Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: Do ilu cm/kg nosicie z przodu?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

w mietkach i podach na plecach od początku czyli mniej więcej od 7 miesiąca życia i 8kg, w chustach z przodu lub na biodrze sporadycznie i krótkodystansowo

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

ja ostatnio zawiązałam w kieszonkę mojego prawie 2-latak, około 12 kg ale to byl jeden jedyny raz od kilku miesiecy kiedy sie na to zgodzil
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

mi W w ciągu dnia zasypia tylko z przodu w Tuli/a, ma teraz 11kg a ja w ciąży więc już niedługo czeka go zmiana sposobu zasypiania - nie mam pojęcia jak to zrobię chyba do auta go będę pakować ale jeśli chodzi o ciężar to wcale mi nie ciąży i jest wygodnie. Chociaż na dłuższe spacery to jednak plecak.
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

to sie zasmucilam bo my dopiero ze 2-3 tygodnie temu odkrylismy 2x, baardzo nam sie podoba w porownaniu z kieszonka, ale... J ma 3 miechy i 7,5 kilo. Czy takie mlode Mlode mozna na plecy juz??? no i 2x takie latwe i przyjemne, a plecaki... az sie boje pomyslec

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Nie cm i nie kg decydują w wiek - 3-4miesiące. Ze względu na dziecko (rozwój akomodacji oka) i na noszącego (ciężar). Dziewczyny zresztą wcześniej juz o tym pisały.
    Ja tylko dodam, że w dobrze zawiązanym plecaku prostym główka śpiącego dziecka nie opada! Noszę Młodego na plecach od noworodka i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mu głowa opadła a zasypia w zasadzie na każdym spacerze (ostatnio zwykle 500m od domu... ).
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pasiata Zobacz posta
    Nie cm i nie kg decydują w wiek - 3-4miesiące. Ze względu na dziecko (rozwój akomodacji oka) i na noszącego (ciężar). Dziewczyny zresztą wcześniej juz o tym pisały.
    Ja tylko dodam, że w dobrze zawiązanym plecaku prostym główka śpiącego dziecka nie opada! Noszę Młodego na plecach od noworodka i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mu głowa opadła a zasypia w zasadzie na każdym spacerze (ostatnio zwykle 500m od domu... ).
    no ale mój syn ma ręce wyciągnięte na wierzchu i chustę tylko po pachy
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    no ale mój syn ma ręce wyciągnięte na wierzchu i chustę tylko po pachy
    Kasia też czasem zasypia w takiej konfiguracji, ale wtedy opiera główkę poloczkiem o mnie, więc nic nie opada... Jeśli mam blisko do domu, idę tak, tylko delikatnie, żeby nie szarpać, jeśli mam dalej - rozwiązuję węzeł i chowam Młodej łapki pod chustę.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów