Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Znów plecak :)

Chustonoszka Awatar chapicha
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie Znów plecak :)

Jeśli było, przepraszam. Za nic nie mogę się dogadać z szukajem. NIe lubi mnie i chyba z wzajemnością

(Nie wiem, wariuję, ale w tivi leci "jingle bells")

Przełamałam się. W końcu! Zamotałam plecaczek! I wrzucałam z tobołka, gdzie wydawało mi się to najgorsze, ale łatwo mi to poszło. A z asekuracją jeszcze bardziej (przerażona mina szwagierki w momencie "rzucania" dzieciem bezcenna!). No i w związku z moją nową umiejętnością pytań parę mam.

Pierwsze, to czy ja źle dociągam chustę, czy jest na szeroka, czy cokolwiek źle robię, że mnie ramiona bolą? Ramiona i kark. Po 15 minutowym noszeniu miałam dość. No masakra jakaś...

Drugie pytanie (pewno nie w tym dziale, ale to tak przy okazji, co by się nie pogubić wśród wątków)- obciąć czy wymienić? A może sprzedać i dołożyć (ta opcja najgorsza, bo kasy brak). Bo się okazuje, że chustę mam za długą. Jak motałam 2x to było jej wystarczająco. Ale dzięki uprzejmości forumowej Paprotki udało nauczyłam się kieszonki i ogony majtają mi po ziemi prawie że. A o plecach nie wspomnę. Leżą bezczelne na ziemi. Szkoda mi jej ciąć .

A chusta to bawełniana LL, 5,2 m.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc )

ED.
    Pomóżcie chustonówce, no .
    Ostatnio edytowane przez chapicha ; 08-06-2012 o 18:44 Powód: Nikt?
    Mama TOSI (09.06.2010) i ZOSI (03.01.2012)

Chustonoszka Awatar chapicha
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

NO może jednak? Jeżelim upierdliwa, przepraszam .
    Mama TOSI (09.06.2010) i ZOSI (03.01.2012)

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Zdjęcia, zdjęcia! Ekspertki zaraz powiedzą dlaczego boli i co zrobić, żeby nie bolało.

A co do długości - spróbuj wymienić na bazarku, może ktoś akurat takiej długości szuka i chce oddać krótszą?

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wątpliwe raczej, ale możesz spróbować. Ja bym ciachnęła tę, tak z 80 cm albo i więcej jeśli jesteś drobna (zmierz ile Ci ogonów zostaje przy wiązaniach chustożernych), skrawek mozesz sprzedać.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustomanka Awatar Quenya
    Miejscowość
    Krakówek

chapicha: a ile masz wzrostu, bo ja mam 160 cm (i raczej drobną budowę) i też mam 5,2 - po prostu zbieram te majtające końcówki i zawiązuję jeszcze z przodu (w przypadku kieszonki).
    A z wiązaniem plecaczka: popatrz w lustrze na jakiej wysokości Twoich pleców jest Chuścioch zaraz po zawiązaniu, a na jakiej po tych 15-tu minutach. Jeśli duużo niżej - to pewnie źle podociągana chusta. Jak ja się uczyłam plecaki wiązać to też tak miałam, a teraz jak już się nauczyłam porządnie, to jestem zdziwiona, że idę na wycieczkę w góry z dzieciem na plecach i nic a nic nie boli...
    Mi 04.2009
    Miś 01.2012
    Mel 10.2013
    Mym 09.2017

www.milowekroki.blogspot.com
    www.spiewajaceskrzypce.pl

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

bez zdjęć trudno cokolwiek powiedzieć o wiązaniu, ale skoro jest niewygodnie, to pewno coś z nim nie tak

a co do chusty- spróbuj wymienić, jak szkoda Ci ciąć;
    i nie powinnaś mieć zbyt dużej różnicy w ogonach w przypadku 2x i kieszonki, bo te wiązania potrzebują podobną ilość chusty;

Uprawnienia umieszczania postów