Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Wiązanie chusty niezłamanej

Chustonówka

Domyślnie Wiązanie chusty niezłamanej

Proszę chustujących, powiedzcie czy jest duża różnica w wiązaniu chusty nowej i używanej? Jeśli jako pierwszą kupię sobie chustę tkaną nową, to będzie mi się trudniej nauczyć niż na chuście używanej, złamanej?

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Raczej tak, chociaż podobno te nowe nati są mięciuteńkie i nie trzeba ich łamać. Co planujesz kupić?
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

dokładnie tak jak pisze Agulinka - zależy jaką chustę chcesz kupić
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Myślenice

Domyślnie

ja kupiłam pasiaka nati, i od razu zamotałam młodego. Potem wyprałam, ale różnicy nie widziałam żadnej
    Basti 07.08.2009
    Jako 08.11.2011
    Marti 13.11.2015

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Poznań

Domyślnie

Ja miałam pożyczoną nati sunset już złamaną, spodobała mi się i kupiłam nową taką samą. Różnica jest naprawdę niewielka. Nowa jest troszeczkę sztywniejsza, ale tak samo fajnie się dociąga.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

najlepiej wybierz sobie konkretne firmy i modele i potem napisz na forum pytanie,jakie są,zaraz ktoś Ci odpowie,bo np taka lana to głaz nowa i długo mietolona nawet,ale wiekszość innych chust raczej jest miekka od nowości albo po pierwszym praniu.

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chusta chuście jest nierówna.
    Tak jak napisałam Magda, wymień chociażby modele, które wpadły Tobie w oko, a łatwiej będzie można doradzić.
    Najsztywniejsze na ogół są z mojego doświadczenie nowe Storchenwiege i chusty z domieszką lnu. No, moje konopki natkowe też są dość sztywne. Pamiętacie didkowego mossa? Co ja się nad dziadem napracowałam . Ale było warto !

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ano chusta chuście nierówna ale z oglądania nowych natek mogę pisnąć że lepsze używane I tylko takie już kupuję.

Oczywiście to kwestia gustu.
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustoholiczka

Domyślnie

jestem za używkami, chociaż ta nowa zielona azimkowa chusta jest cudnie miękka, zupełnie jak tęcz almelle a do tego tania i nasza polska

Chustofanka

Domyślnie

Ja zaczynałam ponad rok temu na nowej Natce. Kupiłam Sycylię 100 % bawełnę. Miękka od pierwszego prania, cieniutka. Dla nówki moim zdaniem git. Ja się nauczyłam bez problemu, wiążąc tygodniowego malucha pierwszy raz w życiu. Nie zraziłam się, wręcz przeciwnie. Z czystym sumieniem mogę polecić dla debiutantek chustowych.
    Janek 04.2008, Ignaś 04.2011 - skarby dwa

Chustonówka

Domyślnie

No ja kupiłam w końcu Nati bardzo mało używaną, więc zobaczymy co z tego będzie. Na pewno się pochwalę

Uprawnienia umieszczania postów