Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: Tetra bambusowa **KOKOSI**

Mieszany widok

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie Tetra bambusowa **KOKOSI**

Tutaj proszę pisać recenzje na temat tetry bambusowej **KOKOSI**.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

No to jestem po pierwszych moich testach pieluchowych
    Pierwsze wrażenie po wyjęciu z koperty, bardzo mięciutkie ale też cienkie, trochę jak gaza. Mam porównanie tylko do tetry bambusowej kikko, która jest bardziej zwarta. Mój chłopak ma 1,5 roku, więc potrafi siknąć. Pieluszki testowałam z Sylwiątkowym K-diapersem, bo po złożeniu idealnie mieściła się w koszyczku. Jedno porządne siku dała rade i cała mokra nie była. Mega chłonne nie są, ale jak na ta gramaturę ok. Za to są super milutkie, młody porwał jedną od razu zeby się poprzytulać, śpi z zestawem pieluszka, smoczek i najbardziej lubi takie miękkie. Myslę, że dla noworodka mogą być fajne, bo po złożeniu pielucha nie jest gruba i materiał bardzo delikatny. To tyle ode mnie.
    Dzięki za możliwość testowania
    Ostatnio edytowane przez Agis ; 28-06-2012 o 19:42

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

My już po testach tetry bambusowej
    Przyznam szczerze, że trudno było mi wierzyć, że po wielu praniach tetra bambusowa może być nadal miękka. Nie byłam pierwszą testującą, Sylwia przed wysyłką je prała nawet u nas zaliczyła 4 prania i nadal była mięciutka, puszysta i nie skurczyła się.
    Tetra bambusowa KOKOSI jest miękka, cienka, nie powiedziałabym, że gazowata bardziej luźniej tkana, gramaturą przypomina mi pieluszki, przesłane nam przez kuzynkę z Francji,duże bawełniane, używane jako lekkie okrycia/kocyki (nazwy ich nie pamiętam bo jako młoda matka wycinałam wszystkie metki co by to nie gryzły mi dziecka).
    Smok polubił spać wtulony w pieluszkę, bawić się nią, miętosić. Mieliśmy okazję sprawdzić jak spisuje się jako wkład do kieszonki i do samego otulacza.
    Pomimo wielokrotnego złożenia nie robiła wielkiej pupy,nie była gruba, dała radę wytrzymać w kieszonce trochę ponad 2 godziny, obie złożone w samolot do otulacza wytrzymały dłużej ale jak to tetra były mokre.
    Uważam, że są dobrym rozwiązaniem zarówno dla malutkich jak i dużych pup naszych pociech.
    Dziękuję za możliwość testowania
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka Awatar Miśka

Domyślnie

No to my już po dniu stosowania tetry.
    Pierwsze wrażenia: miła, miękka, puchata. Pierwszy raz miałam do czynienia z tetrą bambusową, więc fakt, że jest tak milusia mnie zachwycił po prostu.

Po wypraniu wrzuciłam dwie na raz do otulacza i hardkorowo pozwoliłam malemu biegac 5 godzin. Pieluszki okazały się bardzo chłonne. Nawet wilgoci mocno nie czuc.

Odczucia jak najbardziej pozytywne. Może tylko obszycie mogłoby byc solidniejsze, trochę się w niektórych miejscach strzępi.

Bardzo dziękuję za możliwośc testowania. Po wypraniu wysyłam do następnej osoby.

Kiedyś byłam Fabisią, ale się sama sobą znudziłam i zostałam miśką

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Skończyłam testować tetrę i za taką możliwość bardzo dziękuję
    Oto moje spostrzeżenia z testów:
    Plusy:
    - miękka, miła w dotyku (milusia) tetra,
    - szybko schnie,
    - dość dobrze chłonie (u nas zmieniona po 1,5 h),
    - po wyschnięciu troszkę stwardniała, ale po rozciągnięciu na nowo stała się milutka,

Minusy:
    - splot tetry nie jest bardzo "ścisły" i nie wiem czy tetra nie będzie się rozchodzić po kilkudziesięciu praniach

Przytrafiła się nam oczywiście żółta kupa niemowlaka w tetrę bambusową na testach Zestresowałam się, że zostaną plamy ale po zapieraniu i intensywnym pocieraniu plamy zeszły i za to plus
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustonoszka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

napiszę o tej nowej tetrze, którą niedawno kupiłam

-mieciuteńka, bardziej od bambusowej kikko, po złożeniu szwy nie gniotą w pupkę, edit: po praniach nadal mięciutka (uwielbiam ją za tą miękkość)
    -chłonna, podobnie jak kikko
    -troszke sie skurczyła po kilku praniach, ale za to po złożeniu na dwa i dwa i trzy pasuje do bardzo wąskich kieszonek, ma teraz wymiary ok. 65x55, może przydało by sie jednak szyć ją w wymiarze 80x80?
    - szybko schnie, ciut dłużej niż zwykła tetra, identycznie jak bambus kikko, na pewno szybciej niż bambusowy wkład frotte kokosi
    - splot rzeczywiście nie jest bardzo zwarty, może lepiej by było jakby te kwadraty były mniejsze, może wtedy mniej by sie rozchodziła
    - jedna sztuka rozeszła się bardziej od innych i prawie na każdym łączeniu (a piorę wszystkie razem), ale na razie się nie podarła (prałam ze 6 razy)

edit: po praniu w 60 stopniach plamy po kupkach mi nie do końca zeszły ale po wystawieniu pieluchy na słońce nie ma po nich ani śladu

kolejny edit: to ja jeszcze dodam, że ostatnio mój malec większe ilości sika i jak mam samą frotę bambusową (nawet 2 szt)w kieszonkach to kieszonka przecieka pod 1-2 siknięciach, jak mam frotę + tetra to kieszonka trzyma o wiele dłużej bez przeciekania, cud normalnie jakiś, chyba na tetrze mocz sie lepiej rozprowadza...
    Ostatnio edytowane przez beautygosiek ; 11-10-2012 o 08:12 Powód: uzupełnienie recenzji

Uprawnienia umieszczania postów