u mnie przeciekają tylko kieszonki. Otulacz i tetra lub muśliny nigdy nie przeciekł.
u mnie przeciekają tylko kieszonki. Otulacz i tetra lub muśliny nigdy nie przeciekł.
Maria16.03.2011
u nas przeciekają IB SIO rozm. s bo mały jest jeszcze na niego chyba za mały. mamy jeszcze bambinomio jak go nakładam to czuję, że młodemu wciskam na delikatną pupę cerate
chciałabym spróbować wełenki, jakie byłyby najlepsze na początek?i co dajecie do środka?
Łobuziak08.06.2012
Kwiatuszek21.03.2014
U nas przecieki sie zdarzały przy IB Issy bear - dzienne.
Issy bear to przy nóżkach. Rozmawiałam nawet na ten temat z Pania Ewą z pieluszkarni na ten temat i powiedziała mi ze to nie sa przecieki tylko po prostu ta pieluszka jest tak uszyta że jak sie wywinie to moczy pul na zewnątrz. nie wiem czy dobrze to zrozumiesz bo przy tym co ja piszę (a Pani Ewa mówila) miałam jeszcze pokazywana pieluszke)
IB to chyba one takie są że jak dziecko siknie dwa razy to jest przeciek. no ale coś za coś. IB bardzo lubię i lubiłam i godzę sie na te przecieki przy nóżkach. one sa takie wąskie i fajnie pupcia wygląda.
Chociaż teraz to już prawie wcale nie używamy pieluch. Część sprzedana a część czeka na nową pupcie.
w domu bardzo lubię formowane.
FluffyFly, baby jungle, pupeko, littlepinguin, tots bots.
Jak był mniejszy to uwielbiałam ImseVimse - jedyne formowanki (zreszta AIO również) które można gotować. Wadą tych formowanek jest to ze po jakims czasie nie sa już tak miekkie jak wcześniej. Miałam ich bardzo bardzo dużo. ImseVimse to były moje pierwsze pieluszki i uwielbiam je do dziś.
Zdarzyło się kieszonkom na pocżatku samym - chyba faktycznie nie umiałam dopasować.
I później jak Laura stała się mega ultra sikaczem - dawała wtedy radę bambusiana formowanka i otulacz (na jeden sik!!) oraz chinka z dwoma wkładami.
Niezawodne ogólnie są połączenia z otulaczem. Kiesoznki lubię teraz jakby mniej![]()
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
tak zupelnie szczerze to ja mam wieksze przecieki w jednorazówkach jak jade na wakacje
niz w moich wielo
np tetra złożona na samolot na noworodka tak chroni tyłek i wszystko ze otulacz suchy za kazdym razem
ale moze (wybaczcie zero skromnosci) po 3 latach pieluchowania roznymi systemami, jestem juz mistrzem!
i tak np w nocy jedziemy na jednej formowance do samego rana
w dzien tetra i kieszonki
mam tez AIO i tez jestem zadowolona
Mi przeciek zdarzył się raz w kieszonce przy nóżkach (widać jeszcze za duża była) i w otulaczu LittleLamb też przy nóżkach. W sumie nie wiem czemu, niby rozmiarowo jest OK. Popróbuję jeszcze, jak nam nie podpasuje to sprzedam
Tetry nigdy nie składałam w samolot tylko w prostokąt i zero przecieków. Super sprawa.
Częściej trafiają się przy jednorazówkach - wycieki kupy na plecachw wielo nigdy
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
U nas, niestety, przecieki zdarzają się bardzo częstoGdy Staszek miał miesiąc zaczęliśmy na noc i dłuższe wyjścia stosować jednorazowe żeby nie trzeba było przebierać całego maluszka
Nie ma większego znaczenia, czy używamy kieszonki, czy otulacza (może minimalnie otulacz lepiej się sprawdza). Wkurza mnie to, bo Staszek mokry, bodziak mokry, spodenki mokre...
![]()
No dobrazaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
zdublowany post
pozwólcie, ze podepnę się pod temat
nie jestem w stanie ogarnąć systemu kieszonek... WSZYSTKIE jakie mieliśmy nam przeciekają (CB, jakieś no name, Lulajbaby)
w różnych miejscach - albo przy nóżkach, albo u góry, z tyłu raczej nie..
próbowałam z milionem ustawień (napki, rzepy) z różnymi wkładami (jeden, dwa, trzy, mikrofibra, bambus, prefold nawet) i nic
za każdym razem ubranko do zmiany po pierwszym siknięciu... w kieszonce bambusowej również (nic nie spływa, szybko wsiąka)
jakieś pomysły co może jeszcze powinnam popróbować? kieszonki CB sprzedałam, mam 3 sztuki Lulajbaby (jedna PUL-polar, druga minkee-polar, trzecia minkee-bambus)
fajne są, ale kruca ciekną![]()
Dianek a Twoje dziecko jest drobne?
Może źle dopasowany rozmiar pieluch, nie obejmuje przy nóżkach i wokół bioder i stąd leci.
I po raz setny: pieluchy nie zatłuszczone?
W jaki sposób pierzesz?
edek:
poprawiłam ortografa![]()
Ostatnio edytowane przez mirabel ; 21-08-2012 o 08:55
P. 2007, D. 2010
Iwonko - dobrze upychałam przy nóżkach, o układaniu CB też się naczytałam sporo ale nic mi nie wychodziło
mirabel - Benio to raczej kluska (obecnie 66cm, 7600g, ale wcześniej był dużo niższy a wagę miał dość wysoką), ma grube uda i gruby brzuszek (taki śmieszny jest, cały tłuszczyk praktycznie na nóżkach i brzuszku)
pieluchy miałam wszystkie One-Size kombinowałam z napkami, ale nic z tego
no i mmocno ściśnięte bardzo go obciskały... a mimo to nadal przecieki były (wtedy zazwyczaj przy nóżkach)
przy udach dobrze dopychałam, pilnowałam żeby mankiecik nie wystawał itd
pieluchy nie były odtłuszczane - czy nowe też trzeba odtłuszczać?
prane w dzidziusiu z nappy fresh lub w ekokulach
ale kieszonka bambusowa która przy skórze ma bardzo chłonną warstwę również przecieka (a może ona nawet najbardziej?)
na co dzień używamy formowanek lub prefoldów i otulaczy, ale chciałabym kiedyś ogarnąć te kieszonki.... chyba że nie jest nam dane :/
Dianek to nie mam pojęcia
Obciskać pieluszki oczywiście nie mogą
Sprawdź może jeszcze jaka zawartość mydła w Dzidiziusiu (to a'propos zatłuszczania bo nowe piluszki nie wymagają odłuszczenia)
A może po prostu sikacz z twojego synka jest
Jak się maluszek spionizuje to będzie leciało w dół a nie po bokach
Tak więc chyba musicie poczekać z kieszonkami![]()
P. 2007, D. 2010
sikacz jest straszny - dużą formowankę bambinexu bambusową potrafi totalnie zalać dwoma sikamijemu chyba większość brzucha pęcherz zajmuje - jeszcze skubaniec nie sika po trochu tylko raz a dobrze...
gdyby leciało w dół to byłoby znacznie lepiej, faktycznie poczekamy aż przynajmniej zacznie siedzieć i spróbujemy
dziękuję za podpowiedzi![]()
Iwonko - pieluszki zmieniam po każdym siknięciu (czyli co 1-1,5h)
bo po 2 siknięciach już w pieluszce jest nieciekawie
tylko kieszonki nie wytrzymują tego jednego siknięcia właśnie - stąd pytanie jak sobie z nimi poradzić...
ale po prostu poczekamy i może będzie za jakiś czas lepiej![]()
Ja bym postawiła na proszekodkąd nie używam proszku z mydłem to nic się nie zatłuszcza, a tak to 2 dni poużywałam po odtłuszczeniu i od nowa to samo.. spróbuj kieszonki odtłuścić i kupić proszek bez mydła
![]()
wiem jedno na pewno,dziewczynkę łatwiej pieluchować niz chłopca,żeby nie było przecieków![]()
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012