Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: co na podróż w upały dla dziewięciomiesięczniaka??

Chustonówka
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie co na podróż w upały dla dziewięciomiesięczniaka??

Drogie mamy,
    pisałam na innym forum ale tam ciszaaaaaa więc pomęczę Was trochę.
    Wybieramy się rodzinką w sierpniu na 3 tygodnie na wakacje w klimat śródziemnomorski, gdzie temperatury oscylują w okolicach 30 stopni.
    Poradźcie co kupić na noszenie dziewięciomiesięczniaka (teraz ma 7 m-cy i próbuje już samodzielnie siadać). Córka teraz noszona w storchenwiege, ale na upały toto się nie nadaje chyba, że jako kocyk na plażę. No i kilkugodzinne noszenie - to nie dla mnie, bolą mnie plecy i ramiona, może w nosidle będzie lepiej? No i nosidło mąż założy
    Będzie trochę zwiedzania, trochę łażenia po górach (nie wysokich) no i tak się czaję na manducę, ale może uszyć mei tai'a z czegoś cieńszego?
    W manduce wydaje mi się będzie mniej materiału do grzania i ten system pasów (zwłaszcza biodrowy), który wskazuje na mniejsze obciążenie ramion. Ale może się mylę, bo nie miałam okazji przymierzyć się ani do jednego ani do drugiego.
    Poradzicie coś?

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

a masz możliwość przymierzyć gdzieś nosidła i przypasować do siebie? bo z doświadczenia wiem, że nie każde nosidło może odpowiadać, choćby ze względu na regulacje pasów

ja osobiście wybrałabym mt, choć posiadam nubika na stanie, ale on był szyty na wymiar, na mnie

Chustonówka
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Niestety nie mam gdzie przymierzyć.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

to napisz może do olmis- ona jest z Zielonej Góry- może będzie Ci mogła pomóc

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Justyna już podziałała w ciągu dnia, przymiarka manduci będzie.
    MT poniżej roczku też mam, nawet dwa i Ono i R&R, gdyby coś Wam w manduce nie leżało. Moim zdaniem na upał mogłoby być coś bardziej przewiewnego.
    A odnośnie do chusty - plecy i ramiona mogą Cię boleć, bo chusta niedociągnięta, przynajmniej to sobotnie wiązanie pozostawiało wiele do życzenia.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów