Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Co do samolotu?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja lecialam z Mlodym do Polski sama jak mial 10 miesiecy i mielismy ze soba ergo. Zdecydowanie latwiej wlozyc/wyjac dziecko niz motac pare razy w szmate, czasem nawet tylko na chwilke. No tylko ze u nas do samolotu byl jeszcze pociag z jedna przesiadka. U nas nie bylo problemu na lotnisku, ale wspaniali celnicy na Okeciu kazali mi dzieciaka wyjmowac przy bramkach, myslalam, ze sie wsciekne
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

na lotnisko polecam tkana i 2x, nawet jak kaza dziecko wyjac, to nie trzeba motac od nowa potem mnie tylko raz kazali mloda wyciagnac, obszukali ja wtedy miala 1,5 roku chyba...ale mnie chusty nie kazali sciagac.
    doczytalam co chioma napisala, w UK nigdy nie maialm problemu przy bramkach z mloda w chuscie, ten jeden raz to wlasnie na Okeciu. nadgorliwi sa jacys...

Aga, mama Alii

Domyślnie

mi też tylko w Polsce każą zawsze wyjmować młodą z chusty, a chustę na taśmę do prześwietlenia... Nigdzie indziej mi się to nie zdarzyło...

Chustofanka Awatar Naniby
    Miejscowość
    Kraków/Zakopane

Domyślnie

No a mnie kazali wyciagac w Szwecji, w Polsce ani raz...

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A ja leciałam z młodym na plecach z Wrocławia i nikt mi nie kazał go zdejmować, śmiali się nawet, że mam dodatkowy bagaż
    A na poważnie, jeśli masz możliwość wzięcia ze sobą nosidła, to osobiście polecam, pomijając ewentualne motanie na lotnisku, w samolocie wrzucałam młodego na siebie błyskawicznie.
    Oczywiście, chusta też była z nami

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja leciałam z tkaną.

czemu Was dziwi to, ze każą wyciągać dziecko z chusty podczas kontroli?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Bo tyłka z majtek nie każą
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Uprawnienia umieszczania postów