Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: woli MT!

Mieszany widok

Domyślnie woli MT!

Od wiosny mamy MT (cudowne od Madame GooGoo) i przyznam, że tak się nim zachwyciłam, że chusta poszła w odstawkę. Ale wróciłam do pracy i pomyślałam, że będę w weekendy nosić małą w chuście - bo chusta zawsze wydawała mi się bardziej "bliska" niż najcudowniejsze nawet nosidło. W chuście mam wrażenie bycia z dzieckiem jednym organizmem niemalże,
    No więc wyciągnęłam naszego kochanego hoppka i dalej, małą na plecy. A ona w ryk! Tak się miotała, że musiałam ją zdjąć. Do MT? Nie ma problemu, czasami sama przynosi. Chusty nie chce.
    Chustą się bawi, robi a ku ku, tarza po ziemi i owija. Zamotać się nie da.

I wiecie co? Nie rozumiem o co jej chodzi!

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja jej też nie rozumiem .
    Tyle, że ja MT nie lubię.

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Może po prostu odzwyczaiła się od chusty? Mój synek, z kolei, rozpaczliwie płakał przy próbie przymierzenia pożyczonego nosidła, a do chusty i do naszego starego MT szedł bez problemu.

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Dziecko poznało obydwie opcje i pokazuje swoje preferencje? Przecież ma prawo wolec z różnych przyczyn MT Może właśnie za blisko, za ciepło jej?
    U nas różnie, czasem woli nosidło czasem chustę. Drastycznych scen nie ma, o tyle dobrze

Domyślnie

A w jakim wieku maluch jest?

Mój syn wczoraj skonczył 9 miesięcy i od miesiąca już nie motałam chusty. Przyznam, że chyba już na tym etapie wolimy nosidło ergo. W nosidle chętniej, wygodniej, prościej.
    A poza tym dzieci dążą do coraz większej autonomii. Bliskość i mama, chętnie i cudnie, ale samodzielne eksplorowanie świata - to jest to!

Poza tym - gorąco jest.
    Moje blogopisanie:
    www.przemijalnik.blogspot.com

Domyślnie

Rok i trzy miechy. No fakt, panienka jest mocno eksplorująca świat. Chociaż do MT włazi bez problemu i z chęcią, nie miała buntu. Cudownie współpracuje przy wskakiwaniu na plecy. Nie ukrywam, że tęsknię za chustą Ale cieszę się z MT, bo jest piękne i wygodne.

Uprawnienia umieszczania postów