-
Chustoholiczka
i nasze testy zakończone... a szkoda... dziękuje ślicznie za możliwość testowania
teraz będę czekała na swoje tetry 
a teraz na temat:
jak tylko otworzyłam list to oszalałam, taka mięciutka, delikatna i puchata ta tetra
cudowna w dotyku
a przecież już kilka razy prana...
dosyć szybko schnie jak na włókna bambusowe... choć zwykła tetra schnie szybciej, ale przecież to bambusowa 
po wyschnięciu troszkę stwardniała, ale pomiętosiłam i na nowo stała się milutka 
testowałam w kieszonkach i otulaczu... // podczas drzemki dziennej, na spacerze oraz w nocy... nigdy obu naraz...
w kieszonkę wkładałam wkład owinięty tetrą... a w nocy i na spacerze były 2 wkłady owinięte tetrą...
moje spostrzeżenia - w kieszonkach tetra wypadała słabiej bo zmiana następowała szybko, tetra nie zdążyła całkowicie się zmoczyć a kieszonka bokiem moczyła ubranko, no i raz młody przesikał bokiem, jakoś mu siurak uciekł ;p z kolei w otulaczu było wszystko idealnie...
// a ja uprzedzona do otulaczy bo mi przemakały z formownakami, zaś z samymi wkładami ciężko sobie radziły... //
także podczas testów tetry bambusowej musiałam się z moim otulaczykiem morowym (szytym kiedyś przez Sylwię) przeprosić
podczas spacerku i zabaw na placu zabaw nie zauważyłam żadnego odwłoka - pupa była naprawdę zgrabna jak na wielorazówkę
nic nie krępowało ruchów małemu...
w nocy z kolei zostałam zaskoczona
pozytywnie oczywiście... młody sporo pije, zarówno podczas dnia jak i w nocy... mój niejadek od dłuższego czasu nie pije mleka także nadrabia płynami i w nocy potrafi wypić łącznie ok litra a czasem nawet 1,5litra płynów
to sporo... i generalnie noc jest dla mnie koszmarem
zarówno pobudki na picie, na przebranie a i czasem mokry kocyk czy łózko
nic nie dawało rady mojemu sikaczowi... na noc schodzą nam min 4 pieluszki - kieszonki i AIO, napakowane chłonnymi wkładami a i tak przecieki są ;/ dlatego chciałam sprawdzić jak w nocy sprawdzi się tetra - wzięłam 2 wkłady mikrofibrowo-bambusowe, owinęłam 1 tetrą bambusową kokosi i do tego morowy otulaczyk... jakież było moje zdziwienie... pobudka na herbatkę czy wodę - a pielucha sucha, zero przecieków, nic nie było mokre... a młody w pieluszce wytrzymał 10h... (całą noc...) o tak z rana zrobiłam 

przebrałam go w obawie przed jakimiś odparzeniami i ku mojemu zdziwieniu wytrzymałby jeszcze z 1 siku...
otulacz suchy, wkłady i tetra mokra... kocyk suchy, łózko suche...
normalnie cud... 
jak dotrą nasze tetry to potestuję obie naraz i dopiszę swoje spostrzeżenia 
kolejna rzecz - trafiła nam się kupa
ech... nie lubię takich sytuacji... // młody nie chciał na nocnik
kupę zrobił... no to szybka zmiana pieluchy, tetra pod strumień zimnej wody... zaprana z dodatkiem mydełka rossmannowskiego... wrzucona do prania i o dziwo plamy zeszły...
zwykłej tetry doprać nie mogę... muszę gotować a ta się sprała bez gadania... na 40stopniach 
kolejny plus - mój młody wiecznie ząbkuje - także pije dużo, mega sika a i zapach powala... // czasem zmieniam mu pieluchę po jednym siku pomimo nie zasikanego całego wkładu czy przecieków na ubranku... bo zapach nas męczy... // tetra bambusowa kokosi mnie w tym aspekcie zdziwiła... // o ile w kieszonkach jak przemokły coś tam było czuć... to cała noc jak mały spał to ani przeciek się nie trafił ani brzydkiego zapachu nie było czuć...
Minusy:
splot rzeczywiście nie jest bardzo zwarty i są miejscami przebłyski/rozchodzenia...
postrzępione gdzie nie gdzie końce...no i troszkę skurczyły się od prania i użytkowania... ale to chyba każda tetra tak ma...
PODSUMOWUJĄC:
Tetra bambusowa kokosi cudowna
miękka, delikatna nawet po wielu praniach
nie robi dużej pupy
nie krępuje ruchów dziecka 
dosyć szybko schnie, bardzo chłonna - sprawdzi się i za dnia i w nocy
łatwo się spiera plamy...
więcej plusów niż minusów... u nas sprawdziła się na medal... - szczerze polecam
Ostatnio edytowane przez sweetrose ; 30-08-2012 o 09:54
Junior 2011
Oleksander

2016
Zośka 2021
Uprawnienia umieszczania postów