Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Potrzebna superchłonna pielucha na nocki dla grupy wagowej 16+

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

rozumiem już, czemu jedna z dziewczyn (i wcale nie chustonówka) nie chciała opisać jakiegoś tam swojego problemu...
    Przecie Samosiejka wyraźnie kilka razy prosiła o poradę w sprawie pieluch, a nie problemu, zwłascza po wiadomości, że mają fachową pomoc, obrażanie się za kolejną prośbę o nie udzielanie rad nie w temacie, do tego wyciąganie argumentu o pieniądzach, jest hmm... No jakoś nie widze w tym specjalnego szacunku dla drugiej matki i jej decyzji, potrzeb etc.

Wracając do tematu - największa nocna pielucha, jaką mamy, to konopne lulu dodo xl (wg producenta do 20 kg), nosi ją prawie mój dwulatek, ma jeszcze duuużo luzu, tylko dokładam dodatkową (niewielką) wkładkę. Zarówno te pieluchy, jak i bambusowe bliźniacze dodo bambou xl (tych akurat nie miałam, pewnie są miększe, przyjemniejsze w dotyku), są akurat w promocji http://www.krainapieluszek.pl/lulu-nature. Jedna uwaga, że to formowanki, więc wymagają otulacza - u nas świetnie sprawdzają się wełniane zalanolinowane gatki (tu nie znam wełnianych gigantów, na pewno loveybums ma dużą rozmiarówkę - w tym samym sklepie, ale drogie, możesz też poprosić którąś z dziewczyn forumowych - ostatnio sporo robi wełniaki i bardzo ładne).

Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez jul ; 26-06-2012 o 13:29
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    rozumiem już, czemu jedna z dziewczyn (i wcale nie chustonówka) nie chciała opisać jakiegoś tam swojego problemu...
    Przecie Samosiejka wyraźnie kilka razy prosiła o poradę w sprawie pieluch, a nie problemu, zwłascza po wiadomości, że mają fachową pomoc, obrażanie się za kolejną prośbę o nie udzielanie rad nie w temacie, do tego wyciąganie argumentu o pieniądzach, jest hmm... No jakoś nie widze w tym specjalnego szacunku dla drugiej matki i jej decyzji, potrzeb etc.

Wracając do tematu - największa nocna pielucha, jaką mamy, to konopne lulu dodo xl (wg producenta do 20 kg), nosi ją prawie mój dwulatek, ma jeszcze duuużo luzu, tylko dokładam dodatkową (niewielką) wkładkę. Zarówno te pieluchy, jak i bambusowe bliźniacze dodo bambou xl (tych akurat nie miałam, pewnie są miększe, przyjemniejsze w dotyku), są akurat w promocji http://www.krainapieluszek.pl/lulu-nature. Jedna uwaga, że to formowanki, więc wymagają otulacza - u nas świetnie sprawdzają się wełniane zalanolinowane gatki (tu nie znam wełnianych gigantów, na pewno loveybums ma dużą rozmiarówkę - w tym samym sklepie, ale drogie, możesz też poprosić którąś z dziewczyn forumowych - ostatnio sporo robi wełniaki i bardzo ładne).

Powodzenia!
    dzięki wielkie zarówno za pierwszą część wypowiedzi, jak i za drugą.

Ankha chyba miała rację, bo już zdążyłam oberwać. Wysłałam pw odnośnie tej przykrej uwagi o pieniądzach. PW, bo nie chciałam ciągnąć OT na forum. Otrzymałam pełną cynizmu i braku zrozumienia odpowiedź, której autorka tym razem chyba chciała udowodnić mi, że lepiej wie, co ja czuję i myślę ode mnie samej. Najpierw lepiej znała moje dziecko niż ja, a teraz mnie samą. żałosne i niestety totalny brak profesjonalizmu. I jeszcze ten argument o ilości postów. Naprawdę zawiodłam się... Chyba faktycznie dam sobie spokój z udzielaniem się na forum, bo to nie ma sensu.
    Dziękuję pozostałym Dziewczynom, które podzieliły się ze mną doświadczeniem odnośnie chłonności pieluch, bo właśnie to stanowi temat tego wątku.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków \ śląsk

Domyślnie

Ja Cię Samosiejka doskonale rozumiem
    Wiec może zamiast OT kto wie lepiej i czemu 4 latek nie powinien sikać to piszcie proszę o konkretach bo sama jestem ciekawa tematu.

Ale coś mi się zdaje,że dla Piotra tylko pampki 6 są ok.
    No bo trenerki to niestety moczą wszystko.....
    P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez machma Zobacz posta
    No bo trenerki to niestety moczą wszystko.....
    bo trenerki mają za zadanie złapać kilka kropel, jeśli dziecko uczy się kontrolować potrzeby fizjologiczne, sa na wypadek wpadki
    zdecydowanie nie na noc

Chustomanka Awatar Miśka

Domyślnie

My używamy bambusowego puchu od Pupeko. Są chłonne, spore i bardzo milusie.

Kiedyś byłam Fabisią, ale się sama sobą znudziłam i zostałam miśką

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

"OT córka prosi o pieluchę bo wie, że zrobiła źle sikając a w ten sposób nie ponosi negatywnych konsekwencji zsikanego łóżka ( i nie insynuuje tutaj, że ją za to bijesz)
    w kwestii pieluch nie pomogę, ale do 6 roku życia moczenie może się zdarzyć, ale długi okres przerwy i nawrot moczenia oznacza, że wydarzyło się coś znaczącego.
    Uważam, po tym co piszesz, że potrzeba Wam profesjonalnego wsparcia, bez tego zdjęcie pieluchy będzie ze szkodą dla córci"

1. chce przypomnieć mój pierwszy post, który nie był ani agresywny, ani nie zawierał diagnozy a wypowiedz oparta była tylko o tym co piszesz. Zaznaczyłam również, iż do 6 r.ż to nic znaczącego. Chciałam jeszcze dopisać, że wypowiedź moja wypynęła tylko i wyłącznie dlatego, że w któryś z poprzednich postów padł pomysł zdjęcia pieluszki na noc. To była jedyna moja merytoryczna wypowiedź w temacie.
    2. uczciwie i życzliwie w kolejnych postach przepraszałam, w odpowiedzi dostałam niemiły pw i kilka postów o "osobie" która wie lepiej niż rodzic
    3. uwaga o braku profesjonalizmu jest nie na miejscu - nie znamy się to po pierwsze a po drugie nie piszę do Ciebie jako terapeuta gdyż jak wspomniałam zarabiam tak na życie ( a nie zarabiam udzielając się na forum, gdyż robie to w ramach wolontariatu )
    4. mój pw nie był ani niemiły niekulturalny a napisałam w nim, że masz 20 postów i połowa z nich dotyczy strofowania innych użytkowników. Prosiłam też byś nie oburzała się i nabrała dystansu ( to dla śledzących temat, żeby nie było niedomówień)

jeżeli mój post o tym, że za poradnictwo dotyczące moczenia nocnego dostaje pieniądze Ciebie uraził to rzeczywiście masz problem sama ze sobą.

Ostatnio edytowane przez marushka ; 26-06-2012 o 17:31
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustonówka

Domyślnie

No ja też zmieniłam zdanie o forum , a raczej niektórych osobach ,ale to inna bajka... dlatego doskonale cię rozumiem...ale wracając do tematu my mieliśmy Real Easy M i na naszym 9 kg młodym tak sobie leżała, Wonderoosy za małe się robią ale idealnie leży Fuzzi Bunz XL (czy jakoś tak się pisze) z wkładem z Wonderoosa z V1 nawet na naszą szczupłą 7 latkę pasuje która waży coś ok. 19 kg i całą noc daje radę , ani razu przecieku nie było.polecam

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

To ja jeszcze w temacie pieluch:

Ja polecam z doświadczenia kieszonkę dużą i bardzo chłonną wkładkę. Mam takie dwa zestawy dla synka, zakładamy na noc, u nas albo sucha noc albo mega sik.
    Mamy kieszonki od Yetty, w jednej dwie wkładki IssyBear, w drugiej wielki prefold konopny, teraz nie pamiętam nazwy, ale w sumie chodzi o wielkość i materiał - albo konopie albo bambus, te będą najchłonniejsze.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankha Zobacz posta
    widzę, że kolejna chustonówka dostaje w tyłek za fakt, że jest nowa żałosne to, ale niestety często spotykane na tym forum.
    Ankha możesz przytoczyć konkrety????Bo przyznam szczerze, że jakoś tego procederu nie zauważyłam...
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

zdecydowanie proszę o spokój w tym wątku!

Autorka w 8. poście jasno napisała

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    Jak już pisałam - pracujemy nad tym. Nie chcę opisywać tu naszych doświadczeń, problemów w tej materii itp. bo uważam, że nie jest to odpowiednie miejsce. Potrzebuję jedynie porady odnośnie wielorazowych pieluch na takie sytuacje.
    Rozumiem chęć szerzenia wiedzy, dawania porad - bo ile razy wątek o butelce kończył się na poradach laktacyjnych i rzucaniu mm w kąt. Faktycznie zdarza się nam tu dojść do sedna, prawdziwej natury problemu. I fajnie.

Ale w poście 24. autorka pisze:

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    Dziewczyny, ale mnie naprawdę nie interesują w tym temacie Wasze opinie, porady itp.
    Z całym szacunkiem, ale my mamy już w tej materii fachową pomoc kompetentnego specjalisty i nie jestem zainteresowana dzieleniem sie tym w internecie z anonimowymi Osobami. Nie znacie mnie, ani mojej Rodziny, więc proszę, uszanujcie fakt, że nie chcę, abyście pisały, co wiecie o tego typu problemach oraz, że nie chcę Waszych porad i sugestii. Pisałam o tym na samym początku. Jedyne o co w tym temacie proszę, to pomoc w doradzeniu, jaka pielucha wielorazowa na noc.
    Czy to tak trudno zrozumieć?
    I w moim przekonaniu dalej powinny się w tym wątku znaleźć JEDYNIE porady dotyczące pieluch. Wystarczyłoby wysłuchać, co autorka chce powiedzieć i z jaką potrzebą tu przyszła.

Cytat Zamieszczone przez ankha Zobacz posta
    widzę, że kolejna chustonówka dostaje w tyłek za fakt, że jest nowa żałosne to, ale niestety często spotykane na tym forum.
    to się kwalifikuje na ostrzeżenie za obrażanie użytkowników forum.

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    Jednak autor wątku nie jest jego cenzorem, często się zdarza, schodzą one na inne tory, a wiedzę czerpią z nich inne osoby.
    A pieniactwo jak widze nie zależy od liczby postów.
    Zdanie pierwsze: tak, tylko jeśli autor akcentuje, że ma inne potrzeby to trzeba to uszanować.
    Zdanie drugie kwalifikuje się na ostrzeżenie.

Liczę na to, że tematy poza pieluchowe zostały w tym wątku wyczerpane.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Monkey Snuggles robi formowanki w rozmiarze Toddler/Xl: http://www.monkeysnuggles.com/product-p/xldonkey.htm

Chustomanka Awatar Miśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Monkey Snuggles robi formowanki w rozmiarze Toddler/Xl: http://www.monkeysnuggles.com/product-p/xldonkey.htm

Kiedyś byłam Fabisią, ale się sama sobą znudziłam i zostałam miśką

Uprawnienia umieszczania postów