Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 51 z 51

Wątek: Jednorazówki strzelają samobója

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

każdy lubi to, co lubi podziwiam te dziewczyny, które stosują wielo (jakoś nie umiem się połapać, co jest czym i do czego ) używam jednorazówek - śmieci i tak wyrzucamy codziennie, a pamki z kupą nie śmierdzą gorzej niż kocia kuweta

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja zaczęłam gromadzić wielo jeszcze w ciąży. Po zrobieniu rekonesansu na naszym rodzimym rynku wygrały chinki z ebay'a (część mi siostra mieszkająca w UK przywiozła). Jakby koszt podliczyć to za te 17 sztuk plus podwójne wkłady zapłaciłam coś koło 350zł . IMO mega oszczędność! Zaczęłam używać jakoś na początku 3 miecha. Na noworodka za duże były, zresztą nie wyobrażałam sobie wtedy, że nie mając czasu na gotowanie, znajdę jeszcze dodatkowy na pranie. Porównanie z jednorazówkami mam. Nie zapomnę ile razy klęłam wtedy na nie. Nie zdarzyło mi się chyba ani razu, żeby przy kupie nie przeciekły Wszystko szło do prania po każdej nocy, a i pościel nie rzadko. Przy wielo kupa trzyma się pieluchy. Może z 2 razy przeciek był (bo za długo spaliśmy ). Trzeba częściej zmieniać, ale to tylko na zdrowie dzieciowi wychodzi. Żadnych kremów nie stosuję. Z dumą rozwieszam na balkonie . Do uzależnienia mi daleko. 20 sztuk mi wystarczy . Używam też papierków, które są genialne w starciu z kupą. Piorę je z pieluchami (siknięte), więc szybko się nie zużywają. No smrodzik mały jest, jak się wiadro otworzy, ale pampki znacznie gorzej śmierdziały. Jeno mój mąż, choć bardzo mnie przy wielo wspiera i uważa, że to bardzo dobry pomysł był (zdrowie dziecia i duża oszczędność) do zmiany pieluch się nie garnie. Od urodzenia przebrał małego ze 3 razy z moim wspomożeniem. Jak dla niego to wyższa szkoła jazdy.

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    każdy lubi to, co lubi podziwiam te dziewczyny, które stosują wielo (jakoś nie umiem się połapać, co jest czym i do czego ) używam jednorazówek - śmieci i tak wyrzucamy codziennie, a pamki z kupą nie śmierdzą gorzej niż kocia kuweta

Jasne!
    ale jeden argument jak mam kryzys (np pranie mi nie schnie, albo wody nie ma, albo pralka stoi od tygodnia) zawsze wygrywa
    - nie założe, jak nie muszę, sobie ( a co dopiero dziecku!!!) podpaski na 24 godziny srednio na 2 lata... i to takiej do ktorej wpada WSZYSTKO! a nie tylko kilka kropel pod koniec miesiaczki, chocby nie wiem jaki super hiper komfort dawaly i jakim basniowym zapachem powalały a komfortu nie dają i smierdzą! No i chlopcow nie nalezy przegrzewac mnie jest goraco, a wiem ze po kilku dniach bedzie spokoj - malenstwo musi w tym spedzic okolo 2 lat...

edit: zaluje, ze przy pierwszym synu, dopiero jak mial problemy zaczelam szukac rozwiazan i trafilam na wielo, kilka miesiecy sie meczyl
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

mnie też chyba najbardziej argument podpaskowo-wkładkowy przekonał - jak nosiłam laktacyjne wkładki żelowe przy synku i skóra tego nie lubiła, oj, nie lubiła...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka

Domyślnie

Ha! Otóż mam na po domu kilka wielorazowych podpasek. Używam ich, ale tylko kiedy jest chłodno. Kiedy robi się cieplej, tylko jednorazówki

mru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    Ja zaczęłam gromadzić wielo jeszcze w ciąży. Po zrobieniu rekonesansu na naszym rodzimym rynku wygrały chinki z ebay'a (część mi siostra mieszkająca w UK przywiozła). Jakby koszt podliczyć to za te 17 sztuk plus podwójne wkłady zapłaciłam coś koło 350zł . IMO mega oszczędność! Zaczęłam używać jakoś na początku 3 miecha. Na noworodka za duże były, zresztą nie wyobrażałam sobie wtedy, że nie mając czasu na gotowanie, znajdę jeszcze dodatkowy na pranie. Porównanie z jednorazówkami mam. Nie zapomnę ile razy klęłam wtedy na nie. Nie zdarzyło mi się chyba ani razu, żeby przy kupie nie przeciekły Wszystko szło do prania po każdej nocy, a i pościel nie rzadko. Przy wielo kupa trzyma się pieluchy. Może z 2 razy przeciek był (bo za długo spaliśmy ). Trzeba częściej zmieniać, ale to tylko na zdrowie dzieciowi wychodzi. Żadnych kremów nie stosuję. Z dumą rozwieszam na balkonie . Do uzależnienia mi daleko. 20 sztuk mi wystarczy . Używam też papierków, które są genialne w starciu z kupą. Piorę je z pieluchami (siknięte), więc szybko się nie zużywają. No smrodzik mały jest, jak się wiadro otworzy, ale pampki znacznie gorzej śmierdziały. Jeno mój mąż, choć bardzo mnie przy wielo wspiera i uważa, że to bardzo dobry pomysł był (zdrowie dziecia i duża oszczędność) do zmiany pieluch się nie garnie. Od urodzenia przebrał małego ze 3 razy z moim wspomożeniem. Jak dla niego to wyższa szkoła jazdy.
    Kochana, ściemnia Przecież to tak samo jak z pampkiem.

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Bastet a jakby jednorazówki używał to by zmieniał faceci zwykle nie darzą namiętnością rozmaziugi ale trzeba faceta lekko przycisnąć. Mi się udało an tyle mocno, że spieranie smrodów z wielo pozostawiam tylko mojemu

Domyślnie

komputer potrafią rozłożyć na części, prowadzić samochód i zarządzać firmą a nie potrafią zmienić pieluchy....ściema...najlepiej zostawić go samego z pieluchami wielo (bez jednorazówek schowanych na czarną godzinę)

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ni mam ani jednej sztuki jednorazówek, nawet na czarną godzinę . No niby to pielucha i to pielucha, ale tu trzeba jakieś zatrzaski pozapinać i papierek... A tak serio to ja już nie mam pojęcia jak go do pomocy zmobilizować. On po prostu nie chce go przewijać ("bo ty to zrobisz lepiej" - co za debilny argument ). I nie ma co gadać, nie przewinie i już i jeszcze twierdzi, że robię z tego szopkę .

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

mru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    Ni mam ani jednej sztuki jednorazówek, nawet na czarną godzinę . No niby to pielucha i to pielucha, ale tu trzeba jakieś zatrzaski pozapinać i papierek... A tak serio to ja już nie mam pojęcia jak go do pomocy zmobilizować. On po prostu nie chce go przewijać ("bo ty to zrobisz lepiej" - co za debilny argument ). I nie ma co gadać, nie przewinie i już i jeszcze twierdzi, że robię z tego szopkę .
    Dokładnie - debilny argument Ściema jak nic.

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

My się pieluchowaliśmy wielo, na noc tylko zakłądałąm pampka. Została nam ostatnia paczka rozmiaru 2, a że robią się ciasne postanowiłam je zużyć do końca, bo za tydzień już mu na tyłek nie włożę, żeby nie cisnęły.

Więc używałam pampków przez 24 h, zmieniając je często i co? Mam pierwsze odparzenie u dziecka- jak było wielo, to odparzeń nie było.
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Uprawnienia umieszczania postów