Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Mieszany widok

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta
    my dopiero zaczynamy przygode z wielo i przecieki mamy co rusz. Ale ja w tej chwili mam tylko zestaw little lamb (otulacze plus formowanki bawelniane i bambusowe)
    Syn ma 3 miesiace , jest malutki, sikaczem wielkim nie jest. Przecieki zawsze sa przy nozkach - wydaje mi sie ze to lamowka nasiaka i to przez nia przechodzi wilgoc. Zalozylam teraz otulacz Babyetta i zobaczymy jak bedzie wygladac sytuacja po 2 godzinach.
    Kieszonki nam przeciekaja ale to przez to ze synek jeszcze za maly (mamy one size), poczekam az dobije chociaz do tych 5kg i wtedy sprobuje jeszcze raz z kieszonkami

edit

minela godzina i przeciek... a formowanka nie jest mocno mokra. Czy formowanki tez trzeba odtluszczac?
    a jak wagowo synek? dobrze dobrane rozmiarowe otulacze powinny dać radę, no i pielucha w pachwinach a nie na udkach

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Synek ma teraz ok 4.8 kg. Mamy little lamb size 1 formowanki i otulacz. Babyetta one size i S. O tych pachwinach właśnie doczytalam. Przyznaje sięze wwcześniej zbytnio na to nie zwracalam uwagi. Teraz przy ostatniej zmianie bardzo się do tego przełożyłam.
    No i jeszcze na angielskich forach wyczytałam ze otulacze ll mają w zwyczaju przeciekac. Muszę chyba zamówić jakieś inne

Chustoguru

Domyślnie

Synek ma teraz ok 4.8 kg. Mamy little lamb size 1 formowanki i otulacz. Babyetta one size i S. O tych pachwinach właśnie doczytalam. Przyznaje sięze wwcześniej zbytnio na to nie zwracalam uwagi. Teraz przy ostatniej zmianie bardzo się do tego przełożyłam.
    No i jeszcze na angielskich forach wyczytałam ze otulacze ll mają w zwyczaju przeciekac. Muszę chyba zamówić jakieś inne
    mi ll też się nie sprawdziły, jak masz mozliwość to spróbuj z innymi najlepiej s, aczkolwiek przy tej wadze to i one size powinny być dobre - zależy od budowy malucha (waga nie zawsze musi być wyznacznikiem). Wiadomo co pupa to inna opinia, ale wg mnie zgrabne otulaczyki to kokosi, nappime, milovia...
    A i nie wiem co używasz do środka, ale poprawne ułożenie też ma znaczenie

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

90% tego co wkładam to formowanki little lamb (mam ich dość duzo) . Oprócz tego tetra zwykła, ręczniki IKEA plus jakiś booster bawełniany.
    Co do budowy to szczupak. Chuda pupa, chude udka

Chustoguru

Domyślnie

90% tego co wkładam to formowanki little lamb (mam ich dość duzo) . Oprócz tego tetra zwykła, ręczniki IKEA plus jakiś booster bawełniany.
    właśnie szczuplak - na tym etapie to mi tylko formowanki na troczki się sprawdziły bo już miałam zaniechać wielo
    nie zostaje Ci nic innego jak testować

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

a możesz wrzucić fotkę dupki w samej formowance i drugie z otulaczem?
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

sorki, dopiero teraz zauwazylam post skierowany do mnie
    postaram sie dzisiaj wrzucic fotki

no i udalo nam sie zminimalizowac przecieki - tak jak mowila Joasia - pielucha w pachwinach a nie na udkach - dzisiaj ubranie suche po nocy - 22-6

Chustoguru

Domyślnie

no i udalo nam sie zminimalizowac przecieki - tak jak mowila Joasia - pielucha w pachwinach a nie na udkach - dzisiaj ubranie suche po nocy - 22-6
    brawo i bardzo długo

Uprawnienia umieszczania postów