Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Potrzebna superchłonna pielucha na nocki dla grupy wagowej 16+

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miracle Zobacz posta

a moze któras forumka Ci uszyje? Yetta?
    dobry pomysł
    jeśli nic nie znajdę, to odezwę się do Yetty. Ostatnio kupiłam u Niej kilka otulaczy i są cudne

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja kupiłam właśnie synkowi takie http://www.organicalulu.pl/pieluszki...hip-baby-.html . Też mi sika w nocy.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

"OT córka prosi o pieluchę bo wie, że zrobiła źle sikając a w ten sposób nie ponosi negatywnych konsekwencji zsikanego łóżka ( i nie insynuuje tutaj, że ją za to bijesz)
    w kwestii pieluch nie pomogę, ale do 6 roku życia moczenie może się zdarzyć, ale długi okres przerwy i nawrot moczenia oznacza, że wydarzyło się coś znaczącego.
    Uważam, po tym co piszesz, że potrzeba Wam profesjonalnego wsparcia, bez tego zdjęcie pieluchy będzie ze szkodą dla córci"
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 26-06-2012 o 17:12
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

U nas młody też posikuje w nocy i sprawdza się wysadzanie nocne tzn gdy kładziemy się spać przeważnie ok 23 mąż sadza młodego "na śpiocha" na nocniku i mówi "siedzisz na nocniku siusiaj" młody siusia i do rana wytrzymuje. Taka nasza metoda może się przyda
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gertruda Zobacz posta
    U nas młody też posikuje w nocy i sprawdza się wysadzanie nocne tzn gdy kładziemy się spać przeważnie ok 23 mąż sadza młodego "na śpiocha" na nocniku i mówi "siedzisz na nocniku siusiaj" młody siusia i do rana wytrzymuje. Taka nasza metoda może się przyda
    u nas też to się sprawdza Ale nie zawsze wysikuje się w nocy. często jest tak, że siada na nocnik, a po chwili mówi, że jednak siusiu nie bedzie. Innym razem natomiast sama woła w nocy zaspana, że chce zrobic siusiu i wtedy zawsze jest. Ale - jak juz wspomniałam - u nas wpadki bywają naprawdę sporadycznie i przyznam, że jeszcze nikogo nie wyprowadziły z rownowagi. Traktujemy to jako etap Jej rozwoju i tyle.

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    OT córka prosi o pieluchę bo wie, że zrobiła źle sikając a w ten sposób nie ponosi negatywnych konsekwencji zsikanego łóżka ( i nie insynuuje tutaj, że ją za to bijesz)
    w kwestii pieluch nie pomogę, ale do 6 roku życia moczenie może się zdarzyć, ale długi okres przerwy i nawrot moczenia oznacza, że wydarzyło się coś znaczącego.
    Uważam, po tym co piszesz, że potrzeba Wam profesjonalnego wsparcia, bez tego zdjęcie pieluchy będzie ze szkodą dla córci.
    widzę, że znasz Ją lepiej niż ja
    kiedy nasika do pieluchy, momentalnie budzi się i przychodzi z prośbą, zeby zdjąć jej pieluchę. nie mówimy jej, że zrobiła źle, tylko zdejmujemy i tyle. a o pieluchę prosi nie dlatego, że czuje, że zrobiła źle, ale dlatego, że gdy wpadka zdarzy się bez pieluchy, to ona bardzo nie lubi gdy nagle wszystko jest mokre łącznie z nią - przeszkadza jej to i tyle, więc woli mieć pieluchę. Wcale Jej się nie dziwię A profesjonalną pomoc mamy już od jakiegoś czasu. Stąd też wiem, że moje dziecko nie ma poczucia winy oraz, że (jak już tu powiedziano) do 6ciu lat nie ma powodu do niepokoju, a nasze zakładanie pieluch na noc nie jest niczym złym i nie degraduje Jej psychiki

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Samosiejka Zobacz posta
    gdy wpadka zdarzy się bez pieluchy, to ona bardzo nie lubi gdy nagle wszystko jest mokre łącznie z nią - przeszkadza jej to i tyle, więc woli mieć pieluchę. Wcale Jej się nie dziwię
    Właśnie o tych negatywnych konsekwencjach pisała marushka. Nie miej za złe, że dziewczyny chcą pomóc. Nikt Cię nie ocenia.
    A marushka wie, co pisze

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Właśnie o tych negatywnych konsekwencjach pisała marushka. Nie miej za złe, że dziewczyny chcą pomóc. Nikt Cię nie ocenia.
    A marushka wie, co pisze
    I o tym też mówił nasz lekarz. Twierdził, że po każdym zmoczeniu dziecko powinno w miarę możliwości samo prześcielić łóżko, albo przynajmniej pomagać. Ja mam 2 kołdry, które dobrze się pierze i w miarę szybko suszy.

Ale w sumie wcale się nie dziwię. Moim pierwszym odruchem też było kupienie pieluch i przeczekanie. Ważne, że jest "zaangażowany" jakiś fachowiec do problemu, to na pewno macie jakąś strategię. Trudny problem, zwłaszcza na wyjazdach, szczególnie w grupie rówieśniczej.
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, ale mnie naprawdę nie interesują w tym temacie Wasze opinie, porady itp.
    Z całym szacunkiem, ale my mamy już w tej materii fachową pomoc kompetentnego specjalisty i nie jestem zainteresowana dzieleniem sie tym w internecie z anonimowymi Osobami. Nie znacie mnie, ani mojej Rodziny, więc proszę, uszanujcie fakt, że nie chcę, abyście pisały, co wiecie o tego typu problemach oraz, że nie chcę Waszych porad i sugestii. Pisałam o tym na samym początku. Jedyne o co w tym temacie proszę, to pomoc w doradzeniu, jaka pielucha wielorazowa na noc.
    Czy to tak trudno zrozumieć?

Uprawnienia umieszczania postów