Słodkie te Wasze opowieści![]()
Słodkie te Wasze opowieści![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
Ale fajne macie chuściochy![]()
Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.
ale słodkieja noszę młodą, wcześniej w elastyku, teraz 2x. młodego nie nosiłam. Próbuję wiązać plecaczek, na razie nie mam odwagi z młodą, a zwłaszcza zarzucaniem na plecy i trenuje na miśkach. Zaproponowałam młodemu modelowanie, z chęcią i to dużą się zgodził, ale chyba coś źle robiłam, bo w trakcie stwierdził, że ma już dość i jest mu źle
![]()
Coś chyba wisi w powietrzu, bo miałam zakładać taki sam wątek. Moja Mysza ma prawo nie pamiętać noszenia w chuście bo było to okazjonalne, zawsze w wakacje i na wyjazdach, a że była taka potrzeba szmata wyleciała z domu szybko (jakieś 2 lata temu).
A że niedawno zawitała u nas Ulka, ukłony w stronę poprzedniej właścicielki alifi![]()
Mysza nie skojarzył że to fajne kolorowe w paski to chusta, bo nasz elastyk czy pożyczona tkana szmata od koleżanki są jednokolorowe (granatowe, brązowe), widział jak Smoka noszę gdy po niego przychodzę do przedszkola i załapał, wczoraj wieczorem marudził że chce żeby go zawiązać, ale nie załapałam.
Ta sama sytuacja powtórzyła się rano "mamuś, no mamuś zawiąż mnie," - patrzęo co mu chodzi, co mu zawiązać, sandały....
"mamuś zawiążesz mnie tak jak Tomka?"
no tak i nastała jasność w matczynej łepetynie
Wrzuciłam go na dosłownie 2-3 minuty do plecaka, jaka była radość, jaką mi potem miłość po drodze do przedszkola wyznawał i w tej małej łepetynce trwał twórczy proces który zaowocował stwierdzeniem "mamuś kochana pójdziemy dziś na spacer, weźmiesz mnie na plecy do chusty, zawiążesz mnie a tato weźmie Tomka"
....co na to moje wątłe ramiona, a nie mówiąc co na to mąż
![]()
3 Muszkieterów i Mała Księżniczka![]()
20.07.2008
10.12.2011
24.11.2014
17.11.2017
U nas to samoDziś moja starsza, na widok chusty przygotowanej do wrzucenia młodej (kieszonka!), uparła się, że to ona chce do chusty. I tak nosiłam dziś 14 kg z przodu
![]()
A wiecie, że wątek bez zdjęć jest nieważny?![]()
Starsza 2009 Młodsza 2012
W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia<---- juz po!
mój starszak ostatnio się uparł i kazał zawiązać w 2x przygotowany dla siostry... niosłam z 2 piętra 18kg żywej wagi, z przodu we flamingachi flamingi i ja daliśmy radę
![]()
Zoja w tym tygodniu nosiła za mną manducę i domagała wrzucenia z przodu![]()
Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011
Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice