Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 200 z 237

Wątek: Przecieki-tylko szczerze?

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

U nas dzis przy jednym wkladzie sie zrobila kaluza na brzuchu - gora wycieklo. Ale tajemnica jest dla mnie, czemu otulacz + tetra mi nie przecieka.

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    U nas dzis przy jednym wkladzie sie zrobila kaluza na brzuchu - gora wycieklo. Ale tajemnica jest dla mnie, czemu otulacz + tetra mi nie przecieka.
    Z moich obserwacji wynika, że jeśli przeciek jest górą, to za słabo ściągnięta pieluszka. Alternatywnie, ciuszek dotyka polarka z góry i odciąga. U nas otulacz też nigdy nie przecieka. Prawdopodobnie chodzi o brak mikropolarka. Siku wsiąka bezpośrednio we wkład (ja nie używam wkładek sucha pupa) przez to nie ma gdzie "uciec". Takie są moje przemyślenia w tej kwestii. Też mnie to swego czasu męczyło

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My ostatnio dajemy dużo bambusowych i... przecieki znikły Ale już wykryłam dwie kieszonki, gdzie mi PUL chyba nie trzyma
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czyżyk Zobacz posta
    Z moich obserwacji wynika, że jeśli przeciek jest górą, to za słabo ściągnięta pieluszka. Alternatywnie, ciuszek dotyka polarka z góry i odciąga. U nas otulacz też nigdy nie przecieka. Prawdopodobnie chodzi o brak mikropolarka. Siku wsiąka bezpośrednio we wkład (ja nie używam wkładek sucha pupa) przez to nie ma gdzie "uciec". Takie są moje przemyślenia w tej kwestii. Też mnie to swego czasu męczyło
    Doszłam do tych samych wniosków, jeśli chodzi o otulacze: Siki lecą na PUL i spływają do wkładu, a nie są rozprowadzane przez mikropolarek. Z tą ściągniętą fakt - wczoraj słabiej spięłam kieszonkę, pewnie stąd kałuża z przodu.

Od dziś robię próbę z ręczniczkami IKEI dodanymi do wkładu. Ja się zastanawiam, po co mi to wszystko Chyba dla własnej satysfakcji. Eko nie jestem, w zdrowotną przewagę pieluch wielo nie wierzę, wręcz się zamartwiam, że ich większy ciężar i gabaryty przeszkadzają w rozwoju ruchowym... Może powinnam sobie powtarzać: Tak jest taniej, tak jest taniej...

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja zauważyłam że w pieluszkach z mikropolarem częściej się zdarzają przecieki niż w pieluszkach z welurem syntetycznym chyba suede się nazywa. W bumgeniusie jest właśnie welur i rzadko są przecieki to jedne z lepszych pieluszek, sama też szyłam pieluszki dla córy z welurem syntetycznym od pupy i to były jedne z najmniej przeciekających kieszonek jakich używałyśmy. Dodatkowo chłonny wkład też ma oczywiście znaczenie.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonoszka

Domyślnie

U nas przecieki rzadko. Pieluszka w nocy zmieniana dwa razy. Najczęściej na małej pupce formowanka +wełniak oraz gdy zmienia tatuś to kieszonka. Zmieniamy często ale jak często trudno powiedzieć gdyż widzę że synek się wierci to zaglądam i najczęściej wtedy jest ten moment po większym siku więc pieluszka mokra. Zdarzają się czasem przecieki kupkowe, gdyż mały robi kupkę co drugi dzień więc taki dwudniowy ładunek jest spory, a teraz jeszcze czarny bo mały przyjmuje żelazo.

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Zmienianie pieluszki w nocy Jak my zakładamy pampersa o 19.00, to czasem nawet o 9.00 rano go zdejmujemy, bo czekam do porannej kupy.

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Od kad przezucilam sie z chinskich kieszonek na Tots Bots easy fit to przeciek mielismy raz, malenki, jak maly latal w pieluszce 3h i zasnal na kolejne 3h. A tak to i jak mi sie zapomni to 4h ponosi bez przecieku. Normalnie zmieniam mu co 3-3 i pol godziny.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    Zmienianie pieluszki w nocy Jak my zakładamy pampersa o 19.00, to czasem nawet o 9.00 rano go zdejmujemy, bo czekam do porannej kupy.
    Oj to ja ostatnio też tak
    Z tymże pielucha jest sucha u Modej po obudzeniu i dopiero po śniadaniu idzie jakiś sik. Muszę się w końcu wziąść za to wysadzanie, ale córa przez dwa dni woła, potem przez tydzień nie. Raz sama po każdym siku przynosi pieluchę i kładzie się, żeby jej zmienić, raz przez godzinę chodzi w kupie i za nic nie da się jej złapać i przebrać.

Ja pociełam sobie stare ręczniki na rozmiar wkładu, ale minimalnie szersze i rzeczywiście wychodzi na to, że większość przecieków było przez to, że sik szedł od razu na PUL.
    Idę ciąć dalej co by mieć tego więcej.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

U nas po nocy pampers jest gigantyczny
    Zdaję sprawę z wczorajszych prób: Przez cały dzień używałam wkładu + ręczniczka z IKEI, nie było przecieków. Wieczorem za luźno spięłam jedną pieluchę i dostałam taaaki wyciek, za cały dzień i jeszcze trochę. Dobrze, że się akurat rozbieraliśmy do kąpania, więc i tak trzeba było zdjąć te ciuszki (Zosia nie cierpi przebierania, wiadomo :>).
    Dziś dzień prania, więc namoczyłam pieluchy w płynie do naczyń.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Fajnie, że patent z ręcznikowym wkładem u Was też działa

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Na razie jeszcze za wcześnie, żeby wyciągać wnioski, będę testować dalej

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Jasne, jasne Ja już testuję 3 miesiące

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inek Zobacz posta
    Od kad przezucilam sie z chinskich kieszonek na Tots Bots easy fit to przeciek mielismy raz [...]
    A nam jakoś te pieluchy nie podeszły, choć wizualnie bardzo ładne.
    Witek 2012

Chustonówka

Domyślnie

a ja dzisiaj pierwszy raz odważyłam się założyć na noc córce wielo zamiast pampersa
    w kieszonkę dałam 2 wkłady z mikrofibry i do rana zero przecieków spała od 20 do 9 rano. wkłady mega zasikane ale pielucha nie przeciekła, duma mnie rozpierała hahaha
    ale wiecie co mnie martwi? bo jak się włoży do pieluchy 2 wkłady to pielucha jest normalnie ciężka, na noc ok, dziecko spi, nie czuje ale w dzień dziecko musi z tym chodzić.
    a jak u was z tym? dajecie na dzien 2 wkłady? nie wydaje wam się, że to jakieś za cieżkie dla maluszków??

Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

A ile ma twoje dziecko? Ja absolutnie nie mam odwagi na noc zakładać wielo Szczególnie że wydaje mi się, że wtedy bardziej od skóry mokro jest niż w pampku.

Chustomanka Awatar rialdha
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

samasia, moja Agatka jest w wieku Twojej Zosi (i wagowo też podobnie) i dajemy radę na wielo w nocy na początku długo była w nocy na pampersie, bo bałam się że nie damy radę zwłaszcza jak ona co godzinę potrafi cycać. na szczęście jest luz. na noc zakładam kieszonkę-formowankę Zufizo, ma mikropolar od pupy więc jest sucho. do środka wkładam ręczniczek bambusowy od kokosi, a na formowankę daję gacie wełniane i taki zestaw trzyma pancernie

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

U nas przecieki się skończyły - winna była na bank żurawina - choć patent ze zwykłym frotowym ręcznikiem wsadzonym do otulacza oprócz tetry jest na serio super. Tylko musiała by ta matka leń patentowy wziąść i te pocięte ręczniki obszyć, bo się w praniu drą
    Jeśli mnie bóg pobłogosławi, to na bank poszyję sobie na ciążowym L4 takowe "wkłady" dla kolejnego małego obsikańca
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patrycja Zobacz posta
    a ja dzisiaj pierwszy raz odważyłam się założyć na noc córce wielo zamiast pampersa
    w kieszonkę dałam 2 wkłady z mikrofibry i do rana zero przecieków spała od 20 do 9 rano. wkłady mega zasikane ale pielucha nie przeciekła, duma mnie rozpierała hahaha
    ale wiecie co mnie martwi? bo jak się włoży do pieluchy 2 wkłady to pielucha jest normalnie ciężka, na noc ok, dziecko spi, nie czuje ale w dzień dziecko musi z tym chodzić.
    a jak u was z tym? dajecie na dzien 2 wkłady? nie wydaje wam się, że to jakieś za cieżkie dla maluszków??

od 20 do 9 rano....jak ja Ci zazdroszczę!

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja też zakładam wielo na noc i dają radę U mnie to kieszonka i wkłady: mikrofibra+bambus+mój ręcznikowy albo 2xbambus+ręcznikowy. Wytrzymuje nockę. Przecieki zdarzyły mi się kilka bo źle założyłam pieluszkę. Teraz czekam na formowanki, to pewnie się na nie przerzucę.

Uprawnienia umieszczania postów