Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Potrzebna superchłonna pielucha na nocki dla grupy wagowej 16+

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    Kawiareczko, poczytałam właśnie o tych pieluszkach i widzę, że rozmiar L jest od 13 do 18 kg. Moja Córeczka waży nieco ponad 17, to może jeszcze się załapie na tę rozmiarówkę

Myślę też nad majtkami treningowymi. Na allegro jest cała masa takich do 20 kg, ale tam zaznaczają, że majtki nie zastąpią pieluchy, więc to raczej na takie - nazwijmy to - niepełne siknięcia. Ostatecznie podkład pod prześcieradło jest, więc może majtki treningowe też się sprawdzą
    Moja Koleżanka zakłada takie majtki na noc swojemu synkowi, ale jemu nie przeszkadza wilgoć, bo śpi nadal pomimo pełnego zesikania. U nas nie ma takiej opcji i to mnie cieszy

Teoretycznie powinna się załapać, M jest do 12kg a mój mały waży ponad 13 i wchodzi i jeszcze długo by wchodził. Może udałoby Ci się upolować na bazarku bo nowe strasznie drogie...
    Są jeszcze pieluchy zakładane jak majtki (pieluchomajtki? nie pamiętam jak się to nazywa) choćby rossmannowe ale jednorazowe. Tylko one wyglądają jak pielucha jednorazowa, więc nie wiem czy córce się spodoba Majtki treningowe to zwykłe majtki z małym wkładem, więc będą przeciekać, no i będzie czuła mokro bo taka jest idea majtek treningowych...
    Więc jak zależy Ci na wielo to coś w deseń tej Real Easy, może dziewczyny podpowiedzą coś jeszcze.

Faceci są chyba mniej wrażliwi na wilgoć mój starszy też sikał w nocy i spał w tym wszystkim, nie przeszkadzało mu w ogóle dlatego po kilku podejściach zakładałam mu jednak pieluchę bo rano był zmarznięty a ja jakoś nie budziłam się w nocy, żeby go przebierać.

a jeszcze; koleżanka wyżej poleca Fuzzi Bunz, my mieliśmy i ona jest taka....fit. Trochę jak biodrówka. Bardzo zgrabna, nie robi wielkiej pupy i jest fajna ale to akurat do spania nie jest najistotniejsze. Myślę, że mogłaby jednak być mała. Charlie Banana chyba są z tej samej bajki co Fuzzi Bunz (CB nie miałam), poczekaj jeszcze na opinie innych mam
    Ostatnio edytowane przez kawiareczka ; 26-06-2012 o 15:44

Uprawnienia umieszczania postów