Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: EC ma sens

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie EC ma sens

Nawet minimalne stosowanie EC ma sens. Mój prawie 7 miesięczny maluch naprawdę jarzy o co w tym chodzi. Niestety metoda ta trochę mnie przerosła przy 2 małych dzieci, czasem cały tydzień nie wysadzałam Igora. Jednak po 4 miesiącach rezultaty są. Nawet swoimi dokonaniami zdumieliśmy znajomą która nie mogła uwierzyć że tak małe dziecko można wysadzać. Jeśli się ktoś zastanawia czy warto się angażować tylko trochę to potwierdzam że warto (Dodatni plus jest jeszcze taki że starszy zachęcił się do korzystania z nocnika)

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie Re: EC ma sens

też mam nadzieję na ten plus dodatni , bo u nas ostatnio kryzysik
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Cytat Zamieszczone przez formichiere
    Jeśli się ktoś zastanawia czy warto się angażować tylko trochę to potwierdzam że warto
    podpisuje sie pod formichiere obiema rekami!! Hania tez świetnie wie do czego słuzy nocnik a jak jestesmy poza domem nie mam problemu z wysadzeniem Jej nad jakimkolwiek pojemnikiem
    Czasem wydaje mi się ze informuje o nadchodzacej potrzebie charakterystycznym postękiwaniem
    Ja EC polecam każdemu, kto się zainteresuje i tylko zaluje, ze sama nie zaczelam wczesniej....Niby wiedzialam juz 'z czym to sie je', ale myslalam ze to taaaaakie trudne. Wystarczylo tylko sprobowac i dalej juz poszło samo
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

naprawdę sie napalam, maż mnie nieco gasi ale bardziej boję się jak ja dam radę przy ledwo ponad roczniaku i maluchu? chociaż kusi kusi...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Trzeba spróbować żeby wiedzieć czy się da radę. Ja zaczęłam eksperymentować jak młody miał 2 miesiące (po drzemce bardzo często się udaje).
    Życzę powodzenia i odwagi

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Na początku wydawało mi się to niemożliwe
    Im więcej czytam tym bardziej mam na to ochotę U nas jest wielorazówkowo teraz, ale po spanku kładę małego na ręczniku i czekam na siusiu, po co ma w pieluchę siusiać

Tylko nie wiedziałabym chyba jak zacząć, bo kupkę rozpoznaję bez problemu ale siusiu nie bardzo
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

to ja się w końcu pochwalę.. czytałam czytałam i czytałam.. i.. zaczęłam "wysadzać" Hanię ( przy pełnym poparciu męża) jakos po 2 miesiącu (tyle zajęła mi obserwacja..) niestety ni w ząb nie potrafiłam "wyczuc" jej sygnałów "będę siusiać", co do kupy wiedziałam za każdym razem. Od 5 miesięcy jesli kupa nie jest nad ranem (choć i taką nam sie czasem uda złapać) albo spacerowa to za każdym razem ląduje w nocniku - wydaje mi sie że Hanka nawet "daje znać" żeby ją wysadzić.. z siusianiem jest różnie - bardziej na wyczucie, po spaniu, 5-10 minut po jedzeniu a potem co 15 minut chociaż i tu często tez chyba wie o co chodzi.. bo nawet jak popuści to "zawieszona" nad nocnikiem robi resztę
    W nocy nie wysadzamy (poza nielicznymi przypadkami gdzie podczas/zaraz po karmieniu Hanka daje znać że trzeba ją wysadzić).
    Mam problem z wysadzaniem jej poza domem bo wszystko wokoło w owym miejscu jest bardziej interesujące..

hmm i baardzo rzadko robi siuku jesli to mąż ja trzyma (nigdy!! jeśli ja trzyma a mnie nie ma w pokoju) Czasem (przypadek czy nie?? ) robi siusiu na hasło.. zdażaja się dni kiedy mokra jest pielucha spacerowa/po spaniu tylko a reszte w nocniku
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Co prawda to prawda. Ja zaczęłam wysadzać Zygmusia jak miał równo 3 miesiące i mam wrażenie że od razu załapał o co chodzi i nie dość, że daje znać to jeszcze ewidentnie czeka na wysadzanie i też nawet jak jest pielucha mokra bo nie zdążę to i tak dorabia. Dzisiaj byliśmy pierwszy raz w knajpie i zrobił piękną kupę do kibelka a potem jeszcze siknął "jak na zawołanie" i tym sposobem zrobiliśmy superpokazówke dziewczynie w ciąży

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Ciii... ja dziś wysadziłam Antka Po jedzonku
    Zatem siusia po wstaniu, potem ok 5-10 min po jedzeniu
    A potem to samowolka

EDIT.
    Nie uwierzycie Mówię to mężowi... a on : uhuhu jak super, jaki dorosły człowieczek" podmienili mi męża czy wziął coś
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

aaaa od dzisiaj jestem na 100% pewna że Hania "woła" kupe - wydaje specyficzny dźwięk. Karmiłam ją i wydawało mi się że daje znać. Uznałam że mi się wydaje i karmie ją dalej - po 1-2 minutach ona powtóka więc ja " no co kupę chcesz?" może trudno w to uwierzyc ale ona zaśmiała sie w głos i na jej twarzy pojawił się wielki uśmiech to ja szybko po nocnik i .. zrobiła... dwie godziny pózniej (tym razem , przerwała i "woła" pytam "kupa?" ona to ja po nocnik i .. jest!! ( wczoraj było podobnie )

alez jestem z niej dumna
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Uprawnienia umieszczania postów