Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Co do samolotu?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa / Gdańsk

Domyślnie Co do samolotu?

Nie mogłam znaleźć czy taki wątek już był...
    Pod koniec sierpnia wybieramy się na wakacje, młoda będzie miała skończone 6 miesięcy. No i mam dylemat w czym ją wziąść.
    Lot będzie trwał ok 3 godz, ale jeszcze wcześniej trochę czasu spędzimy na lotnisku. w tamtą stronę wylot mamy o 21, na miejscu jesteśmy po północy, z więc pora spania pełną gębą. Powrót natomiast od 7 do 10 rano, więc aktywność pełną gębą.
    Mamy chustę tkaną i Manduce. Młoda w chuście prawie od razu odlatuje (w nosidle na razie nie noszona). Z tym, że zazwyczaj wytrzymuje max 1,5 godz. Nie dziwie się, bo każdy potrzebuje zmiany pozycji. Zakłądam, że ze względu na godzinę, będzie chciała spać. Pośpi na lotnisku w chuście wiązanej w 2x lub w nosidle, później przy starcie pewnie pierś pociągnie (nie lecieliśmy jeszcze z nią, ale podobno to pomaga znieść maluszkom różnicę ciśnień). No i co dalej? Miejsca dla niej nie będzie, będę ją na kolanach mieć, ale chciałąbym, żeby trochę w poziomie poleżała i odpoczeła, może więc kółowa albo pouch? Ale z kolei tarabanić się z dwiema chustami czy jeszcze nosidłem...
    No samam nie wiem co zrobić, może macie doświadczenie w tym zakresie i pomożecie zagubionej chustonówce

Ciusiu 13.10.2008
    Liluś 19.02.2012

Chustofanka
    Miejscowość
    gdzies kolo Warszawy

Domyślnie

my pierwszy raz lecieliśmy z Małą jak miała około 6 miesięcy. na lotnisku chusta sprawdziła się doskonale. przy starcie cycuś pomógł - spała przez cały lot na moich kolanach. jeżeli dobrze pamiętam chusta położyłam sobie na kolanach i też przykryłam nią malucha (klima na pokładzie). drugi raz z nią podróżowaliśmy jak miała 10 miesięcy i wtedy jak nie spała zabawiali ją wszyscy współpasażerowie w zasięgu jej uśmiechu

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Chusta
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

latałam wiele razy z małymi dziecmi, chusta (krótka) przy mniejszym maluchu, przy większym nosidło ergonomiczne, kółkowa tez super daje rade
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym zrobiła tak jak Emi - na lotnisku w chuście, a w samolocie wychokorzystać chustę jako okrycie śpiącego na kolanach malucha. Z nami teraz leciała para z ok 9 m-cznym dzieckiem i mieli ze sobą małą poduszkę, na której mama ułożyła sobie dziecko na kolanach/ręku - też niegłupi pomysł.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

BYlo kochana kilka watkow o podobnym temacie
    np. http://chusty.info/forum/showthread....anie+samolotem

ja raz mialam elastyka , raz tkana
    a teraz juz tylko z manduka podrozujemy

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa / Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin Zobacz posta
    BYlo kochana kilka watkow o podobnym temacie
    np. http://chusty.info/forum/showthread....anie+samolotem

ja raz mialam elastyka , raz tkana
    a teraz juz tylko z manduka podrozujemy
    Dzieki, nie moglam znalezc....
    Ten pomysl z poduszka, to chyba tez musze wykorzystac
    A jak myslicie, co lepsze tkana czy kolkowa? W kolkowej chyba latwiej karmic?

Ciusiu 13.10.2008
    Liluś 19.02.2012

Uprawnienia umieszczania postów