świetny artykuł
mi sie podobał! każdy pozytywny artykuł o chustach jest na plus bo im więcej tym większa ilość ludzi przestanie patrzeć na nas jak na kosmitów. Rodzice zwłaszcza maja to do siebie, że jak przeczytają w gazecie albo w tv powiedzą to jest super
żałuje tylko, ze nie było zdjęć tych chust o których była mowa
mi sie podobał! każdy pozytywny artykuł o chustach jest na plus bo im więcej tym większa ilość ludzi przestanie patrzeć na nas jak na kosmitów. Rodzice zwłaszcza maja to do siebie, że jak przeczytają w gazecie albo w tv powiedzą to jest super
żałuje tylko, ze nie było zdjęć tych chust o których była mowa
Lindo, dziękuję za linka, zakochałam się w tych Amuti. Ciekawi mnie jak dziecko w tym siedzi.
Mam siedem córek, noszę najmłodszą, Zosię (27.12.2007).
Lindo, dziękuję za linka, zakochałam się w tych Amuti. Ciekawi mnie jak dziecko w tym siedzi.
Mam siedem córek, noszę najmłodszą, Zosię (27.12.2007).
Nie znałam tego wcześniej. Świetne! Szczególnie na chłodne miesiące w Polsce. Bo ja zmarzluch jestem.
Nie znałam tego wcześniej. Świetne! Szczególnie na chłodne miesiące w Polsce. Bo ja zmarzluch jestem.
fajne, też żałuję, że bez zdjęć... ale nie można mieć wszystkiego![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
"[...]Chusta ma też szczególne odniesienie do wierzeń. W kulturze Bali wierzy się, ze niemowlę rodzi się "czyste i bliskie niebu", dlatego podczas pierwszych 105 dni życia nie może dotknąć ziemi. Przez ten czas stale znajduje się w ramionach kogoś z krewnych bądź w chuście[...]"
Szkoda, że nasze społeczeństwo ma całkiem inne wizje na ten tematU nas preferuje się raczej "im mniej na rękach tym lepiej..."
![]()
A my Chusto Mamy/Tatusiowie jesteśmy od tego aby to zmienić![]()
Z niecierpliwością czekam dnia, kiedy na ulicy będzie pełno zachustowanych mam z dziećmi![]()
Zamieszczone przez czteryszczęścia
![]()
![]()
bardzo dobrze to ujelas![]()
![]()
To ja jeszcze dodam, że źródło informacji do tego artykułu, czyli Szczypta Świata, to nasi wrocławscy znajomi Agnieszka i Borys, którzy oprócz tego, że prowadzą jedyny w swoim rodzaju sklep z artykułami przywożonymi z dalekich krajów, prócz tego, że sami noszą w chuście swojego synka i aktywnie propagują noszenie, to przy tym są strasznie sympatycznymi, ciepłymi ludźmi. Agnieszko, jak podczytujesz, to pozdrawiam serdecznie i obiecuję wpaść w końcu na któryś z eventów.
Ania-mama Franka (2006)oraz Niny i Heleny (2010)
Certyfikowana doradczyni Die Trageschule®Dresden
Szkoła Noszenia Przywiązanie
SKLEP z chustami, nosidłami ergonomicznymi, pieluszkami wielorazowymi, akcesoriami dla niemowląt
Klub Kangura we Wrocławiu
Dziękuję za miłe słowa, szczerze mówiąc, nie byłam chyba nawet świadoma, że ten artykuł się na owym portaluPojawiają się pytania o fotki i w ogóle zainteresowanie tematem różnych przedziwnych chust. Zdjęcia i opisy poszczególnych wynalazków chustopodobnych z różnych stron świata pojawiły się na wystawie, którą zrobiliśmy na Tydzień Bliskości w zeszłym roku w naszej wrocławskiej Yerbaciarni. Ponieważ wtedy nie widziało jej jakoś szczególnie wiele osób, to mamy zamiar odgrzebać zdjęcia i pokazać je także w tym roku. Dla tych którym Wrocław nie po drodze, postaram się zrobić wersję internetową wystawy.
Artykuł super.Jak ja lubię czytać,gdy coś mądrego o chustach mówią!
A Szczypta Świata jest we Wrocku miejscem magicznym.Uwielbiam.
Czy ktoś mógłby pokazać amuti, bo nie mogę wleżć na TBW![]()