Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Potrzebna superchłonna pielucha na nocki dla grupy wagowej 16+

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Kawiareczko, poczytałam właśnie o tych pieluszkach i widzę, że rozmiar L jest od 13 do 18 kg. Moja Córeczka waży nieco ponad 17, to może jeszcze się załapie na tę rozmiarówkę

Myślę też nad majtkami treningowymi. Na allegro jest cała masa takich do 20 kg, ale tam zaznaczają, że majtki nie zastąpią pieluchy, więc to raczej na takie - nazwijmy to - niepełne siknięcia. Ostatecznie podkład pod prześcieradło jest, więc może majtki treningowe też się sprawdzą
    Moja Koleżanka zakłada takie majtki na noc swojemu synkowi, ale jemu nie przeszkadza wilgoć, bo śpi nadal pomimo pełnego zesikania. U nas nie ma takiej opcji i to mnie cieszy

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    Myślę też nad majtkami treningowymi.
    Może warto zamówic majtki na miarę u forumki sylviontko, gdyby poprosić o wersję chłonniejsza, może dorzucialaby wiecej bambusa do środka. Szyje w calości z pul, czyli nie przecieknie a gumki przy udkach i w pasie można dopasować, bo są wciągane w tyneliki.
    Moja córeczka ma majteczki od sylvionko i zdarzalo jej się uciąć drzemkę w tych majtkach i wyciekow nie było. A sucha pielucha po drzemce jest rzadkością, nie umiem na czas wysadzić

Takie majtki byłyby pewnie lepszym rozwiązaniem dla starszego dziecka, ktoremu się czasem cos zdarza

dużymi pieluszkami rozmiarowymi poza Hip Hip Baby Real Easy są też Charlie Banana i Fuzzy Buntz. Widzialam tez w sklepie pieluszkarni gigantyczną (miałam wtedy w domu do obslugi pupcie 3kg noworodka) AiO Imse Vimse
    Pola 2011

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

jestem na forum od 4 lat, napisałam ponad 1000 postów a po raz pierwszy usłyszałam uwagi nie tylko w wątku w którym się wypowiadałam ale też na pw.
    O zdejmowaniu pieluchy napisałam tylko w kontekście propozycji nieprzemakalnego prześcieradełka.
    Jeszcze raz przepraszam, nie chciałam nikogo urazić. Jednak autor wątku nie jest jego cenzorem, często się zdarza, schodzą one na inne tory, a wiedzę czerpią z nich inne osoby.
    A pieniactwo jak widze nie zależy od liczby postów.
    Dystansu życzę. I poczucia humoru
    Chciałam dobrze, nie mam zamiaru się więcej tłumaczyć. Howgh!
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

ja mam na stanie dużego 1,5roczniaka i naprawdę mega dużo pije... co skutkuje mega sikiem dodatkowo końca nie widać, na nocnik się nie da także sporo się jeszcze w pieluchach nasiedzę ale wracając do tematu wątku... miałam real easy M i rzeczywiście spora jest, dla nas była za duża, troszkę żałuje, że się jej pozbyłam bo teraz byłaby akurat no i na nocki dobra, była dla nas za szeroka w kroku na chodzenie, ale do snu byłaby super...mój synek ma teraz 13kg...(zaraz skończy 18m-cy), eMka starcza niby do 14,5... a eLka na stronie producenta jest od 13,5 do 20,5kg nawet także myślę, że warto spróbować, zawsze możesz dołożyć dodatkową wkładkę, choć te dołączone są dosyć chłonne...// jakiś czas temu zaopatrzyłam się w "trenetki" z allegro, takie majteczki pulowe z kieszenią na wkład, ale są dla nas jeszcze za duże... mają miejsce na włożenie wkładu... i uwierz, na 1 mega sik starczą także też mogłabyś u córeczki spróbować mój synek potrafi naraz wypić nawet 400ml płynu... to jaki musi mieć mega sik

i tak jak radziły dziewczyny wcześniej uderzyłabym do jakiejś szyjącej forumki z prośbą o uszycie na wymiar małej jakiejś pieluszki czy majteczek typu trenerek z wszytym lub doczepianym wkładem na noc ja mam od sylviontka sporo pieluszek i na prawdę polecam pieluszki spod jej rączek, jeśli zdecydowałabyś się na formowankę to może mogłaby CI doszyć na zewnątrz pulowy panel co ochroniłoby częściowo przed przemoczeniem łóżeczka o ile pieluszka zostałaby całkowicie przesikana, ale mogłoby się okazać że pieluszka lekko wilgotna i taki panel by ochronił... a jeśli wolałabyś jakiś naturalny otulacz to może spróbuj napisać do magnoli, ona szyje cudne wełniane majteczki, galotki, kalesonki i otulacze... lub jakbyś wolała polar to i z polara coś wyczaruje
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    Kawiareczko, poczytałam właśnie o tych pieluszkach i widzę, że rozmiar L jest od 13 do 18 kg. Moja Córeczka waży nieco ponad 17, to może jeszcze się załapie na tę rozmiarówkę

Myślę też nad majtkami treningowymi. Na allegro jest cała masa takich do 20 kg, ale tam zaznaczają, że majtki nie zastąpią pieluchy, więc to raczej na takie - nazwijmy to - niepełne siknięcia. Ostatecznie podkład pod prześcieradło jest, więc może majtki treningowe też się sprawdzą
    Moja Koleżanka zakłada takie majtki na noc swojemu synkowi, ale jemu nie przeszkadza wilgoć, bo śpi nadal pomimo pełnego zesikania. U nas nie ma takiej opcji i to mnie cieszy

Teoretycznie powinna się załapać, M jest do 12kg a mój mały waży ponad 13 i wchodzi i jeszcze długo by wchodził. Może udałoby Ci się upolować na bazarku bo nowe strasznie drogie...
    Są jeszcze pieluchy zakładane jak majtki (pieluchomajtki? nie pamiętam jak się to nazywa) choćby rossmannowe ale jednorazowe. Tylko one wyglądają jak pielucha jednorazowa, więc nie wiem czy córce się spodoba Majtki treningowe to zwykłe majtki z małym wkładem, więc będą przeciekać, no i będzie czuła mokro bo taka jest idea majtek treningowych...
    Więc jak zależy Ci na wielo to coś w deseń tej Real Easy, może dziewczyny podpowiedzą coś jeszcze.

Faceci są chyba mniej wrażliwi na wilgoć mój starszy też sikał w nocy i spał w tym wszystkim, nie przeszkadzało mu w ogóle dlatego po kilku podejściach zakładałam mu jednak pieluchę bo rano był zmarznięty a ja jakoś nie budziłam się w nocy, żeby go przebierać.

a jeszcze; koleżanka wyżej poleca Fuzzi Bunz, my mieliśmy i ona jest taka....fit. Trochę jak biodrówka. Bardzo zgrabna, nie robi wielkiej pupy i jest fajna ale to akurat do spania nie jest najistotniejsze. Myślę, że mogłaby jednak być mała. Charlie Banana chyba są z tej samej bajki co Fuzzi Bunz (CB nie miałam), poczekaj jeszcze na opinie innych mam
    Ostatnio edytowane przez kawiareczka ; 26-06-2012 o 15:44

Uprawnienia umieszczania postów