Zamieszczone przez Ania
![]()
![]()
![]()
a takie OT:
wiecie,że samce dziobaków mają kolec na ogonie z jadem,który może zabic dorosłego człowieka po ukłuciu?
Zamieszczone przez Ania
![]()
![]()
![]()
a takie OT:
wiecie,że samce dziobaków mają kolec na ogonie z jadem,który może zabic dorosłego człowieka po ukłuciu?
Ależ kochana najbardziej nawiedzona pawiszczofanka jestem. Jeszcze wczoraj byłam w posiadaniu osobistych 4 szt: czekoladowych, turkusowych i dwóch czarnychZamieszczone przez tulipowna
![]()
czekoladowe właśnie odfruwają ode mniemam nadzieję że jakoś to przeżyję.
Na achy i echy nie mam siły, choram wielce.
aż się usmarkałamZamieszczone przez Ania
![]()
![]()
![]()
Aniu powrotu do zdrowia życzę![]()
AniuZamieszczone przez Ania z Tulikowa
.
Zdrowiej. Musisz wyjść przewietrzyć ptactwo.
A pawiska masz piękne!
Z chęcią zamotałabym się w ptaszyska![]()
Niepodobają mi się wcale,ale czytając Wasze opinie jestem strasznie ich ciekawa
Może gdyby wygladały jak te odfarbowane![]()
Pokazałam mężowi na zdjęciach to tylko skwitował "ale babcine"![]()
![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
jak już OT i jestesmy przy dziurach kolcach wietrzeniu i golasach...to ptactwo najlepiej UMYĆ
![]()
Padłam.Zamieszczone przez Ania
![]()
I idę spać.![]()
(nie, nie do dziupli)
Zdjecia pawiszonow rewelacyjne! Musze przyznac, ze jeszcze takich ladnych nie widzialam, a przeczesalam swiatek wirtualny, bo chcialam jedne ptaszyska zgarnac dla siebie.
A bylo to tak:
- jak ich nie chcialam to byly,
- jak zechcialam to nie bylo,
- jak byly to przegapilam, bo rozeszly sie z predkoscia swiatla (strusie pedziwatry czy jak???),
- a teraz nawet jakby sie pojawily to nie dane mi bedzie je miec![]()
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008
A mi się podobają, cudne sąSprawiłabym sobie ale cena
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Magda, byly niedawno na FSOT, naprawde fajnie sie prezentowalyZamieszczone przez magda1980
panna sie w koncu rozmyslila i sobie pawiszcze zostawila![]()
poszperaj na TBW, na pewno da sie je odfarbowac, jak w Polsce swinstwa do zniszczenia pawi nie dostaniesz to Ci podesle
moje pawie sie nie blyszcza, nie sa miekkie, cos im dolega?do weterynarza pora sie wybrac
![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
No i cóż wy narobiłyście biednej kobiecie?
Psia krew, biedna kobieta( czyt. ja) siedzi i w ślinotoku, z biciem serca, przeczesuje wątek pawioski.
No po prostu siem wziełam i zakochałam.A może to niewiedza bo mało chust znam![]()
![]()
![]()
Według mnie pawie są ładne, cepelią mi nie trącą, ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Nie miałam ich w ręku , ale zachęcająco do mnie przemawia to że są cienkie i dobrze nośne.Z chęcią bym zobaczyła wszystkie kolory pawi bo nie bardzo wiem które to naruralne, które farbowane, a które odfarbowane.Ja lubię kontrasty i ciemne chusty więc odfarbowane pewnie by mnie nie zachwyciły, ale kto wie.
No normalnie doprowadzona jestem do tego stanu ze co prawda nie ma co w nie zawiązać, bo mój synek to prawie trzylatek nie przyzwyczajony do chustowania, ale jeszcze trochę poczytam i kupię sobie na zaś.
Chyba najbardziej mnie krecą czarne( czy czarne to te szarawe ? ) fioletowe, ale i czekolada Ani z Tulikowa pięknie wyglądają, a i turkusu jestem ciekawa. Czy to naturalne, czy farbowane.Może jakaś galerie pawi zrobimy ?To znaczy zrobicie, to znaczy pomożecie? Pomożemy![]()
![]()
![]()
Normalnie chyba w depresje popadnę z powodu braku ptaka( i nie mówię tu bynajmniej o meżu który od półtora miesiąca jest nie obecny )![]()
![]()
![]()
no gdzie ja mam tych pawi szukac ???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobrze, że tytuł wątku zmienionybo inaczej nadal bym tu nie trafiła
![]()
ja na Pawie dopiero czekam... więc póki co poprzyglądam się dyskusji![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
no właśnie miałam taki odbarwiacz do farbek Jacquarda, ale on by chyba nie ruszył firmowego barwnika, choć widziałam na stronce jak odbarwiali koszulkę.Zamieszczone przez kobra
śmierdzi to dla mnie okropnie![]()
ale Petisu mi ściągała i już wyparował w różnych takich eksperymentach.
muszę pomyslec poważnie nad tym.
Zamieszczone przez magda1980
Jejjjjjjjjjjjjjjj,a ja tak kocham dziobaki. chciałabym miec jednego w domu. (pod warunkiem,ze córka na dziobaka uczulona nie jest).
Wyobrazacie sobie, jade ze Sońka do laboratorum:"prosze pani,chciałbym zrobic test w kierunku uczulenia na dziobaki"![]()
I jeszcze a propos kolcy itp. Czy wiecie,ze na Sycylii jezozwierze sa uwazane za przysmak??? Oczywiescie,poluja na nie nielegalnie, jak to Sycylijczycy![]()
jeszcze niedawno któraś z szanownych koleżanek-niech umknie mej pamięci,która,podejrzewała,że ja jestem dziobakiem
![]()
![]()
muszę poszukać kolca u M. jak wróci z zagranicy![]()
ciekawe,jak dobierają się do takiego jeżozwierza,pewnie mają jakieś mafijne sposoby![]()