wlasnie dostalam maila![]()
planuja KOLOROWE CHUSTY Z KASZMIREM i Z JEDWABIEM![]()
![]()
![]()
wlasnie dostalam maila![]()
planuja KOLOROWE CHUSTY Z KASZMIREM i Z JEDWABIEM![]()
![]()
![]()
Uuu to kasę trzeba zbierać. A miałam już tylko 4 chusty kupić![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
UUUch...No nie wiem, cieszyć się, czy płakać![]()
Wyprzedawać![]()
Julka 2001, Zosia 2007
kolorowy jedwab by mi sie przydal![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
kaszmir mieć muszę, nawet za tysiaka![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Szalona kobieto![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
nie wiem czy kaszmir z jedwabiem czy chusty z kaszmirem i chusty z jedwabiem - niedlugo sie okazeZamieszczone przez milorzab
![]()
chyba muszę się poważnie zastanowić nad rodzeństwem dla kuby...![]()
dostałam już przyzwolenie od małża na kupienie kaszmiru, teraz tylko czujna być muszę![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Nymphadora, Kobieto Poinformowana, nie dobijaj koleżanki z Wysp tonącej w recesji i depresji narodowej, plissss.![]()
Czy ten newsletter mowil moze kiedy te cudenka planuja?
nie, to jest zawsze WIELKA TAJEMNICAZamieszczone przez szeszunia
mam wrażenie,że jednak będzie to jakiś żakard mieszany![]()
a to z tego powodu,że czysty indiowy kaszmir miał jedną duuużą wadę-zdarzało mu się rwać bez wyraźnej przyczyny.
indio ogólnie jest delikatną tkaniną,co widac gołym palcem,ale nitka wełny kaszmirowej to wręcz ryzyko kiedy się jakaś przerwie (proszę mi wierzyć,proponuję zakupić sobie kłębek prawdziwej wełny 100%kaszmir, to wszystko się wyjaśni
) .i nie odradzam zakupu, bo to chusta-puch,ale straciłabym całkiem resztki dobrego zdania o didku,jakby indio z kaszmirem wypuscili.
jednym słowem bubel,który bardzom ciekawa,czy powtórzą w pogoni za zyskami.
Dziewczyny,ale..czy oprócz tego,ze kaszmir daje chuście puszystości i jest niedostępny,więc przez to tak pożadany, to nosi sie lepiej? Jak sie mota,nie osiada,brzegi sie nie wpijają?
1. kaszmir jest najbardziej miękką chustą jaką znamZamieszczone przez nata76
2.nosi się jak wełna,czyli dobrze,osiada, ja się źle zamota, dociąga się dobrze,brzegi broń Boże, się nie wpijają.
3. kaszmir w dotyku jest specyficzny i trzeba go dotknąć,żeby pożądać, "jak się nie dotknie to pożądanie jakoś jałowe mi się zdaje"
4. poza tym to tak,jakbyś skarpetki kaszmirowe nosiła,sam luksus![]()
i parę ciekawostek:
kaszmir jest z kozy kaszmirskiej,reszta wełniaków to owce.utrzymuje stałą temp. ciała, samoczynnie wymusza pewien przepływ powietrza dostosowany od razu do warunków temperaturowych otoczenia poprzez mechanizm kurczenia i rozprężania włosów. Posiada dużą przepuszczalność powietrza - jest oddechowo aktywny, co jest niezwykle istotne przy schorzeniach układu krążenia i oddechowego.
wchłania wilgoć, zobojętnia jony dodatnie,zabija bakterie i roztocza prawie jak domestos.wszystko cytuję z jakiejś strony z medycyny naturalnej.
chusty z wełny owczej (nie merynosowej nawet) jak wszystkie chusty didka prócz kaszmiru tychże cudownych właściwości nie posiadają.a jak już to w niedoborze.
stąd też cena taka a nie inna.
To ja stawiam na Nino z kaszmirem.Zamieszczone przez magda1980
Ciekawa jestem na ile tym razem kaszmir wycenia![]()
Corcia 09.07.2006 i Syneczek 30.06.2008