Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

a jakich pieluch używasz? może zatłuszczone?
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

mam charlie (przecieki sie zdarzaly ale nie tak czesto) no i chinki ktore chwala ale nam przeciekaja. mam je od niedawna, mogly sie tak szybko zatluscic?

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Jak chinki, to zapewne wkłady mikrofibrowe - może są po prostu za mało chłonne dla twojego synka? Spróbowałabym z bambusem, konopiami lub bawełnianymi wkładami od sylviontka albo po prostu formowanki+otulacz. A zęby czasem dziecku nie idą? Bo wtedy ogólnie są megasiki
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

nie wiem czy nie ida bo sliny litry i wszystko do buzi.

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

u nas też się zdarzają ale to najczęściej jak nie do końca dobrze założymy pieluszkę- tatuś się boi że za mocno ściśnie i zostawia dużo luzu u góry i przy nóżkach

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Ja używam tylko Chinek (czasem flip i tetra) i zdarzały się przecieki jak pieluchy były nowe... jak nabrały chłonności jest lepiej. Przecieki są jak jest megasik lub jak zapomną zmienić (wtedy wkładka jest mokrusieńka i ciężka) Teraz zaginam wkładkę tak na 1/3tak że z przodu jest podwójna (pod pupą jest wtedy mniej ale u chłopca imo nie potrzeba) i jest dużo lepiej
    Ale też muszę je odtłuścić i wykwaskować.

edit na noc czasem zakładałam i wkładałam dodatkowo mały bambusowy wkład i też dawały radę
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas ciekły Itti Bitti, Issy Bear, Charlie Banana a powodem przecieków było złe dopasowanie, luzy zwłaszcza przy udkach. Jak tylko dobrze w pachwinki nie poupychałam to byly wycieki.
    Pola 2011

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Trzeba pilnować, żeby gumeczki były dokłądnie w kroku/pachwinach, a nie na udkach... To najczęstsza przyczyna przecieków.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

widzisz, nie wiem czy nie zakladam mu na udka..
    Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Trzeba pilnować, żeby gumeczki były dokłądnie w kroku/pachwinach, a nie na udkach... To najczęstsza przyczyna przecieków.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

przeciekało mi wiele kieszonek - przetestowałam Beilesen, Nappime, Babyetta, Issy Bear były mokre po pierwszym większym siku. lepiej się sprawdzały kieszonki 4Pupy, nieźle, choć nie genialnie Apple Cheeks. najlepszą kieszonką jaką miałam jest wełniana Ecobubs, ma naprawdę gruby, składany wkład, który dokładnie wypełnia jej wnętrze, a do tego wełna na zewnątrz też absorbuje wilgoć która się wydostaje bokami. fajne są też Blueberrry, nafaszerowane grubym wkładem.
    lubię też Babykicks, które mają przeszycia z czegoś naturalnego po bokach, to też pomaga w zawiadywaniu wilgocią zewnątrz. widziałam, że Ekomama też szyje takie kieszonki.

po miesiącach eksperymentów, dochodzę do wniosku, że najważniejsze jest dobre ułożenie kieszonki na pupie, a wkładu wewnątrz. mi się nie zawsze chce nad tym popracować, więc wybieram takie pieluchy, które wybaczają błędy.
    a teraz gdy jest ciepło, to zakładam niemal wyłącznie formowanki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

u nas wiekszość mikrofibrowych wkładów już za słaba wiec wkładam podwójne lub dokładam np. jeden mały ręczniczek z ikei

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ja głównie używam tetrę i otulacz i przecieków mało, właściwie wcale. Czasami w kieszonka i to różnych chinkach i BG.
    Jak synek był malutki i na początku używania wielo, przecieków było więcej, choć to było raz na kilka dni, ale częściej w kieszonkach
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustonoszka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

u nas zdarzały się przecieki jak synek duzo sikał - jeden wkład było mu mało, jak zaczęłam mu wkładać dwa albo podwójnie z przodu, przecieki ustały.
    Może dołóż drugi wkład i zobacz czy to cos zmienia, jak nie to może kieszonka za wąska albo pul bawełniany?
    no może być też kwestia niedokładnego założenia, wielopieluchowanie wymaga wprawy, trzeba dobrze wszystko poukładać wokół nóżek, na początku czyli ze 2 mies temy miałam z tym problemy
    Ostatnio edytowane przez beautygosiek ; 25-06-2012 o 10:34

Chustomanka
    Miejscowość
    Sundsvall/Kraków

Domyślnie

chyba byly mega siki bo wkladka byla jak cegla. sprobuje z tym podwijaniem bo tyl jest zawsze suchy wiec moze nie trzeba tam tak duzo
    Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Ja używam tylko Chinek (czasem flip i tetra) i zdarzały się przecieki jak pieluchy były nowe... jak nabrały chłonności jest lepiej. Przecieki są jak jest megasik lub jak zapomną zmienić (wtedy wkładka jest mokrusieńka i ciężka) Teraz zaginam wkładkę tak na 1/3tak że z przodu jest podwójna (pod pupą jest wtedy mniej ale u chłopca imo nie potrzeba) i jest dużo lepiej
    Ale też muszę je odtłuścić i wykwaskować.

edit na noc czasem zakładałam i wkładałam dodatkowo mały bambusowy wkład i też dawały radę

Uprawnienia umieszczania postów