w mietkach i podach na plecach od początku czyli mniej więcej od 7 miesiąca życia i 8kg, w chustach z przodu lub na biodrze sporadycznie i krótkodystansowo
w mietkach i podach na plecach od początku czyli mniej więcej od 7 miesiąca życia i 8kg, w chustach z przodu lub na biodrze sporadycznie i krótkodystansowo
ja ostatnio zawiązałam w kieszonkę mojego prawie 2-latak, około 12 kgale to byl jeden jedyny raz od kilku miesiecy kiedy sie na to zgodzil
![]()
Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014
mi W w ciągu dnia zasypia tylko z przodu w Tuli/a, ma teraz 11kg a ja w ciąży więc już niedługo czeka go zmiana sposobu zasypiania - nie mam pojęcia jak to zrobięchyba do auta go będę pakować
ale jeśli chodzi o ciężar to wcale mi nie ciąży i jest wygodnie. Chociaż na dłuższe spacery to jednak plecak.
Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014
to sie zasmucilambo my dopiero ze 2-3 tygodnie temu odkrylismy 2x, baardzo nam sie podoba w porownaniu z kieszonka, ale... J ma 3 miechy i 7,5 kilo. Czy takie mlode Mlode mozna na plecy juz??? no i 2x takie latwe i przyjemne, a plecaki... az sie boje pomyslec
![]()
<Miejsce na mądry cytat>
Nie cm i nie kg decydują w wiek - 3-4miesiące. Ze względu na dziecko (rozwój akomodacji oka) i na noszącego (ciężar). Dziewczyny zresztą wcześniej juz o tym pisały.
Ja tylko dodam, że w dobrze zawiązanym plecaku prostym główka śpiącego dziecka nie opada! Noszę Młodego na plecach od noworodka i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mu głowa opadła a zasypia w zasadzie na każdym spacerze (ostatnio zwykle 500m od domu...).
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)