W jaki plecak (bo z przodu się chyba nie da, prawda?) można zawiązać szczupłego trzylatka? Na wakacjach przy spacerach, gdy już nie ma sił chodzić? Czyli coś szybkiego i wygodnego. A może jednak w nosidło zainwestować czy pożyczyć?
W jaki plecak (bo z przodu się chyba nie da, prawda?) można zawiązać szczupłego trzylatka? Na wakacjach przy spacerach, gdy już nie ma sił chodzić? Czyli coś szybkiego i wygodnego. A może jednak w nosidło zainwestować czy pożyczyć?
1) plecak z koszulką (4,6), plecak z koszulką z węzłem pod pupą (3.6)
2) dobrze zawiązany plecak prosty
A tak naprawdę chyba każdy plecak będzie dobry. Noszę starszą czasami na plecach i powiem, że czasami wygodniej nosi mi się ją niż młodszą. Ja bym nosidła nie kupowała, jeśli to jest sporadycznie, ale ja to anty nosidłowa, więc nie obiektywna.
Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14
noszę (sporadycznie) w prostym plecaku, ewentualnie z wykończeniem tybetańskim, ale to dlatego, ze lubię. Osobiście (ostatnio, wiadomo, że preferencje się zmieniają) - zwłaszcza jeśli idziemy na piechotę, a nosidło na wszelki wypadek - wolę chustę dla trzylatki od nosidła, bo zajmuje mi mniej miejsca niż komfortowe ergo z dobrze wypełnionymi pasami.
Dobrze mieć solidną, nośną chustę - z tańszych używek pewnie jakaś lana czy rapalka byłaby ok, z trochę droższych sprawdza mi się żakard lniany nati (jaskółki), konopie didymosa, katja/aere z wełną, ale oczywiście sporo do wyboru.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Zdarzyło mi się juz kilka razy niesc mojego nieduzego trzylatka na plecach bez niczego - sam sie trzyma![]()
na dluzsze trasy mamy nubigo to wieksze - sprawdza się rewelacyjnie! zaiwestowalam i nie zaluję,ale moze to dlatego, ze od jakiegos czasu nie chce mi się motac chusty - i mlodszego i starszego wole w nosidlo wrzucic niz plecak prosty wiazac.
Jak szybko to plecak prostymąż tak trzylatka naszego nosi (mnie się już nie daje zamotać
)
A długie to noszenie? Bo może np kółkowa i na biodro wystarczy?
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
plecak hanti![]()
Wataha: Nelly: 14/06/2007Lilly i Zuzka: 15/09/2010
![]()
http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja
2014 będzie nasz!
my stosujemy plecak prosty dla prawie trzylatka. Ja czasem rozkładam poły na pupie (w plecaku prostym), niestety wtedy nie jest to już takie szybkie wiązanie.
P 2009, I 2011, R 2013, M 2017
plecak prosty z tybetanem. albo (to czesciej) duzy ChMT - miejsca nie zajmuje wiecej niz chusta, do dzis czasem F nosze (4 i pol roku, jakies 16 kilo zywej wagi).
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Plecak prosty z tybetanem z przodu.
Ostatnio noszę mojego w porządnym grubym pouchu - fajnie bo szybko się go wkłada i wyjmuje. Cienko jest jak zaśnie (a potrafi) bo w chuście wygodniej głowę przytrzymać.
U nas także dominuje plecak prosty z tybetanem.
Ostatnio edytowane przez jul ; 09-06-2012 o 09:30
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
U nas sprawdzają się wszystkie plecaki prócz prostego![]()
Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
Moja dłubanina
Jeśli to ma być na długich wycieczkach jak nóżki się zmęczą to polecam plecak prosty bo:
- Wiąże się szybciej i łatwiej niż zapina nosidło
- Wystarczy krótka chusta która zmieści się do torebki a na postojach posłuży jako kocyk
Duże dzieci bardzo fajnie noszą się w plecakuJa teraz wolę nosić starszą niż młodego.
Jeśli chodzi o ergo to dla 3 latka koniecznie większy rozmiar (szyte na zamówienie) żadne tuli czy manduca się nie sprawdzi.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
z przodu się daa na plecy ja wolę jednak plecak z krzyzem ale tak naprawdę nosidło (bondolino mi się sprawdza mocno) albo kangę (jesli na krótko)
Ja moją starszą nosiłam (bo ze względu na ciążę to niestety czas przeszły) tylko w krótkiej i tylko na plecach w plecaku prostym. Bez tybetana, ale to dlatego, że mi w tybetanie niezbyt wygodnie. A jeśli faktycznie na króciutko to tak jak Cobra w kandze. To jest dopiero podręczna i kompaktowa chusta![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Ja mojego 3 latka na wakacjach wrzucam w manduce na plecy, ale on waży 20 kg ma 107 cm i wyglada jak 5 latek
To nie wiem czy jakaś chusta dałaby radę
Manduca daje!
w kaftan bezpieczeństwa![]()