Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
OT córka prosi o pieluchę bo wie, że zrobiła źle sikając a w ten sposób nie ponosi negatywnych konsekwencji zsikanego łóżka ( i nie insynuuje tutaj, że ją za to bijesz)
w kwestii pieluch nie pomogę, ale do 6 roku życia moczenie może się zdarzyć, ale długi okres przerwy i nawrot moczenia oznacza, że wydarzyło się coś znaczącego.
Uważam, po tym co piszesz, że potrzeba Wam profesjonalnego wsparcia, bez tego zdjęcie pieluchy będzie ze szkodą dla córci.
widzę, że znasz Ją lepiej niż ja
kiedy nasika do pieluchy, momentalnie budzi się i przychodzi z prośbą, zeby zdjąć jej pieluchę. nie mówimy jej, że zrobiła źle, tylko zdejmujemy i tyle. a o pieluchę prosi nie dlatego, że czuje, że zrobiła źle, ale dlatego, że gdy wpadka zdarzy się bez pieluchy, to ona bardzo nie lubi gdy nagle wszystko jest mokre łącznie z nią - przeszkadza jej to i tyle, więc woli mieć pieluchę. Wcale Jej się nie dziwię A profesjonalną pomoc mamy już od jakiegoś czasu. Stąd też wiem, że moje dziecko nie ma poczucia winy oraz, że (jak już tu powiedziano) do 6ciu lat nie ma powodu do niepokoju, a nasze zakładanie pieluch na noc nie jest niczym złym i nie degraduje Jej psychiki