Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: plamy na pieluchach

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie Re: plamy na pieluchach

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    a ja się plamami nie przejmowałam jak je jeszcze miałam. zazwyczaj po którymśtam praniu w końcu schodziły.
    I ja tak robię
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

odkopuje wątek. a jak sprać stare plamy po kupie? kupiłam pieluszke używana i ma plamy nie moge sobie z tym poradzić- gotowałam w pralce juz 3 razy i nic

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Niezawodny sposób - wywiesić po praniu na słońce. I proszek bobas. Nie wiem co oni tam sypią, ale mi spiera wszystko.

edit: Przypomniało mi się, że kiedyś, jeszcze przy Zuzi, też kupiłam pieluchy z plamami. Po kilku praniach zeszło, a prałam wtedy w Jelpie. Może to od wody zależy? Teraz też ani mi pieluchy nie szarzeją, ani plamy nie zostają.
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 16-06-2010 o 00:02

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

u nas też słońce najlepsze, po dwóch wywieszeniach na słoneczko przebarwień na pieluszkach żadnych nie ma

Guest
    Guest

Domyślnie

a cytryną natarłaś??
    cholercia też kupiłam pieluszkę na której są plamy ewidentnie po kupkach a w opisie było że sa białe plamy
    odstrasza mnie to coraz bardziej od bazarku

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Moze mam jakas cudowną wodę, albo nie wiem co... ale ja zadnej plamy na pieluszkach nie mam. Zaqpkowane płukam w zimnej wodzie pod prysznicem i po praniu nic nie ma.

Prałam w jelpie, później w persilu sensitive a teraz w bambinexie + nappy fresh i po kazdej z tych wersji plamy = 0.

OT baryłka, oddaj te pieluchy
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Uprawnienia umieszczania postów