Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Potrzebna superchłonna pielucha na nocki dla grupy wagowej 16+

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    gdy wpadka zdarzy się bez pieluchy, to ona bardzo nie lubi gdy nagle wszystko jest mokre łącznie z nią - przeszkadza jej to i tyle, więc woli mieć pieluchę. Wcale Jej się nie dziwię
    Właśnie o tych negatywnych konsekwencjach pisała marushka. Nie miej za złe, że dziewczyny chcą pomóc. Nikt Cię nie ocenia.
    A marushka wie, co pisze

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Właśnie o tych negatywnych konsekwencjach pisała marushka. Nie miej za złe, że dziewczyny chcą pomóc. Nikt Cię nie ocenia.
    A marushka wie, co pisze
    I o tym też mówił nasz lekarz. Twierdził, że po każdym zmoczeniu dziecko powinno w miarę możliwości samo prześcielić łóżko, albo przynajmniej pomagać. Ja mam 2 kołdry, które dobrze się pierze i w miarę szybko suszy.

Ale w sumie wcale się nie dziwię. Moim pierwszym odruchem też było kupienie pieluch i przeczekanie. Ważne, że jest "zaangażowany" jakiś fachowiec do problemu, to na pewno macie jakąś strategię. Trudny problem, zwłaszcza na wyjazdach, szczególnie w grupie rówieśniczej.
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, ale mnie naprawdę nie interesują w tym temacie Wasze opinie, porady itp.
    Z całym szacunkiem, ale my mamy już w tej materii fachową pomoc kompetentnego specjalisty i nie jestem zainteresowana dzieleniem sie tym w internecie z anonimowymi Osobami. Nie znacie mnie, ani mojej Rodziny, więc proszę, uszanujcie fakt, że nie chcę, abyście pisały, co wiecie o tego typu problemach oraz, że nie chcę Waszych porad i sugestii. Pisałam o tym na samym początku. Jedyne o co w tym temacie proszę, to pomoc w doradzeniu, jaka pielucha wielorazowa na noc.
    Czy to tak trudno zrozumieć?

Chustonówka

Domyślnie

edytowałam tytuł, bo najwyraźniej nie był trafny.

Jeśli ktoś ma potrzebę dyskutowania na temat problemów nocnego moczenia u dzieci, doradzania w tej materii itp., to proszę, niech założy osobny temat, w którym wszelkie porady i sugestie będą mile widziane

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

przepraszam bardzo za moje OT
    ( zwykle dostaje kase a dzisiaj dostałam opr za życzliwą chęć pomocy, mea culpa )
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    przepraszam bardzo za moje OT
    ( zwykle dostaje kase a dzisiaj dostałam opr za życzliwą chęć pomocy, mea culpa )
    też chciałam coś napisać ,ale moje OT byłoby mniej wyważone i nie czułabym się winna
    Ostatnio edytowane przez miracle ; 26-06-2012 o 11:33

Domyślnie

najbardziej chłonna jaką miałam (ale dla dwulatka) to real easy AIO. Ja miałam M i była ok na 13kg, więc myślę, że L byłaby dobra na 16kg zdarzyło się, że młody ją w nocy przesikał ale on jadł w nocy, więc miał z czego sikać
    http://ekomaluch.pl/real-easy-aio-mi...,p1637,l1.html
    Pieluszka jest: 1. śliczna 2. mięciutka 3. sucho przy pupie 4. jest kieszonka gdzie ewentualnie można dołożyć dodatkowy wkład

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    najbardziej chłonna jaką miałam (ale dla dwulatka) to real easy AIO. Ja miałam M i była ok na 13kg, więc myślę, że L byłaby dobra na 16kg zdarzyło się, że młody ją w nocy przesikał ale on jadł w nocy, więc miał z czego sikać
    http://ekomaluch.pl/real-easy-aio-mi...,p1637,l1.html
    Pieluszka jest: 1. śliczna 2. mięciutka 3. sucho przy pupie 4. jest kieszonka gdzie ewentualnie można dołożyć dodatkowy wkład
    dziękuję za konkretną i rzeczową odpowiedź

Chustonówka

Domyślnie

Po przeczytaniu ostatniego posta maruschki uważam, że teraz to już jest konkretne przegięcie. Sugerowanie Samosiejce, że ma problemy sama ze sobą jest nie na miejscu, jest obraźliwe i naprawdę nieprofesjonalne jeśli faktycznie doradca je wypowiada. Uważam, ze ktoś z administracji powinien tu zareagować, bo według mnie maruschka zwyczajnie teraz już obraziła Samosiejkę. W dodatku zupełnie bezpodstawnie, bo Samosiejka kilka razy prosiła (UWAGA - prosiła, a nie strofowała) o to aby skoncentrować się na temacie i nie "pomagać" na siłę w innych sprawach. Uwagi o otrzymywaniu wynagrodzenia i pretensje, że Samosiejka nie docenia jej cennych porad udzielonych tu za darmo oraz teksty o tym, że jest tu już 4 lata i ma ponad 1000 postów (w domyśle - więc szacun i uznanie jej autorytetu należą się bezdyskusyjnie) jedynie potwierdzają totalny brak profesjonalizmu oraz są dowodem braku szacunku w tym wypadku do Samosiejki, która jest tu nowa i śmie nie zgadzać się, żeby ktoś wtykał nos w jej prywatne życie.

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

OMG ale mam zły dzień.

teraz za mój brak profesjonalizmu przepraszam jeszcze Ciebie koleżanko forumko.(widocznie nie przeczytałaś go ze zrozumieniem)

mam nadzieje ze cie nie obrazam, ale kto wie????

w temacie wypowiedziałam sie OT'owo tylko raz i zaraz za to przeprosiłam.... litosci.....

i jeszcze musze bo sie udusze: napisałam, że Samosiejka ma problem sama ze sobą jeżeli uraża to, że ja biorę pieniądze za wykonywanie mojego zawodu
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 26-06-2012 o 18:55
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    jeżeli mój post o tym, że za poradnictwo dotyczące moczenia nocnego dostaje pieniądze Ciebie uraził to rzeczywiście masz problem sama ze sobą.
    przy całym szacunku do Twojej pracy, myślę, że gdybyś napisała (najlepiej w ogóle w pierwszym swoim komentarzu), że zajmujesz się tym zawodowo, a nie że normalnie winno Ci się za to zapłacić pieniądze, zabrzmiałoby to trochę inaczej - jak wiadomo, niby sens ten sam, ale komunikat jakby inny... Pewnie innego dnia nie byłoby w ogóle problemu.

Coś tam miałam napisać więcej, ale chyba warto zakończyć ten poboczny temat - już nie raz na forum dyskusja przesunęła się w podobną stronę i zabiła pożyteczny wątek, a do tego pozostawiła niesmak do innych, albo i do siebie nieraz też. Wszystkim lepszych dni życzę (dziś z tym nerwowym wiatrem chyba wielu osobom nerwowo) i zmykam!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    przy całym szacunku do Twojej pracy, myślę, że gdybyś napisała (najlepiej w ogóle w pierwszym swoim komentarzu), że zajmujesz się tym zawodowo, a nie że normalnie winno Ci się za to zapłacić pieniądze, zabrzmiałoby to trochę inaczej - jak wiadomo, niby sens ten sam, ale komunikat jakby inny... Pewnie innego dnia nie byłoby w ogóle problemu.
    podpisuję się pod tym.
    dodam jeszcze tylko, że profesjonalista, który zajmuje się takimi poradami zawodowo, nie włazi na siłę z buciorami w czyjeś życie i nie stara się pomagać nieproszony, bo to raczej podważa jego kompetencje i wskazuje wręcz na brak profesjonalizmu.

Uprawnienia umieszczania postów