Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: młoda sygnalizuje - i mam pytanie

Chustofanka

Domyślnie młoda sygnalizuje - i mam pytanie

dziewczyny - jakoś zupełnie niespodziewanie, bez namawiania z mojej strony moja mała Maja zaczęła sygnalizować, ze chce się załatwić.

ma rok i dwa miesiące i od kilku dni przynosi nocniczek i podciąga do góry bluzeczkę... a ja po prostu wpadam w euforię, bo dziewczyna nieźle sobie radzi z trzymaniem siusiu do momentu az ją wydobędę z ubrań, pieluszki i posadzę na nocnik.
    rzecz jasna nie jest tak, ze dzieje się to za każdym razem, kiedy jej się chce czy siusiu czy kupkę, ale kilka razy dziennie - i owszem.

jestem pod wielkim wrażeniem tego co się dzieje - nie wiem czy przyczyniło się do tego to, że od kilku miesięcy starałam się ja wysadzać przy standardowych okazjach czy też przykład nieco starszej siostry biegającej samodzielnie na nocnik. tak czy siak - duma, frajda i radość niesamowita!

bardzo Wam dziękuję, że (nieświadomie wiem, wiem) namówiłyście mnie na próby EC!

mam teraz pytanie - takie bardziej praktyczne: czy teraz powinnam już zaprzestać ją wysadzać wtedy, kiedy mi się wydaje, że powinnam ja wysadzić i czekać na sygnały z jej strony,
    czy robić to co robiłam dotychczas, tzn. wysadzać ją na czuja a jej przynoszenie nocnika traktować jako taka wisienkę na torcie - on top. (mam nadzieję, że rozumiecie moje nieco zamotane pytanie )

będę bardzo wdzięczna za sugestie i podpowiedzi!
    mama janeczki (kwiecień 2006), mai (grudzień 2007) i lili (grudzień 2010)

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie Re: młoda sygnalizuje - i mam pytanie

Ja bym dalej wysadzała. Ja ciągle pytam swojego starszaka czy chce siusiu mimo że on sam woła jak chce. A wysadzanie malucha to takie pytanie czy chce siusiu, jak nie będzie chciała to i tak nic nie poleci.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

U nas podobnie. Młoda woła siusiu, potrafi wstrzymać do momentu wysadzenia. Mimo to czasem pytam ją czy nie chce na nocnik. Np. przed wyjściem, przed spaniem. Czasem zrobi, a czasem wyraźnie woła, że jej się nie chce

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

no u nas właśnie ten sam etap.
    Młoda mówi że chce siku (zwłaszcza rano jej to świetnie wychodzi, jak jeszcze chciałabym sobie trochę poleżeć a młoda ma chłonną nocną pieluchę...)
    No więc wysadzam kiedy chce a tak poza tym jak mi się wydaje że powinna już zrobić też ją wysadzam i zazwyczaj się udaje

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Ja mam co prawda młodszego szkraba, bo niespełna 10-miesięcznego, ale też umie już sygnalizować.
    Mimo to nadal mu proponuję nocnik, bo on po prostu często zapomina.

Gratuluję i rozumiem euforię, też tak mam

Chustofanka

ano, ano - radość niesamowita!
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    będę wysadzać, a sygnalizowanie nagradzać milionem buziaków.
    pozdrawiam
    mama janeczki (kwiecień 2006), mai (grudzień 2007) i lili (grudzień 2010)

Uprawnienia umieszczania postów