Które chusty tkane nie nadają się na plecaki i dlaczego? Podobno zary się nie nadają
Które chusty tkane nie nadają się na plecaki i dlaczego? Podobno zary się nie nadają
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
hmm...duzo tego...
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
mi nie idzie w pawiach konopnych 2012, zjeżdza mi Młody na dół
F 09.07.2010 i A 19.03.2014
mi też się super z grecji wiąże plecak (Twojej matysiu nota bene), w zarach ciężko krawędzie dobrze dociągnąć przez to że są fabryczne, ale czy się nie nadają? Raczej po prostu to trudniejsze jest.
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
Wydaje mi się, że jest to kwestia osobistych preferencji, budowy noszącego, wieku i wagi dziecka (generalnie z większym dzieckiem plecak wychodzi praktycznie ze wszystkiego), doświadczenia i wprawy w motaniu - można by wyliczyć jeszcze dużo czynników. Sprawę dodatkowo komplikuje wielość możliwych do zawiązania plecaków
Po prostu musisz próbować i szukać swojej idealnej chusty![]()
Też mi się wydaje, ze jest to bardzo indywidualne - u nas w pawiach '12 tylko plecaki królują. Nie szło mi natomiast w nati diament bawełnianej, zarach deli le i choco choć były taaaakie piękne ;( W indio ultramarine nie szło i w agave ostatnio - dziecko ważyło mi między 10,5, a 11,9kg. Osobiście lubię sztywne i nieco grubsze chusty.
grecje fioletowa i zielone nie były polecane do plecaka prostego, czerwona i brązowa nie rozchodziły się i plecak prosty można było wiązać bez strachu![]()
myślę, że chodziło o plecak prosty i to, że w tych chustach mogą pojawiać się prześwity przy dociąganiu
mi się źle wiązało plecak prosty w śliskich chustach (bambus, jedwab), ale przy plecaku z krzyżem nie miałam już anty-preferencji
2 + 7 (2005-2018)
z autopsji
wszystko zależy od umiejętności motającego![]()
każda chusta się nadaje moja zara forest fajna w plecaku jest jak zaczynałam motać plecak-uczyłam się to zaczełam od jedwabiui na 2 miesiące odłożyłam plecakowanie bo mi sie wyślizgiwała chusta spod pupy potem zamotałam w bawełnie i wyszedł idealnie za 2 razem ale już za 1 było o niebo lepiej niż w jedwabiu-nie oznacza to jednak że jedwab sie nie nadaje teraz jak już mam wprawe motam plecak prosty na każdej chuście i na wełnie i na bawełnie i na jedwabiu!
moze poprostu niektóre chusty utrudniają początki plecakowe
preferencji i wprawy plecaku
![]()
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
nie nadają się za długie
mnie się dobrze wiąże plecak i z zary, i z indio. Ale najlepiej trzymają storcze pasiaste.
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Wszystko zależy od rodzaju plecaka i indywidualnych preferencji oraz wieku i budowy dziecka oraz budowy rodzica
Na plecak z krzyżem czy z koszulką pewnie wszystko się nada....
Ja noszę generalnie tylko w prostym i ze względu na to że często na jednym wyjściu noszę na przemian starszą i młodego muszę mieć chusty nie za grube ale nośne
Zara spokojnie nada się na plecak prosty ale dla starszaka gdzie nie trzeba tak idealnie dociągać górnej krawędzi bo dzieć i tak ma ręce na zewnątrz (plecak prosty przy noworodku,małym niemowlaku nie do zrobienia z zary)
Fale dla mnie na plecak prosty za cienkie (nie dają rady ze starszą) raz nosiłam w plecaku z koszulką ale ja nie lubię tego wiązania
Grecji nie miałam, pawie 2012 u mnie super na plecak, noszą jedno i drugie... Indio bawełniane, lniane i konopne super.
Generalnie chyba chusta nie powinna być bardzo cienka i śliska i powinno być ok.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Z Zary wiàzało mi się prosty całkiem nieźle. Właściwie jedyną moją porażką plecakową były falmingi nc, za śliskie i sztywnawe równocześnie (miałam nowe), dramatycznie wyjeżdżały pod pupy podczas motania.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
a chusty z jedwabiem i bambusem nadaja sie? Bo takie ślizgie są i mam mieszane uczucia...
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)