u nas też słońce najlepsze, po dwóch wywieszeniach na słoneczko przebarwień na pieluszkach żadnych nie ma![]()
u nas też słońce najlepsze, po dwóch wywieszeniach na słoneczko przebarwień na pieluszkach żadnych nie ma![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
a cytryną natarłaś??
cholercia też kupiłam pieluszkę na której są plamy ewidentnie po kupkach a w opisie było że sa białe plamy
odstrasza mnie to coraz bardziej od bazarku![]()
Moze mam jakas cudowną wodę, albo nie wiem co... ale ja zadnej plamy na pieluszkach nie mam. Zaqpkowane płukam w zimnej wodzie pod prysznicem i po praniu nic nie ma.
Prałam w jelpie, później w persilu sensitive a teraz w bambinexie + nappy fresh i po kazdej z tych wersji plamy = 0.
OT baryłka, oddaj te pieluchy![]()
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
Dziś mogę potwierdzić, że nie ma nic lepszego niż słońce. Zakupowana pielucha przeleżała ponad trzy dni i po praniu została dość mocna plama (na bawełnie organicznej). Ale powisiała pól dnia na słońcu i plamy magicznie zniknęły. Aż sama nie mogłam uwierzyć, że to aż tak działa.
a macie jakiś magiczny sposób na odplamienie otulacza pulowego?
mam biały otulacz TotsBots (kupiony nowy) i jest masakrycznie poplamiony kupą niemowlęcą mojego dziecięcia - nic nie pomaga - każde najmniejsze zetknięcie tego otulacza a kupą kończy się nieścieralną plamązapieram, piorę i nic
z każdego innego otulacza pulowego wszystko schodzi (Imse Vimse, MotherEasy, Lenya), tylko ten cholerny tots bots
może potraktować pul kwaskiem cytrynowym? sodą?
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
eeehhh - prawie dałam spokój... jednakowoż burzy to moją idylliczną wizję wielopieluszkowania
OT.1 SUPER - zaszalałam w poniedziałek (bo dostałam trochę zapomnianą kasę za baaardzooo dawnoooo zrobiona fuchę), i teraz do końca tygodnia czekają na mnie codziennie pieluszkowe niespodzianki
OT.2 Faktycznie, zauważyłam wcześniej, że są w zbliżonym wieku, ale że aż taka wiesz, u nas Franek, to wybrane imię dla syna - tylko małż musi się "wykazać" następnym razem
![]()
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Ja też zapieram na świeżo mydłem żółciowym (takim odplamiającym z drogerii) - miałam dr beckman i teraz mam z polleny dr reiner - obydwa tak samo dobrze spierają. Jak jest poważniejsza plama, to można natrzeć mydłem i zostawić na jakieś pół godziny. Może masz mega twardą wodę, że nie schodzą Ci plamy nawet po mydle?
![]()
![]()
![]()
szyję pieluszki i robię na drutach
http://ecomomandbaby.blogspot.com/
prowadzę klub dziecięcyhttp://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/
A jak wybielić/wyczyścić otulacz wełniany? Mam BBH, są plamy od moczu, przy nóżkach, taki już kupiłam, zresztą jak nam czasem przeciekną pieluchy to plama się utrwala. Jakieś sugestie?
Miałam 2 wkładki w stanie bee.... pomogło im pranie na 90 stopni z sodą (80g).
mam sprawdzony sposób nawet stare plamy usuwa w lidlu jest taki odplamiacz W5 ( NIE DROGI ) 2 miarki na 4 l goracej wody i zostawic na pare godzin niech sie moczy po wyjeciu plam nie ma tylko wyprac bo dla dziecka lepiej dobrze wypłukac![]()
Dziewczyny ratujcie.
Muszę odświeżyć pieluszki po moim starszaku dla drugiego malucha. Nieużywane z 3 lata. Jak tylko dostaną moczu albo nawet wody to śmierdzą strasznie.
Obawiam się ze piorąc je kiedyś dawno dawno w kwasku cytrynowym bądź sodzie tak je sobie załatwiłam.
A pieluchy to AIO Close Parent (otulacze i wkłady)
W czym to wyprać?
na pewno pomoze stripping, jest watek, poszepraja kwasek i soda moga tylko pomóc.
18.11. 2009
16.06. 2012![]()
09.12.2019![]()