Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

tak zupelnie szczerze to ja mam wieksze przecieki w jednorazówkach jak jade na wakacje
    niz w moich wielo
    np tetra złożona na samolot na noworodka tak chroni tyłek i wszystko ze otulacz suchy za kazdym razem
    ale moze (wybaczcie zero skromnosci) po 3 latach pieluchowania roznymi systemami, jestem juz mistrzem!
    i tak np w nocy jedziemy na jednej formowance do samego rana
    w dzien tetra i kieszonki
    mam tez AIO i tez jestem zadowolona

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Mi przeciek zdarzył się raz w kieszonce przy nóżkach (widać jeszcze za duża była) i w otulaczu LittleLamb też przy nóżkach. W sumie nie wiem czemu, niby rozmiarowo jest OK. Popróbuję jeszcze, jak nam nie podpasuje to sprzedam
    Tetry nigdy nie składałam w samolot tylko w prostokąt i zero przecieków. Super sprawa.
    Częściej trafiają się przy jednorazówkach - wycieki kupy na plecach w wielo nigdy
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

U nas, niestety, przecieki zdarzają się bardzo często Gdy Staszek miał miesiąc zaczęliśmy na noc i dłuższe wyjścia stosować jednorazowe żeby nie trzeba było przebierać całego maluszka Nie ma większego znaczenia, czy używamy kieszonki, czy otulacza (może minimalnie otulacz lepiej się sprawdza). Wkurza mnie to, bo Staszek mokry, bodziak mokry, spodenki mokre...

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoholiczka

Domyślnie

zdublowany post

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    No dobra zaczęłam eksperymentować z innymi układami niż tetra i otulacz i zaczęły się....przecieki
    Co robicie z wywijającymi się przy nóżkach materiałami spodnimi kieszonek? U mnie, jakbym nie układała tej pieluchy, to spodni materiał wyłazi spod pula i przesiąka wilgoć na ubranko
    Obstawiam jedno z dwóch:
    1. zbyt mało chłonne wkładki alby
    2. zatłuszczony polarek i najzwyczajniej w świecie siuśki nie wsiąkają do środka a spływają i wyciekają przy nóżkach
    P. 2007, D. 2010

Chustonoszka Awatar froggy80
    Miejscowość
    Warszawa i okolice :)

Domyślnie Czy PUL można uszczelnić?

Witam Was serdecznie, jestem dość nowa na forum - na razie moja aktywność ograniczyła się do zakupów na bazarku pieluszkowym, a więc tak naprawdę zaczynam (zbyt późno) przygodę z wielopieluchowaniem.
    Mam używany otulacz PUL, którego próbowałam używać z formowanką dwa razy i dwa razy przepuścił wilgoć po całości, co nie zdarzyło mi się z moimi kieszonkami (przecieki przy nóżkach, jeśli już).
    Czy można go jakimiś domowymi sposobami "uszczelnić", a może skoro przepuszcza, to jest po prostu do bani lub zużyty?

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

chyba raczej nie da sie go uratowac, moim zdaniem zuzycie materialu .

A. listopad 2012

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Może namoczenia na noc w wodzie z płynem do naczyń coś da? PUL się wtedy odtłuszcza.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Miejscowość

Domyślnie

a ja już chciałam iść w drugą stronę, czyli natłuścić go jakoś. Czyli kombinuję jak koń pod górkę

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Pul, natłuścic-no way! To nie otulacz wełniany
    Czy pul ma rozwarstwiony laminat? Czy formowanka wychodzi sod otulacza? Czy rozmiar orulacza jest dobrany właściwie? w JAKIM STANIE SĄ GUMKI OTULACZA?
    To pytania podstawowe
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Może namoczenia na noc w wodzie z płynem do naczyń coś da? PUL się wtedy odtłuszcza.
    też bym spróbowała. I wyprała kilka razy przy okazji i tak piorąc pieluchy - kilka puli z bazarku, które puszczały, po kilku praniach rpzestały (niekoniecznie po samym namaczaniu w wodzie z płynem) - lepiej to i żeby sie okazało, że nadal puszcza, bo ryzyko niewielkie, niźli wywalic od razu.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość

Domyślnie

Będę moczyć drania

Chustonówka

Domyślnie kieszonka PUL przepuszcza wilgoć

Witam
    Obserwuję to forum od kilku tygodni, od kilku dni jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami pieluch wielorazowych wyłącznie kieszonek z pulem
    Mam pytanie, może ktoś mi poradzi
    Mam Kieszonki nowe i w nich PUL nie przepuszcza siuśków ale mam i kieszonki używane i w tych PUL przepuszcza... czy one są już "zużyte" czy jest jakiś sposób by znów przywrócić im szczelność???
    W nowych córcia chodzi do 3,5h i nic a w tych używanych godzina i już jest przemoknięte wszystko

Chustonówka

Domyślnie

Trzeba by sprawdzić czy pul nie jest rozwarstwiony w tych używanych, jeśli nie to może są zatłuszczone i przydałoby im się wymoczenie w płynie do naczyń i porządne płukanie. A przy okazji jakich wkładów używasz, że 3,5 godziny pielucha daje rade?

Chustonówka

Domyślnie

rozwarstwiony? hmm idę im się przyjrzeć
    jeden wkład z mikrofibry, córka mało pije więc i mało siusia

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

zrób tym używanym stripping
    08.2011 04.2014

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

U nas dzis przy jednym wkladzie sie zrobila kaluza na brzuchu - gora wycieklo. Ale tajemnica jest dla mnie, czemu otulacz + tetra mi nie przecieka.

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    U nas dzis przy jednym wkladzie sie zrobila kaluza na brzuchu - gora wycieklo. Ale tajemnica jest dla mnie, czemu otulacz + tetra mi nie przecieka.
    Z moich obserwacji wynika, że jeśli przeciek jest górą, to za słabo ściągnięta pieluszka. Alternatywnie, ciuszek dotyka polarka z góry i odciąga. U nas otulacz też nigdy nie przecieka. Prawdopodobnie chodzi o brak mikropolarka. Siku wsiąka bezpośrednio we wkład (ja nie używam wkładek sucha pupa) przez to nie ma gdzie "uciec". Takie są moje przemyślenia w tej kwestii. Też mnie to swego czasu męczyło

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Od kad przezucilam sie z chinskich kieszonek na Tots Bots easy fit to przeciek mielismy raz, malenki, jak maly latal w pieluszce 3h i zasnal na kolejne 3h. A tak to i jak mi sie zapomni to 4h ponosi bez przecieku. Normalnie zmieniam mu co 3-3 i pol godziny.

Uprawnienia umieszczania postów