat. Poza tym też nie za bardzo lubi być ściśnięty, ale jak się zajmie oglądaniem, to wytrzymuje chwilę

do sedna: poszukuję nosidła dla niego. Już postanowiłam, bo nosić chcę i muszę, a na rękach nie daję rady, z elastyka już wyrasta, a z tkaną mamy się na bakier.

Czytam to forum i czytam, i wychodzi, że najwięcej osób, jeśli nie nosi w chustach, to właśnie w Marsupi (mam na myśli dzieci niesiedzące). Potem chcę kupić Tulę, ale do tego czasu muszę coś mieć.

Powiedzcie czym się różni Marsupi od innych nosideł, że w Marsupi można nosić dziecko niesiedzące, a w innych siedzące samodzielnie.

A jeśli nie Marsupi, to jakie inne nosidło?

Aha, w innym wątku przeczytałam:
    Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Myśmy nosili Fistaszka tak do września, miał wtedy 7 miesięcy, ważył coś ponad 7 kg. Wiesz, niby producenci piszą, że to nosidło nadaje się do kilkunastu kilogramów, ale moim zdaniem już koło 7 jest niewygodnie i ma się wrażenie, jakby się dziecko nosiło w niedociągniętej chuście.
    Hmm, mój ma już 7 kg. Czy to znaczy, że faktycznie będzie mi niewygodnie? Problemem jest to, że nie mam tu nikogo, kto ma Marsupi, żeby sobie przymierzyć. Jadę teraz do Polski, może założę wątek regionalny (Wrocław), że chciałabym przymierzyć... Może jakaś mama się nade mną zlituje i się spotka
    Ostatnio edytowane przez Faycelina ; 13-07-2012 o 10:47 Powód: dodany cytat
    ...::: Dzieci i szklanek w domu nigdy za wiele :::...

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja ogolnie nie wiem dlaczego dzieci niesiedzace mozna w nim nosic ale my mamy. Aleksander wazy tez 7kg,choc ma 8 miesiecy i jest nam wygodnie. Dziewczyna od ktorej kupywalam pisala mi,ze nosila corke do 12kg,wiec z ta wygoda to chyba zalezy od noszacego.
    Jesli nie znajdziesz nikogo we Wro to zapraszamy do Legnicy na przymiarke
    Gad 2011

Miejscowość
    Papenburg, DE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miss_kumcia Zobacz posta
    Jesli nie znajdziesz nikogo we Wro to zapraszamy do Legnicy na przymiarke
    Dziękuję w razie czego :*

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

sama kiedyś polecałam marsupi sugerując się wymiarami panela i tym "że jest polecane"...
    Niestety jak spróbowałam ze swoim młodszym synem to zmieniłam zdanie.
    Marsupi różni się zasadniczo tym że ma wąski panel teoretycznie przystosowany dla maluszków (w standardowych ergonomikach z szerokim panelem dziecko niesiedzące robi szpagat), oraz zaszewki w panelu powodujące wpadnięcie pupy.
    Niestety wymienione cechy budowy nosidła wcale nie zapewniają dziecku dobrej pozycji.
    Druga sprawa że w przypadku dziecka które samodzielnie nie siada żadne nosidło nie jest w stanie stabilizować kręgosłupa "po bokach" , a także obręczy barkowej.
    Trzecia rzecz to jeśli dziecko chce się rozglądać to nie będzie zadowolone z marsupi...
    Imo najlepszym wyjściem będzie dla dziecka w tym wieku plecak prosty bo można go zawiązać dość wysoko tak by dziecko mogło zerkać przez ramię. To ważne dla dziecka bo uczy się że patrzy i idzie w tym samym kierunku.
    Może zamiast wydawać pieniądze na nosidło spotkaj się z doradcą który pomoże Wam właściwie wiązać chustę

Edit doczytałam że do Wrocławia jedziesz...
    marza na pewno będzie mogła Wam pomóc bo ma u siebie w sklepie przeróżne nosidła i chusty więc będziesz mogła przymierzyć pod okiem fachowca
    Ostatnio edytowane przez Basinda ; 13-07-2012 o 11:06
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Miejscowość
    Papenburg, DE

Domyślnie

No i mam totalny mętlik... Ale dziękuję za Twoją wypowiedź.

Myślisz, że mogę do marzy napisać tak prosto z mostu, że chciałabym wpaść i sobie poprzymierzać?

Chustonówka
    Miejscowość
    tczew

Domyślnie

ja mam taki sam problem potrzebuje czegos do transportu 3,5 miesiecznej laski ale zaczne ja nosic od wrzesnia wiec bedzie miala 4 miesiace juz teraz warzy 7,800 i mocno trzyma glowke a potrzebne mi jest cos na odbior starszego brata z przedbusem...szkola i przejazdzke autobusem... czy ktos moze cos doradzic...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Rybko - Doradca i tkana.

To chyba lepiej wydane pieniądze niż nosidło.

A długie to noszenie czasowo? Może kółkowa by się sprawdziła?

Faycelino - a Ty co wybrałaś?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    tczew

Domyślnie

Noszenie tyle co do autobusu wyciagniecie mlodego z przedszkola i znowu autobus... tak tylko gdzie ja u mnie doradce znajde ???

Uprawnienia umieszczania postów