Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Chustonówka

Domyślnie

u mnie przeciekają tylko kieszonki. Otulacz i tetra lub muśliny nigdy nie przeciekł.
    Maria16.03.2011

Chustonówka Awatar tynka

Domyślnie

u nas przeciekają IB SIO rozm. s bo mały jest jeszcze na niego chyba za mały. mamy jeszcze bambinomio jak go nakładam to czuję, że młodemu wciskam na delikatną pupę cerate

chciałabym spróbować wełenki, jakie byłyby najlepsze na początek?i co dajecie do środka?
    Łobuziak 08.06.2012
    Kwiatuszek 21.03.2014

Chustoholiczka

Domyślnie

U nas przecieki sie zdarzały przy IB Issy bear - dzienne.
    Issy bear to przy nóżkach. Rozmawiałam nawet na ten temat z Pania Ewą z pieluszkarni na ten temat i powiedziała mi ze to nie sa przecieki tylko po prostu ta pieluszka jest tak uszyta że jak sie wywinie to moczy pul na zewnątrz. nie wiem czy dobrze to zrozumiesz bo przy tym co ja piszę (a Pani Ewa mówila) miałam jeszcze pokazywana pieluszke)
    IB to chyba one takie są że jak dziecko siknie dwa razy to jest przeciek. no ale coś za coś. IB bardzo lubię i lubiłam i godzę sie na te przecieki przy nóżkach. one sa takie wąskie i fajnie pupcia wygląda.
    Chociaż teraz to już prawie wcale nie używamy pieluch. Część sprzedana a część czeka na nową pupcie.

w domu bardzo lubię formowane.
    FluffyFly, baby jungle, pupeko, littlepinguin, tots bots.
    Jak był mniejszy to uwielbiałam ImseVimse - jedyne formowanki (zreszta AIO również) które można gotować. Wadą tych formowanek jest to ze po jakims czasie nie sa już tak miekkie jak wcześniej. Miałam ich bardzo bardzo dużo. ImseVimse to były moje pierwsze pieluszki i uwielbiam je do dziś.

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Zdarzyło się kieszonkom na pocżatku samym - chyba faktycznie nie umiałam dopasować.
    I później jak Laura stała się mega ultra sikaczem - dawała wtedy radę bambusiana formowanka i otulacz (na jeden sik!!) oraz chinka z dwoma wkładami.

Niezawodne ogólnie są połączenia z otulaczem. Kiesoznki lubię teraz jakby mniej
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

tak zupelnie szczerze to ja mam wieksze przecieki w jednorazówkach jak jade na wakacje
    niz w moich wielo
    np tetra złożona na samolot na noworodka tak chroni tyłek i wszystko ze otulacz suchy za kazdym razem
    ale moze (wybaczcie zero skromnosci) po 3 latach pieluchowania roznymi systemami, jestem juz mistrzem!
    i tak np w nocy jedziemy na jednej formowance do samego rana
    w dzien tetra i kieszonki
    mam tez AIO i tez jestem zadowolona

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Mi przeciek zdarzył się raz w kieszonce przy nóżkach (widać jeszcze za duża była) i w otulaczu LittleLamb też przy nóżkach. W sumie nie wiem czemu, niby rozmiarowo jest OK. Popróbuję jeszcze, jak nam nie podpasuje to sprzedam
    Tetry nigdy nie składałam w samolot tylko w prostokąt i zero przecieków. Super sprawa.
    Częściej trafiają się przy jednorazówkach - wycieki kupy na plecach w wielo nigdy
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

U nas, niestety, przecieki zdarzają się bardzo często Gdy Staszek miał miesiąc zaczęliśmy na noc i dłuższe wyjścia stosować jednorazowe żeby nie trzeba było przebierać całego maluszka Nie ma większego znaczenia, czy używamy kieszonki, czy otulacza (może minimalnie otulacz lepiej się sprawdza). Wkurza mnie to, bo Staszek mokry, bodziak mokry, spodenki mokre...

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoholiczka

Domyślnie

zdublowany post

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Obstawiam jedno z dwóch:
    1. zbyt mało chłonne wkładki alby
    2. zatłuszczony polarek i najzwyczajniej w świecie siuśki nie wsiąkają do środka a spływają i wyciekają przy nóżkach
    P. 2007, D. 2010

dianek
    Guest

Domyślnie

pozwólcie, ze podepnę się pod temat

nie jestem w stanie ogarnąć systemu kieszonek... WSZYSTKIE jakie mieliśmy nam przeciekają (CB, jakieś no name, Lulajbaby)
    w różnych miejscach - albo przy nóżkach, albo u góry, z tyłu raczej nie..

próbowałam z milionem ustawień (napki, rzepy) z różnymi wkładami (jeden, dwa, trzy, mikrofibra, bambus, prefold nawet) i nic
    za każdym razem ubranko do zmiany po pierwszym siknięciu... w kieszonce bambusowej również (nic nie spływa, szybko wsiąka)

jakieś pomysły co może jeszcze powinnam popróbować? kieszonki CB sprzedałam, mam 3 sztuki Lulajbaby (jedna PUL-polar, druga minkee-polar, trzecia minkee-bambus)

fajne są, ale kruca ciekną

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    nie jestem w stanie ogarnąć systemu kieszonek... WSZYSTKIE jakie mieliśmy nam przeciekają (CB, jakieś no name, Lulajbaby)
    w różnych miejscach - albo przy nóżkach, albo u góry, z tyłu raczej nie.. (
    a przy udkach dobrze upychasz?
    Mnie Charlie Banana też ciekły, gdy zapomniałam poupychać w udkach. Jak się nauczyłam je dobrze zakładać, to trzymały idealnie.
    Pola 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dianek a Twoje dziecko jest drobne?
    Może źle dopasowany rozmiar pieluch, nie obejmuje przy nóżkach i wokół bioder i stąd leci.

I po raz setny: pieluchy nie zatłuszczone?
    W jaki sposób pierzesz?

edek:
    poprawiłam ortografa
    Ostatnio edytowane przez mirabel ; 21-08-2012 o 08:55
    P. 2007, D. 2010

dianek
    Guest

Domyślnie

Iwonko - dobrze upychałam przy nóżkach, o układaniu CB też się naczytałam sporo ale nic mi nie wychodziło

mirabel - Benio to raczej kluska (obecnie 66cm, 7600g, ale wcześniej był dużo niższy a wagę miał dość wysoką), ma grube uda i gruby brzuszek (taki śmieszny jest, cały tłuszczyk praktycznie na nóżkach i brzuszku)

pieluchy miałam wszystkie One-Size kombinowałam z napkami, ale nic z tego
    no i mmocno ściśnięte bardzo go obciskały... a mimo to nadal przecieki były (wtedy zazwyczaj przy nóżkach)

przy udach dobrze dopychałam, pilnowałam żeby mankiecik nie wystawał itd

pieluchy nie były odtłuszczane - czy nowe też trzeba odtłuszczać?
    prane w dzidziusiu z nappy fresh lub w ekokulach

ale kieszonka bambusowa która przy skórze ma bardzo chłonną warstwę również przecieka (a może ona nawet najbardziej?)

na co dzień używamy formowanek lub prefoldów i otulaczy, ale chciałabym kiedyś ogarnąć te kieszonki.... chyba że nie jest nam dane :/

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dianek to nie mam pojęcia

Obciskać pieluszki oczywiście nie mogą

Sprawdź może jeszcze jaka zawartość mydła w Dzidiziusiu (to a'propos zatłuszczania bo nowe piluszki nie wymagają odłuszczenia)

A może po prostu sikacz z twojego synka jest
    Jak się maluszek spionizuje to będzie leciało w dół a nie po bokach
    Tak więc chyba musicie poczekać z kieszonkami
    P. 2007, D. 2010

dianek
    Guest

Domyślnie

sikacz jest straszny - dużą formowankę bambinexu bambusową potrafi totalnie zalać dwoma sikami jemu chyba większość brzucha pęcherz zajmuje - jeszcze skubaniec nie sika po trochu tylko raz a dobrze...

gdyby leciało w dół to byłoby znacznie lepiej, faktycznie poczekamy aż przynajmniej zacznie siedzieć i spróbujemy

dziękuję za podpowiedzi

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    sikacz jest straszny - dużą formowankę bambinexu bambusową potrafi totalnie zalać dwoma sikami
    może zatem problem polega za zbyt rzadkich zmianach pieluszki?

mnie się akurat trafiło dziecko, które wymaga od urodzenia zmiany po każdym siknięciu. Rok temu bywały dni, kiedy miałam ponad 20 pieluszek zabrudzonych w ciagu doby.
    Pola 2011

dianek
    Guest

Domyślnie

Iwonko - pieluszki zmieniam po każdym siknięciu (czyli co 1-1,5h)
    bo po 2 siknięciach już w pieluszce jest nieciekawie

tylko kieszonki nie wytrzymują tego jednego siknięcia właśnie - stąd pytanie jak sobie z nimi poradzić...

ale po prostu poczekamy i może będzie za jakiś czas lepiej

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Ja bym postawiła na proszek odkąd nie używam proszku z mydłem to nic się nie zatłuszcza, a tak to 2 dni poużywałam po odtłuszczeniu i od nowa to samo.. spróbuj kieszonki odtłuścić i kupić proszek bez mydła

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

wiem jedno na pewno,dziewczynkę łatwiej pieluchować niz chłopca,żeby nie było przecieków
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Uprawnienia umieszczania postów