a może komitywa wydalnicza ?![]()
![]()
a może komitywa wydalnicza ?![]()
![]()
bueehhheeeZamieszczone przez beata2802
dopóki nie jest to gó..niana komitywa, może być![]()
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Znalazłam następny "otulacz" :
http://www.mamadama.pl/swaddleme-travel ... 97d6510f5c
Dla kogoś kto się wdraża.
Otulacz - rozumiem niech zostanie tylko nie gatki
Pieluszka z kieszenią- rozumiem
Ta prefold - to dla mnie wkładka albo wkłady prawda
Pieluszka formowana- rozumiem
Takie pieluchy do składania- tj . tetra , frotka , flanelka , niech zostaną pieluchami do składania
ALL IN ONE - to nie tylko jedna biała doskonała , nie koniecznie musi byĆ biała pieluszka kompaktowa lub nie po polsku pieluszka ALL IN ONE
No a EC nie mam pomysłu
prefold to jest pieluszka składana, tylko trochę inna.
od tetry jest dużo grubsza, mniejsza rozmiarem i ma dwa przeszycia, wzdłuż których sie składa. ogólnie chyba łatwiejsza w użyciu i bardziej chłonna.
a wkładka to wkładka - taka podpaska powiedzmy... preflod można sobie pociąć wzdłuż na wkładki.
na tym obrazku wkładka leży na prefoldzie:![]()
www.ekobaby.pl
prefold - zwijka, składanka, złóźka?
-----Helena 10 12 2007-----
wychowanie bezpieluchowe nie oddaje sensu? ....hmm... fakt, czasami dziecko jest EC ale z pieluchą.
ale dla mnie najbardziej oddaje to sens. Bo jak sie mowi EC to i tak trzeba tlumaczyc co communication a co elimination znaczy.
jestem za wyrzuceniem okreslenia EC.
otulacze lepiej niz powloczki
pieluchy kieszonkowe ok
kompaktowe ok
Magdalena (ekomama), Joachim 2006 i Laetitia 2009
Ekodzieciak warsztaty dla rodziców z EMPATYCZNEJ KOMUNIKACJI rodzic-dziecko Pozytywne Rodzicielstwo
Sklep Ekodzieciak - naturalnie dla dziecka
Akademia Noszenia Dzieci - szkolenia na doradców noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Strefa Porozumienia - mediacje w związku, rodzinie, pracy.
to moze jeszcze 'naturalna komunikacja'Zamieszczone przez mart
albo 'higiena potrzeb'
albo 'naturalna potrzeba' lub tez 'potrzeba natury' - pol zartem pol serio
oczywiscie
fajny watektak sobie sledze od czasu do czasu
jak dla mnie 'wychowanie bezpieluchowe' mimo tego ze samo w sobie nie oddaje sedna sprawy najbardziej do mnie przemawia, bo przecież w nazwie nie zawsze uda sie ujac idee ... moze jestem zasugerowana bo to pierwsze określenie z którym miałam do czynienia, ale mi właśnie kojarzy sie przede wszystkim z niesamowita dawka miłości jak dziecku sie okazuje wbrew temu co powszechnie mówi się o wychowaniu.. myślę ze nazwa jest ważna, ale sama w sobie choćby najgenialniejsza nie przekaże wszystkich informacji. ( to oczywiście truizmy ale co tam
)
Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
A te otulacze-beciki to trochę jak kaftany bezpieczeństwa wyglądają![]()
Zwiąż swoje dziecko - nie będzie trzeba pilnować....![]()
Co do nazw - wolę higienę naturalną. Wychowanie bezpieluchowe kojarzy mi się z dostosowaniem dziecka do rodzica, nie z dostosowaniem się mamy do dziecka i wsłuchiwaniem w jego potrzeby. Jak rozmawiałam ze znajomą zjeżyła się trochę jak usłyszała tę nazwę.