Pokaż wyniki od 1 do 20 z 62

Wątek: Konsekwencje noszenia czyli pediatra mnie straszy

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

niestety na wizytach u lekarzy można nasłuchać sie różnych sensacji. Ale wydaje mi sie że to wynika z ich niewiedzy po prostu.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Wręcz przeciwnie!!!
    Spotkałam kilku douczonych podobnie lekarzy i nie rozumiem jak w dobie internetu (nie wspomnę już o publikacjach) można głosić taki ciemnogród!!!
    ....dodam, jeszcze w dobie badań, wykładów, szkoleń, konferencji....
    Oj można można, ja może i niesłusznie ale jednak muszę powiedzieć, że poznałam wielu (co nie znaczy, że wszyscy tacy są) lekarzy, którzy tak jakby osiągnęli już swoje "medyczne zen" czy jak tam to zwał, mają swoje stanowisko, mają zdobytą widzę i przede wszystkim swoje własne zdanie i ono jest święte i nic na niebie i ziemi nie ma prawa go podważyć.
    "dziecko ma robić to i to bo ma tyle a tyle lat/miesięcy, a jak nie to jest bardzo chore-opóźnione" , "nie wolno nosić bo to niezdrowe i już", "co to za majtki- przecież są pampersy - to jest niezdrowe", "żyjemy w 21 wieku a nie w jaskiniach proszę korzystać z udogodnień cywilizacji", "matki, które oddają dzieci do żłobków czy przedszkoli robią im największą w życiu krzywdę", "nie jesteśmy cyganami aby owijać się w szmaty - od noszenia dzieci są ręce i wózki", "powinna pani nosić mocniejsze okulary, skoro pani nie widzi, że dziecko będzie miało problemy przez pani fanaberie - to jest niezdrowe dla kręgosłupa a o rozwoju nie wspomnę" itd.itp.
    Ale są też i tacy, którzy pomimo lat doświadczeń i pracy zawodowej dokształcają się i przede wszystkim czytają, pytają i potrafią przyznać się do swej niewiedzy w danym temacie, podpytać a przy kolejnej wizycie podjąć temat, bądź pochwalić się zdobytymi informacjami

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    Trzeba szukac i mieć kupę szczęścia, aby kogoś naprawdę sensownego znaleźć.
    to prawda, a że wielu obawia się konkurencji z dr.Google, twierdząc że oni nie internetowi zostają wierni swej często nieaktualizowanej wiedzy.
    My mamy szczęście, że nasz pediatra-nasi pediatrzy od dzieci zdrowych i dzieci chorych należą do tych, którzy pomimo swego wieku do ludzi chłonących wiedzę i doszkalających się.

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    dobrze zawiązana chusta w dobrze dobranym do wieku/etapu rozwoju wiązaniu nie krzywdzi, nie obciąża, nie sadza, nie prostuje, no dobrze robi po prostu
    może temat trzeba ugryźć z tej strony, skoro dobrze robi to jak wychowamy "zdrowe społeczeństwo" a nasze dzieci swoje dzieci to nikt nie będzie ich potrzebował i lekarska brać podupadnie.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Uprawnienia umieszczania postów