Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Mi przeciek zdarzył się raz w kieszonce przy nóżkach (widać jeszcze za duża była) i w otulaczu LittleLamb też przy nóżkach. W sumie nie wiem czemu, niby rozmiarowo jest OK. Popróbuję jeszcze, jak nam nie podpasuje to sprzedam
    Tetry nigdy nie składałam w samolot tylko w prostokąt i zero przecieków. Super sprawa.
    Częściej trafiają się przy jednorazówkach - wycieki kupy na plecach w wielo nigdy
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

U nas, niestety, przecieki zdarzają się bardzo często Gdy Staszek miał miesiąc zaczęliśmy na noc i dłuższe wyjścia stosować jednorazowe żeby nie trzeba było przebierać całego maluszka Nie ma większego znaczenia, czy używamy kieszonki, czy otulacza (może minimalnie otulacz lepiej się sprawdza). Wkurza mnie to, bo Staszek mokry, bodziak mokry, spodenki mokre...

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoholiczka

Domyślnie

zdublowany post

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Obstawiam jedno z dwóch:
    1. zbyt mało chłonne wkładki alby
    2. zatłuszczony polarek i najzwyczajniej w świecie siuśki nie wsiąkają do środka a spływają i wyciekają przy nóżkach
    P. 2007, D. 2010

dianek
    Guest

Domyślnie

pozwólcie, ze podepnę się pod temat

nie jestem w stanie ogarnąć systemu kieszonek... WSZYSTKIE jakie mieliśmy nam przeciekają (CB, jakieś no name, Lulajbaby)
    w różnych miejscach - albo przy nóżkach, albo u góry, z tyłu raczej nie..

próbowałam z milionem ustawień (napki, rzepy) z różnymi wkładami (jeden, dwa, trzy, mikrofibra, bambus, prefold nawet) i nic
    za każdym razem ubranko do zmiany po pierwszym siknięciu... w kieszonce bambusowej również (nic nie spływa, szybko wsiąka)

jakieś pomysły co może jeszcze powinnam popróbować? kieszonki CB sprzedałam, mam 3 sztuki Lulajbaby (jedna PUL-polar, druga minkee-polar, trzecia minkee-bambus)

fajne są, ale kruca ciekną

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    nie jestem w stanie ogarnąć systemu kieszonek... WSZYSTKIE jakie mieliśmy nam przeciekają (CB, jakieś no name, Lulajbaby)
    w różnych miejscach - albo przy nóżkach, albo u góry, z tyłu raczej nie.. (
    a przy udkach dobrze upychasz?
    Mnie Charlie Banana też ciekły, gdy zapomniałam poupychać w udkach. Jak się nauczyłam je dobrze zakładać, to trzymały idealnie.
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dianek a Twoje dziecko jest drobne?
    Może źle dopasowany rozmiar pieluch, nie obejmuje przy nóżkach i wokół bioder i stąd leci.

I po raz setny: pieluchy nie zatłuszczone?
    W jaki sposób pierzesz?

edek:
    poprawiłam ortografa
    Ostatnio edytowane przez mirabel ; 21-08-2012 o 09:55
    P. 2007, D. 2010

Uprawnienia umieszczania postów