Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Co do samolotu?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A ja leciałam z młodym na plecach z Wrocławia i nikt mi nie kazał go zdejmować, śmiali się nawet, że mam dodatkowy bagaż
    A na poważnie, jeśli masz możliwość wzięcia ze sobą nosidła, to osobiście polecam, pomijając ewentualne motanie na lotnisku, w samolocie wrzucałam młodego na siebie błyskawicznie.
    Oczywiście, chusta też była z nami

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja leciałam z tkaną.

czemu Was dziwi to, ze każą wyciągać dziecko z chusty podczas kontroli?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Bo tyłka z majtek nie każą
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Chusta. Ostatnio MT.
    Bez problemu znieśli czekanie na lot jak i sam lot.
    Dwa razy z nimi lecieliśmy. Za każdym razem o różnych porach i nie było problemu.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa / Gdańsk

Domyślnie

właśnie boję się tego motania na lotnisku i w samolocie. W Manduce sie co prawda do tej pory nie nosiliśmy, bo młoda niesiedząca, ale próbowałam Marsupi i jakoś mi tak niewygodnie, szelki się wrzynają, najlepiej mi w chuście, młoda chyba też ją woli. mam jeszcze półtora miesiąca na wybór

Ciusiu 13.10.2008
    Liluś 19.02.2012

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Ostatnio lecieliśmy ze Stanów przez Niemcy do Polski i z powrotem.
    W jedną stronę z chustą tkaną. W Nowym Jorku (Newark) spokojnie przez wszystkie kontrole przeszliśmy z Młodą w chuście, nikt jej wyciągać nie kazał. Chusta ogólnie się sprawdziła, chociaż motanie w kieszonkę w samolocie do najłatwiejszych nie należy (zwłaszcza, że nie chciałam blokować przejścia, więc robiłam to stojąc przy siedzeniu, mając nad głową półkę na bagaże i tym samym nie mogłam się wyprostować ).
    W drugą stronę lecieliśmy z bondolino (chusta w bagażu podręcznym, przydała się na lotnisku przy przesiadce, rozłożona na podłodze robiła za koc). Na lotnisku we Wrocławiu przez kontrolę przeszliśmy w nosidle, ale już przy kontroli w Niemczech (Frankfurt) kazali nam Młodą wyjąć . Laura akurat zasypiała, więc narobiła wrzasku i ludzie w kolejce się oburzyli, że nam ją wyjąć kazali .
    W samolocie Wrocław-Frankfurt (LOT) Młoda startowała i lądowała w nosidle, pasów nam nie dali, ale też się o nie nie dopominaliśmy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Usa

Domyślnie

My lecimy w piątek i w sumie spodziewałam się, że będą wszędzie kazać Młodego wyciągać (każą ściągać buty wyższe, co dopiero dziecko z nosidła), a tu widzę, że Wasze doświadczenia pokazują, że nie zawsze tak się dzieje. Leo duży już jest co prawda, więc ewentualne wyjście z Tuli i wejście z powrotem raczej nie powinny nastręczyć kłopotów ani nam ani obsłudze lotniska. Ciekawam bardzo jak się odprawa odbędzie

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Lataliśmy raz w chuście (gdy B. miała 1,5 r.) i w manduce (2,5). Za jednym i drugim razem była bardzo ciekawa tego co dzieje się na lotnisku, co ją na tyle męczyło, że potem w salomocie (po małej przekąsce mlecznej ) smacznie spala. polecam takie rozwiązanie, bo oszczędziło mi nerwów w ciasnej kabinie samolotu.

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Hej lece pierwszy raz - ever i to z dwójka potforów i to sama . Lot tylko 2 h Miałam wziąć kółkową , ale mówicie że ergo może być Wolałabym ergo , bo boje sie że ramię mi od kółkowej odpadnie .
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Uprawnienia umieszczania postów