Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 52

Wątek: Do ilu cm/kg nosicie z przodu?

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Ok 10 kg, prawie dwa latka- noszę różnie. Głownie plecy, ale bok i przód tez. Jeśli Weronika źle się czuje, marudzi, spi, a ja nie potrzebuję wolnego przodu - 2x. Jest mi wygodnie.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    a jak ma dziecko spać? Bo Maćkowi w plecaku prostym leci głowa do tyłu
    młodemu na początku jak zasypiał rozglądając się na boki też główka leciała ale wtedy miałam zawsze jakąś apaszkę i zarzucalam na plecy podciągałam na wysokość szyi/głowy młodego i końce zaczepiałam połu chusty i już.
    a teraz i jedno i drugie jak chce spać to przytula mi się do pleców

edit: a w temacie to Magdę długo nosiłam tylko z przodu. Jak miała z 8-9 mc przerzucilam się na MT i też głównie z przodu. Na plecy wrzuciłam i wróciłam do chusty jak juz byłam w zaawansowanej ciąży.
    Kubik na plecach pierwszy raz jak miał miesiąc ale w domu. Na spacery zimą z przodu bo taką miałam kurtkę ale od wiosny juz na plecach.
    Jakos ostatnio coś mnie naszło i na chwilę do sklepu wrzuciłam go do kieszonki i masakra normalnie
    buło mi ciężko, czułam nienaturalne wygięcie mojego kręgoslupa i w dodatku młody się wściekał i wykręcał na boki bo przyzwyczajony że zerka sobie górą przez ramię.... a młody ma dopiero 8 mc i jakieś 9 kilo
    Ostatnio edytowane przez Basinda ; 08-06-2012 o 22:23
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Fakt, że mam na tyle ciekawskie dziecię, że nie śpi na spacerach wcale. Potrafi palcem trzymać oko, żeby się nie zamykało
    No, ale wiążę dość wysoko, że jak głowa leci, to na tył mojego ramienia
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustofanka Awatar izi

Domyślnie

12,5 kilo, ponad dwa lata, zdarza mi się nosić z przodu.

sometimes it's hard to be a woman - Tammy Wynette

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

Roczek około 9 kg, tylko z przodu, nienawidzę nosić na plecach

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

prawie rok ponad 9 kg i różnie, czasem z przodu, ostatnio częściej na plecach.
    i na biodrze się zdarza

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

85 cm, 12kg z przodu sporadycznie, ale się zdarza. Do lutego praktycznie nosiłam tylko z przodu, az się w końcu nauczyłam plecaka

Chustomanka Awatar Roma
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A moja ma ok. 7,5 kg (chyba)) i 70cm i już prawie tylko na plecach. Z przodu sporadycznie.
    Justyna.
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
    Adam
    16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014

Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja w zasadzie przestałam Kasię nosić z przodu jak miała pół roku, jakieś 7,5 kilo i pewnie z 70 cm - to tak dla równowagi dla powyższych wpisów
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

Roberto ma 11,5 kg, jakieś 80 cm i jak już go noszę to praktycznie tylko na biodrze w pouchu albo z przodu. Ale to drugie to tylko pozwala jak jest bardzo chory i chce się poprzytulać
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Domyślnie

Tak dlugo jak dawalam rade, tak do ok 13 kg chyba, wymiennie z kolkowa na boku i nosidlem na plecach, bo ja z przodu lubie najbardziej tak jak i moja corka a jak mnie kregoslup bolal to wlaczalam gimnastyke.
    Moja mala byla zawsze ciezkim dzieckiem, wiec zdecydowanie przekroczylam zalecany limit, ale nic o nim wowczas nie wiedzialam, zatem sie nie przejmowalam, mam nadzieje, ze kregoslupa nie zdruzgotalam, ale chyba juz cos bym czula?
    wyrazniej odczuwalam przegiecie w stawach kolanowych, ale to juz pozniej gdy nosilam ja do niedawna na plecach jako 3,5 latke.

Mysle, ze trzeba sie wsluchac w swoje cialo, bo kazda matka tez jest innej postury i ma inna kondycje i dla niektorych nawet 8 kg moze byc za duza, a dla silnej kobiety zaden wielki wysilek.
    Ale to opinia niedoradcy

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chyba nie potrafię określić kilogramów/centymetrów. Jak mi zaczął "przeszkadzać" z przodu to rzuciłam na plecy
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustofanka Awatar Naniby
    Miejscowość
    Kraków/Zakopane

Domyślnie

W watku o opadajacej glowie w plecaku ktoras forumka pokazala na zdjeciu, jak 'przywiazuje' glowe dziecka dodatkowym szalikiem do mamy. Sprobowalam, dziala! Nie moge teraz znalezc watku, bo Szym wisi mi u nogi, ale moze sie uda w wolnej chwili to podlinkuje

Chustoholiczka

Domyślnie

12 kg, 2,5 roku, 90 cm - jeśli podróżujemy autobusami/pociągami ZAWSZE wożę ją z przodu (ostatnio tylko w takich sytuacjach sie nosimy )

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ostatnio zdarza mi się 13.5 kg, 88 cm

jak się bardzo uprze ale to sporadycznie

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Jakos ostatnio coś mnie naszło i na chwilę do sklepu wrzuciłam go do kieszonki i masakra normalnie
    buło mi ciężko, czułam nienaturalne wygięcie mojego kręgoslupa i w dodatku młody się wściekał i wykręcał na boki bo przyzwyczajony że zerka sobie górą przez ramię.... a młody ma dopiero 8 mc i jakieś 9 kilo
    Jak ktoś codziennie nosi z przodu, to kręgosłup ma przyzwyczajony do tego wygięcia i nie odczuwa go tak boleśnie. Negatywne efekty przyjdą z czasem dopiero..
    Ja wychodzę z założenia, że każdy dzieciaczek powinien być noszony na plecach od 4-5 miesiąca życia, czyli od początku etapu w którym MUSI podczas ruchu patrzeć zgodnie z kierunkiem jazdy. Dzięki temu minimalizujemy prężenie się dziecka, które bezlitośnie niesie ze sobą przedwczesną pionizację. Przy okazji kręgosłup noszącego jest beneficjentem efektu ubocznego jakim jest lepsze rozłożenie się ciężaru i minimalny wpływ dziecka na środek ciężkości noszącego.
    Na przodzie - wyłącznie krótkodystansowo i w okreslonych sytuacjach (szybkie uspanie, komunikacja miejska)
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja ponad dwulatka noszę z przodu.Fakt,że okazjonalnie i do przytulania głównie,albo do tramwaju czy autobusu. Trzeba dobrze zawiązać i jest ok.Na wyjścia dłuższe plecaki rządzą

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja do 3 r.ż nosiłam Kropke z przodu
    zaraza zawsze potrafiła tak mi się ulokować że nic a nic nie zasłaniała, lubiłyśmy bardzo obie, ale po urodzinach powiedziałam basta i definitywnie na plecki
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

w mietkach i podach na plecach od początku czyli mniej więcej od 7 miesiąca życia i 8kg, w chustach z przodu lub na biodrze sporadycznie i krótkodystansowo

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

ja ostatnio zawiązałam w kieszonkę mojego prawie 2-latak, około 12 kg ale to byl jeden jedyny raz od kilku miesiecy kiedy sie na to zgodzil
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Uprawnienia umieszczania postów