Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

a ja napiszę, że staram się pomagać w miarę posiadanej wiedzy, ale u mnie pieluszki jeśli przeciekały to zwykle od zębów, od niedobranego rozmiaru albo po prostu były za długo na pupie
    rozumiem, że ktoś może mieć problemy z pieluchami, ale warto wykluczyć podstawowe powody, bo co jakiś czas natykam się na posty osób startujących z pieluchami i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś, kto zgłębia temat od tygodnia czy dwóch wykluczył już wszystkie wymienione powody...

Cytat Zamieszczone przez sag8 Zobacz posta
    jeśli masz przecieki to:
    1. ZMIENIAJ PIELUCHĘ PO KAŻDYM SIKNIĘCIU, bo choćby nie wiem jaka pielucha była na dupce to każda przecieknie, jeśli ją zmienimy 2 razy w ciągu dnia...
    2. roczne dziecko ma NIECO większy sik niż 3 miesięczne, może trzeba dołożyć drugi wkład albo jeden a chłonniejszy...
    3. załóż pieluchę prawidłowo, gumki mają być w pachwinach, a nie w zgięciach kolanek czy na udach, i żeby w pasie nie były za luźno zapięte...
    4. używaj pieluch o prawidłowym rozmiarze...
    5. odtłuść, może są pozaklejane.....
    6. i zobacz czy pielucha nie jest uszkodzona... coś z pulem, gumki puściły albo coś....
    dodam jeszcze
    7. dziecko w ostrej fazie ząbkowania sika częściej i więcej ilościowo niż normalnie

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nie krzyczcie i nie bijcie Po prostu jak ktoś nie chce, to niech nie odpowiada
    Przecieki u Nas stosunkowo często zdarzają się przez lamówki (zarówno PUL, jak i wełna) lub ściągacze. Wystarczy, że młody poleży na brzuszku lub lekko na boku i pielucha przesunie się i dotknie lamówki A zaznaczam, że najczęściej część pieluchy (czasem połowa) jest jeszcze sucha jak zmieniam. Problem dotyczy gł. nocy, bo wtedy synek najdłużej leży nieruchomo, oczywiście.
    Mam wobec tego do Was pytania:
    Czy są otulacze PUL, które mają lamówki też z PULu???
    Które otulacze/gatki wełniane mają lamówki/ściągacze nienasiąkające? Są jeszcze otulacze wełniane bez lamówek i na razie te wydają mi się najmniej awaryjne...

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Przecieki u Nas stosunkowo często zdarzają się przez lamówki (zarówno PUL, jak i wełna) lub ściągacze. Wystarczy, że młody poleży na brzuszku lub lekko na boku i pielucha przesunie się i dotknie lamówki A zaznaczam, że najczęściej część pieluchy (czasem połowa) jest jeszcze sucha jak zmieniam. Problem dotyczy gł. nocy, bo wtedy synek najdłużej leży nieruchomo, oczywiście.
    Które otulacze/gatki wełniane mają lamówki/ściągacze nienasiąkające? Są jeszcze otulacze wełniane bez lamówek i na razie te wydają mi się najmniej awaryjne...
    Tak, są- choćby Flipy (moje ulubione ).

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Wełniane gatki ściągacze też mają z wełny,więc po zalanolinowaniu nie powinny nasiąkać,a otulacze np ecodidi nie mają lamówek,więc problem znika U nas idealnie też działał wełniak IV,wszystko ładnie zakrywał i jakoś tak bardziej zabudowany był. Jeśli chodzi o otulacze pulowe to nam jedynie motherease airflow nie przeciekały,piękne nie są,ale trzymały na mur beton

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas był meeega przecieki,a wystarczyło pieluchy odtłuścić
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dzięki za rady, poproszę o jeszcze
    lilith83, wiem, że ściągacze i lamówki wełniaków też są z wełny, ale nic na to nie poradzę, że bardzo nasiąkają nawet po lanolinowaniu na gorąco...
    melodi, o odtłuszczanie tu nie chodzi, bo kieszonek nie używam, pieluchy chłoną mi dobrze, tylko te otulacze przy nacisku...
    BTW, który otulacz wełniany trzyma wg Was najlepiej?

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Dzięki za rady, poproszę o jeszcze
    lilith83, wiem, że ściągacze i lamówki wełniaków też są z wełny, ale nic na to nie poradzę, że bardzo nasiąkają nawet po lanolinowaniu na gorąco...
    melodi, o odtłuszczanie tu nie chodzi, bo kieszonek nie używam, pieluchy chłoną mi dobrze, tylko te otulacze przy nacisku...
    BTW, który otulacz wełniany trzyma wg Was najlepiej?
    to może za mało chłonne pieluchy? U Nas to był główny problem

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilith83 Zobacz posta
    to może za mało chłonne pieluchy? U Nas to był główny problem
    Kiedy część pieluchy jest całkiem sucha, a tam gdzie jest nacisk, to przecieka Synek jeszcze mało mobilny, szczególnie podczas snu

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Kiedy część pieluchy jest całkiem sucha, a tam gdzie jest nacisk, to przecieka Synek jeszcze mało mobilny, szczególnie podczas snu

Ja mimo, że mam maluszka, to problem przecieków rozwiązałam, od kiedy wkładam podwójny wkład ( wkładka+ ręczniczek ikeowski, 2 wkłady lub jakakolwiek inna, podwójna kombinacja ). Przy jednym wkładzie, mimo, że był częściowo suchy, to i tak zdarzały się przecieki :/ Przecieki miałam bardzo często, co mnie dobijało, nawet po krótkim czasie, teraz zdarzają są tylko z mojej winy, jak coś na szybko źle ułożę. Na tyle poczułam się pewnie, że do chusty też wkładam wielo, zupełnie bez strachu o wpadkę
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

my dopiero zaczynamy przygode z wielo i przecieki mamy co rusz. Ale ja w tej chwili mam tylko zestaw little lamb (otulacze plus formowanki bawelniane i bambusowe)
    Syn ma 3 miesiace , jest malutki, sikaczem wielkim nie jest. Przecieki zawsze sa przy nozkach - wydaje mi sie ze to lamowka nasiaka i to przez nia przechodzi wilgoc. Zalozylam teraz otulacz Babyetta i zobaczymy jak bedzie wygladac sytuacja po 2 godzinach.
    Kieszonki nam przeciekaja ale to przez to ze synek jeszcze za maly (mamy one size), poczekam az dobije chociaz do tych 5kg i wtedy sprobuje jeszcze raz z kieszonkami

edit

minela godzina i przeciek... a formowanka nie jest mocno mokra. Czy formowanki tez trzeba odtluszczac?
    Ostatnio edytowane przez RoxieSTB ; 03-07-2013 o 12:20

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Nam nie tyle siuśki uciekają co kupa. Najczęściej znajdujemy ją na plecach. W sumie nie jest to jakiś dramat dla nas, jedyny problem to dopranie ubranek później..

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta
    my dopiero zaczynamy przygode z wielo i przecieki mamy co rusz. Ale ja w tej chwili mam tylko zestaw little lamb (otulacze plus formowanki bawelniane i bambusowe)
    Syn ma 3 miesiace , jest malutki, sikaczem wielkim nie jest. Przecieki zawsze sa przy nozkach - wydaje mi sie ze to lamowka nasiaka i to przez nia przechodzi wilgoc. Zalozylam teraz otulacz Babyetta i zobaczymy jak bedzie wygladac sytuacja po 2 godzinach.
    Kieszonki nam przeciekaja ale to przez to ze synek jeszcze za maly (mamy one size), poczekam az dobije chociaz do tych 5kg i wtedy sprobuje jeszcze raz z kieszonkami

edit

minela godzina i przeciek... a formowanka nie jest mocno mokra. Czy formowanki tez trzeba odtluszczac?
    a jak wagowo synek? dobrze dobrane rozmiarowe otulacze powinny dać radę, no i pielucha w pachwinach a nie na udkach

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Synek ma teraz ok 4.8 kg. Mamy little lamb size 1 formowanki i otulacz. Babyetta one size i S. O tych pachwinach właśnie doczytalam. Przyznaje sięze wwcześniej zbytnio na to nie zwracalam uwagi. Teraz przy ostatniej zmianie bardzo się do tego przełożyłam.
    No i jeszcze na angielskich forach wyczytałam ze otulacze ll mają w zwyczaju przeciekac. Muszę chyba zamówić jakieś inne

Chustoguru

Domyślnie

Synek ma teraz ok 4.8 kg. Mamy little lamb size 1 formowanki i otulacz. Babyetta one size i S. O tych pachwinach właśnie doczytalam. Przyznaje sięze wwcześniej zbytnio na to nie zwracalam uwagi. Teraz przy ostatniej zmianie bardzo się do tego przełożyłam.
    No i jeszcze na angielskich forach wyczytałam ze otulacze ll mają w zwyczaju przeciekac. Muszę chyba zamówić jakieś inne
    mi ll też się nie sprawdziły, jak masz mozliwość to spróbuj z innymi najlepiej s, aczkolwiek przy tej wadze to i one size powinny być dobre - zależy od budowy malucha (waga nie zawsze musi być wyznacznikiem). Wiadomo co pupa to inna opinia, ale wg mnie zgrabne otulaczyki to kokosi, nappime, milovia...
    A i nie wiem co używasz do środka, ale poprawne ułożenie też ma znaczenie

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

90% tego co wkładam to formowanki little lamb (mam ich dość duzo) . Oprócz tego tetra zwykła, ręczniki IKEA plus jakiś booster bawełniany.
    Co do budowy to szczupak. Chuda pupa, chude udka

Chustoguru

Domyślnie

90% tego co wkładam to formowanki little lamb (mam ich dość duzo) . Oprócz tego tetra zwykła, ręczniki IKEA plus jakiś booster bawełniany.
    właśnie szczuplak - na tym etapie to mi tylko formowanki na troczki się sprawdziły bo już miałam zaniechać wielo
    nie zostaje Ci nic innego jak testować

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

a możesz wrzucić fotkę dupki w samej formowance i drugie z otulaczem?
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

sorki, dopiero teraz zauwazylam post skierowany do mnie
    postaram sie dzisiaj wrzucic fotki

no i udalo nam sie zminimalizowac przecieki - tak jak mowila Joasia - pielucha w pachwinach a nie na udkach - dzisiaj ubranie suche po nocy - 22-6

Chustoguru

Domyślnie

no i udalo nam sie zminimalizowac przecieki - tak jak mowila Joasia - pielucha w pachwinach a nie na udkach - dzisiaj ubranie suche po nocy - 22-6
    brawo i bardzo długo

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

pierwszy raz (ale to w sumie tylko test byl) nie zmienialam pieluchy w nocy. Formowanka bambusowa + dodatkowy wklad i wkladka sucha pupa i na to otulacz. Pielucha mokra ze mozna bylo wyciskac ale ubranko suche. Bardzo mnie to cieszy
    no ale juz od dzisiaj raczej bede zmieniac pieluche w nocy, nie mam jakos serca trzymac tyle czasu na pupie. No ale ja nawet jednorazowki zmienialam w nocy chociaz bez problemu wytrzymaly by do rana

Uprawnienia umieszczania postów