Czym pielęgnujecie pupę? Bo kremy i zasypki odpadają. Do tej pory stosowałam mąkę ziemniaczaną ale nie wiem czy można przy pieluszkach, czy nie stracą chłonności. Myłam wodą przy każdej zmianie. A jak Wy robicie?![]()
Czym pielęgnujecie pupę? Bo kremy i zasypki odpadają. Do tej pory stosowałam mąkę ziemniaczaną ale nie wiem czy można przy pieluszkach, czy nie stracą chłonności. Myłam wodą przy każdej zmianie. A jak Wy robicie?![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
niczym, znaczy chusteczki nawilżane i czekam az pupa wyschnie. nie ma żadnych odparzeń ani podrażnien.
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Woda z mydlem do pupy ewentualnie chusteczki nawilzane i nie bylo potrzeby uzywac nic wiecej.Pupa super
Przy jednorazowkach wszystko i sudokrem szedl w ruch i inne masci i puder i zawsze problemy z tylkiem byly...................
No tak, u nas chusteczki odpadają bo ma na wszystkie uczulenie, mydło też. Zostaje woda![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
A mydlo olian albo oliatum ,sa naty-alergiczne polecane dla dzici i niemowlat z problemami skornymi.
Filip tez takiego uzywa bo na inne zle reaguje
Ma uczulenie na OilatumZamieszczone przez scharon
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
No to superZamieszczone przez Ewlna
![]()
Olian tez z tej seri tylko moze zawierac inne substanje myjace ,musialabys zapytac w aptece czy jakims zielarskim sklepie.Ja uzywam olianu mydla (tez plynu ) i nie pojawia sie po nim nic.
absolutnie niczym nie smaruję tyłka Kluchy.
Wsadzam tyłek pod kran i w czystą pieluszkę.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Ewlna
spróbuj to mydło (tam nie ma co uczulać), mam dla dziewczyn (dla Mai w kostce, a Marysi w płynie), jest rewelacyjne, używamy też do mycia im włosów, Majce zlikwidowaliśmy ciemieniuchę nim w końcu, a obie mają do tego też w końcu normalną skórę bez podrażnień.
http://www.doradztwochustowe.pl/index.p ... t&Itemid=1
u nas tak samo.Zamieszczone przez hanti
dodam tylko, że dziewczynkom bym odpuściła mycie okolic sromu kilka razy dziennie mydłem, nawet delikatnym. lepiej samą wodą.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
podcieram "po" normalnie papierem albo zwykłą chusteczką-bo my na EC. Jak mam inne zajęcia (albo lenia
) i nie wysadzam, a Młody pompuje w pieluchy (bo w pieluchy tylko sika, kupa idzie do nocnika
) to przecieram wacikiem zmoczonym w wodzie i na sucho flanelką, sucha pielucha i heja
-czasem tak pod kran i wodą z mydłem w płynie przemyję jak mi tam coś nie pasuje.
No bosko, doigrałam się. Antek zrobił w nocy kupkę w BG, nie obudził się... rano miał tak odparzoną pupę jak nigdy. Cala jest czerwona i szorstkaZaaplikowałam wełnę, ciekawe czy coś to da
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Ja pupę po kupie podmywam samą wodą pod kranem. Po siku nie. Ale my większość siusiamy do nocnika.
Jestem w szokuAntek dostał odparzeń po wielorazówkach
Fakt, był w niej całą noc no ale nie będę dziecia budzić na zmianę pieluchy
Normalnie ma ranki na pupie, cała czerwona, dokładnie jakby odciśnięta pielucha na pupie + krostki
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
a co miał na noc założone?
kurka bieda, moja dostała odparzeń po rzadkiej kupie (zmienionej prawie natychmiast) a wyleczył ja ...polar.
wiesz co, tośka w pampku wytrzymywała nockę bez przewijania, ale teraz lookam jak tam ma, bo czasem przesiknie a wtedy to nawet polar nie trzyma suchosci...
chyba jednak trzeba przewijać z raz...
BG miał na noc. No w szoku jestem totalnym, bo nie przemokło, polarek suchyZamieszczone przez rzufik
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
nic zupełnie nie daje na tyłek .
Przemywam wodą po każdej zmianie pieluszki .
Jak zaczyna sie coś dziać po kwasnym odczynie kupy to linomag z 2 razy i po problemie .
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
czasem tak się zdarza że wielorazówki odparzają bardziej. nie mam pojęcia co Ci poradzić.... Może po tej kupie odparzenie mu nie zeszło.... Spróbuj może zrobić "dzień bez otulacza" i niech chodzi w samej tetrze + wietrzenie jak najczęściej.....Zamieszczone przez Ewlna
spokojnie, moze za długo po prostu.
buuu niefajnie :/
smarnij mu tam czyms i moze dowal na noc polar taką warstwę jedna? nawet do pampka. u nas zadziałało.
Na noc założyłam mu jednorazówkę, na pupę gruba warstwa alantanu. Dopóki nie wyleczę tego porządnie, będziemy na jednorazówkach bo smarować musimyA tyle nowych pieluszek mam, dziś moje Woonderoski przyszły
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019