Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Chusty nie nadające się na plecak

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Chusty nie nadające się na plecak

Które chusty tkane nie nadają się na plecaki i dlaczego? Podobno zary się nie nadają
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

didkowe fale leander, grecja z wełną.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

hmm...duzo tego...
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chusteryczka Awatar lati

Domyślnie

mi nie idzie w pawiach konopnych 2012, zjeżdza mi Młody na dół
    F 09.07.2010 i A 19.03.2014

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    miałam obie i w obu plecak bez problemu wiązałam. Chyba zalezy od preferencji

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mi też się super z grecji wiąże plecak (Twojej matysiu nota bene ), w zarach ciężko krawędzie dobrze dociągnąć przez to że są fabryczne, ale czy się nie nadają? Raczej po prostu to trudniejsze jest.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi się, że jest to kwestia osobistych preferencji, budowy noszącego, wieku i wagi dziecka (generalnie z większym dzieckiem plecak wychodzi praktycznie ze wszystkiego), doświadczenia i wprawy w motaniu - można by wyliczyć jeszcze dużo czynników. Sprawę dodatkowo komplikuje wielość możliwych do zawiązania plecaków
    Po prostu musisz próbować i szukać swojej idealnej chusty

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Też mi się wydaje, ze jest to bardzo indywidualne - u nas w pawiach '12 tylko plecaki królują. Nie szło mi natomiast w nati diament bawełnianej, zarach deli le i choco choć były taaaakie piękne ;( W indio ultramarine nie szło i w agave ostatnio - dziecko ważyło mi między 10,5, a 11,9kg. Osobiście lubię sztywne i nieco grubsze chusty.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

grecje fioletowa i zielone nie były polecane do plecaka prostego, czerwona i brązowa nie rozchodziły się i plecak prosty można było wiązać bez strachu

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    miałam obie i w obu plecak bez problemu wiązałam. Chyba zalezy od preferencji
    myślę, że chodziło o plecak prosty i to, że w tych chustach mogą pojawiać się prześwity przy dociąganiu
    mi się źle wiązało plecak prosty w śliskich chustach (bambus, jedwab), ale przy plecaku z krzyżem nie miałam już anty-preferencji
    2 + 7 (2005-2018)

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    myślę, że chodziło o plecak prosty i to, że w tych chustach mogą pojawiać się prześwity przy dociąganiu
    mi się źle wiązało plecak prosty w śliskich chustach (bambus, jedwab), ale przy plecaku z krzyżem nie miałam już anty-preferencji
    Karusku, ja wiązałam wyłącznie prosty nic mi sie nigdy nie rozeszło. A te co wiemy, ze się rozchoxdzą to przy innych wiązaniach też tak mają, i IMO nie nadają się w ogóle do noszenia dzieci.

Guest
    Guest

Domyślnie

z autopsji
    wszystko zależy od umiejętności motającego

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Moja brązowa grecja była najcudniejszą plecakową chustą, jaką kiedykolwiek miałam
    Kwestia preferencji chyba

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Które chusty tkane nie nadają się na plecaki i dlaczego? Podobno zary się nie nadają
    każda chusta się nadaje moja zara forest fajna w plecaku jest jak zaczynałam motać plecak-uczyłam się to zaczełam od jedwabiui na 2 miesiące odłożyłam plecakowanie bo mi sie wyślizgiwała chusta spod pupy potem zamotałam w bawełnie i wyszedł idealnie za 2 razem ale już za 1 było o niebo lepiej niż w jedwabiu-nie oznacza to jednak że jedwab sie nie nadaje teraz jak już mam wprawe motam plecak prosty na każdej chuście i na wełnie i na bawełnie i na jedwabiu!
    moze poprostu niektóre chusty utrudniają początki plecakowe

Cytat Zamieszczone przez anasta Zobacz posta
    Wydaje mi się, że jest to kwestia osobistych preferencji, budowy noszącego, wieku i wagi dziecka (generalnie z większym dzieckiem plecak wychodzi praktycznie ze wszystkiego), doświadczenia i wprawy w motaniu - można by wyliczyć jeszcze dużo czynników. Sprawę dodatkowo komplikuje wielość możliwych do zawiązania plecaków
    Po prostu musisz próbować i szukać swojej idealnej chusty
    preferencji i wprawy plecaku

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    z autopsji
    wszystko zależy od umiejętności motającego
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

nie nadają się za długie
    mnie się dobrze wiąże plecak i z zary, i z indio. Ale najlepiej trzymają storcze pasiaste.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Wszystko zależy od rodzaju plecaka i indywidualnych preferencji oraz wieku i budowy dziecka oraz budowy rodzica

Na plecak z krzyżem czy z koszulką pewnie wszystko się nada....
    Ja noszę generalnie tylko w prostym i ze względu na to że często na jednym wyjściu noszę na przemian starszą i młodego muszę mieć chusty nie za grube ale nośne

Zara spokojnie nada się na plecak prosty ale dla starszaka gdzie nie trzeba tak idealnie dociągać górnej krawędzi bo dzieć i tak ma ręce na zewnątrz (plecak prosty przy noworodku,małym niemowlaku nie do zrobienia z zary)

Fale dla mnie na plecak prosty za cienkie (nie dają rady ze starszą) raz nosiłam w plecaku z koszulką ale ja nie lubię tego wiązania

Grecji nie miałam, pawie 2012 u mnie super na plecak, noszą jedno i drugie... Indio bawełniane, lniane i konopne super.
    Generalnie chyba chusta nie powinna być bardzo cienka i śliska i powinno być ok.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    A te co wiemy, ze się rozchoxdzą to przy innych wiązaniach też tak mają, i IMO nie nadają się w ogóle do noszenia dzieci.

Za wąskie nie mogą być. Zwlaszcza dla starszego. Sficowana wełna 60cm byla dla mnie za wąska.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meta Zobacz posta
    Moja brązowa grecja była najcudniejszą plecakową chustą, jaką kiedykolwiek miałam
    Kochana, nadal jest

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Z Zary wiàzało mi się prosty całkiem nieźle. Właściwie jedyną moją porażką plecakową były falmingi nc, za śliskie i sztywnawe równocześnie (miałam nowe), dramatycznie wyjeżdżały pod pupy podczas motania.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

a chusty z jedwabiem i bambusem nadaja sie? Bo takie ślizgie są i mam mieszane uczucia...
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    a chusty z jedwabiem i bambusem nadaja sie? Bo takie ślizgie są i mam mieszane uczucia...
    Ja miałam bambusa LL i sprzedałam, bo po pierwsze była za wąska, a po drugie za śliska na plecak.

Uprawnienia umieszczania postów