Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Mieszany widok

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

a ja napiszę, że staram się pomagać w miarę posiadanej wiedzy, ale u mnie pieluszki jeśli przeciekały to zwykle od zębów, od niedobranego rozmiaru albo po prostu były za długo na pupie
    rozumiem, że ktoś może mieć problemy z pieluchami, ale warto wykluczyć podstawowe powody, bo co jakiś czas natykam się na posty osób startujących z pieluchami i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś, kto zgłębia temat od tygodnia czy dwóch wykluczył już wszystkie wymienione powody...

Cytat Zamieszczone przez sag8 Zobacz posta
    jeśli masz przecieki to:
    1. ZMIENIAJ PIELUCHĘ PO KAŻDYM SIKNIĘCIU, bo choćby nie wiem jaka pielucha była na dupce to każda przecieknie, jeśli ją zmienimy 2 razy w ciągu dnia...
    2. roczne dziecko ma NIECO większy sik niż 3 miesięczne, może trzeba dołożyć drugi wkład albo jeden a chłonniejszy...
    3. załóż pieluchę prawidłowo, gumki mają być w pachwinach, a nie w zgięciach kolanek czy na udach, i żeby w pasie nie były za luźno zapięte...
    4. używaj pieluch o prawidłowym rozmiarze...
    5. odtłuść, może są pozaklejane.....
    6. i zobacz czy pielucha nie jest uszkodzona... coś z pulem, gumki puściły albo coś....
    dodam jeszcze
    7. dziecko w ostrej fazie ząbkowania sika częściej i więcej ilościowo niż normalnie

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nie krzyczcie i nie bijcie Po prostu jak ktoś nie chce, to niech nie odpowiada
    Przecieki u Nas stosunkowo często zdarzają się przez lamówki (zarówno PUL, jak i wełna) lub ściągacze. Wystarczy, że młody poleży na brzuszku lub lekko na boku i pielucha przesunie się i dotknie lamówki A zaznaczam, że najczęściej część pieluchy (czasem połowa) jest jeszcze sucha jak zmieniam. Problem dotyczy gł. nocy, bo wtedy synek najdłużej leży nieruchomo, oczywiście.
    Mam wobec tego do Was pytania:
    Czy są otulacze PUL, które mają lamówki też z PULu???
    Które otulacze/gatki wełniane mają lamówki/ściągacze nienasiąkające? Są jeszcze otulacze wełniane bez lamówek i na razie te wydają mi się najmniej awaryjne...

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Przecieki u Nas stosunkowo często zdarzają się przez lamówki (zarówno PUL, jak i wełna) lub ściągacze. Wystarczy, że młody poleży na brzuszku lub lekko na boku i pielucha przesunie się i dotknie lamówki A zaznaczam, że najczęściej część pieluchy (czasem połowa) jest jeszcze sucha jak zmieniam. Problem dotyczy gł. nocy, bo wtedy synek najdłużej leży nieruchomo, oczywiście.
    Które otulacze/gatki wełniane mają lamówki/ściągacze nienasiąkające? Są jeszcze otulacze wełniane bez lamówek i na razie te wydają mi się najmniej awaryjne...
    Tak, są- choćby Flipy (moje ulubione ).

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Wełniane gatki ściągacze też mają z wełny,więc po zalanolinowaniu nie powinny nasiąkać,a otulacze np ecodidi nie mają lamówek,więc problem znika U nas idealnie też działał wełniak IV,wszystko ładnie zakrywał i jakoś tak bardziej zabudowany był. Jeśli chodzi o otulacze pulowe to nam jedynie motherease airflow nie przeciekały,piękne nie są,ale trzymały na mur beton

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas był meeega przecieki,a wystarczyło pieluchy odtłuścić
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dzięki za rady, poproszę o jeszcze
    lilith83, wiem, że ściągacze i lamówki wełniaków też są z wełny, ale nic na to nie poradzę, że bardzo nasiąkają nawet po lanolinowaniu na gorąco...
    melodi, o odtłuszczanie tu nie chodzi, bo kieszonek nie używam, pieluchy chłoną mi dobrze, tylko te otulacze przy nacisku...
    BTW, który otulacz wełniany trzyma wg Was najlepiej?

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Dzięki za rady, poproszę o jeszcze
    lilith83, wiem, że ściągacze i lamówki wełniaków też są z wełny, ale nic na to nie poradzę, że bardzo nasiąkają nawet po lanolinowaniu na gorąco...
    melodi, o odtłuszczanie tu nie chodzi, bo kieszonek nie używam, pieluchy chłoną mi dobrze, tylko te otulacze przy nacisku...
    BTW, który otulacz wełniany trzyma wg Was najlepiej?
    to może za mało chłonne pieluchy? U Nas to był główny problem

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilith83 Zobacz posta
    to może za mało chłonne pieluchy? U Nas to był główny problem
    Kiedy część pieluchy jest całkiem sucha, a tam gdzie jest nacisk, to przecieka Synek jeszcze mało mobilny, szczególnie podczas snu

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

to może przypomne sprzed kilku stron... jeśli chcecie coś dopisać, to proszę bardzo...

Cytat Zamieszczone przez sag8 Zobacz posta

jeśli masz przecieki to:
    1. ZMIENIAJ PIELUCHĘ PO KAŻDYM SIKNIĘCIU, bo choćby nie wiem jaka pielucha była na dupce to każda przecieknie, jeśli ją zmienimy 2 razy w ciągu dnia...
    2. roczne dziecko ma NIECO większy sik niż 3 miesięczne, może trzeba dołożyć drugi wkład albo jeden a chłonniejszy...
    3. załóż pieluchę prawidłowo, gumki mają być w pachwinach, a nie w zgięciach kolanek czy na udach, i żeby w pasie nie były za luźno zapięte...
    4. używaj pieluch o prawidłowym rozmiarze...
    5. odtłuść, może są pozaklejane.....
    6. i zobacz czy pielucha nie jest uszkodzona... coś z pulem, gumki puściły albo coś....

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta

dodam jeszcze
    7. dziecko w ostrej fazie ząbkowania sika częściej i więcej ilościowo niż normalnie
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Chustonówka

Domyślnie

Napiszę że u nas dużo dużo lepiej. Odkąd zaczęłam pilnować gumek przecieki tylko jak za długo przytrzymamy pieluszkę na pupie albo zbyt luźno zapniemy
    lizka

Mama 2 synów - Maćka (2005) i Michała (2013)

Chustofanka Awatar ubyszka
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

Mi z kolei leci bokami albo górą w niezniszczalnych dotąd miloviach. Myślałam, że są za małe, więc odpięłam ostatnie napki, ale nic nie to nie pomogło. Synio w tym beznadziejnym rozmiarze pomiędzy, a w dodatku do przewinięcia go potrzebny cyrkowiec, więc przy co drugim przewinięciu mamy przebieranie gratis...
    Alek 13 VI 2013 r. i Jerzyk 19 XI 2015 r.

Uprawnienia umieszczania postów