Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: a może prześcieradło zamiast

Mieszany widok

Chustomanka Awatar wrotka
    Miejscowość
    K-Koźle

Domyślnie

Ostatnio dużo noszę na biodrze,w kółkowej i myślę, że jakby zwinąć lub (lepiej) dociąć prześcieradło, to raczej nie było by większych problemów aby odpowiednio posadzić sobie dziecko na biodrze. Rzecz jasna mam na myśli dzieci, które stabilnie trzymają główkę, a jeszcze lepiej-jak już siedzą.
    Ostatnio edytowane przez wrotka ; 01-07-2012 o 11:13 Powód: błąd stylistyczny :)
    córa 2011 i synek 2014

Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Sześć lat temu nosiłam w prześcieradle, no dobra - nie dosłownie, ale w zwykłym kawałku zwykłego bawełnianego płótna.
    W porządnej tkanej "firmówce" jest o niebo wygodniej i zdecydowanie łatwiej podociągać, ułożyć itd itp..
    Ale: różnica między noszeniem na rękach a noszeniem w prześcieradle jest jeszcze większa. Miałam egzemplarz nieodkładalny i wózek służył wyłącznie do zbierania kurzu. Gdyby nie ten kawałek szmaty, zwariowałabym chyba.

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

no mój maluch też był z tych nieodkładalnych więc musiałam nauczyć się robić wszystko z maluchem na rękach, a że ważył 2kg to trudno nie było. Szkoda, że nie znalazłam tego forum wcześniej

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Chciałabym dodać, że nie wszystkie "prawdziwe" chusty są tkane splotem skośnokrzyzowym. Takie Ellaroo na przykład są tkane normalnie.
    Sama Bubola nosiłam w chuście samoróbce od azimi, z zachowaniem poprawności wiązań i jedyne co było nie tak to trudność w pracy z materiałem, i moja wygodna mniejsza, bo przy cięższym dziecku materiał się wżynał. Obecnie przy wadze bubola większość chust mi się wżyna

Uprawnienia umieszczania postów