Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: dziecko ciekawe świata

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie dziecko ciekawe świata

Moja córka zawsze się strasznie kręci jak ją wiążę (raz miałam przyjemność wiązać jak spała i wtedy tak bezproblemowo poszło ), ciągle chce patrzeć za siebie. Jak jej trochę główkę przysunę do siebie to odwraca w drugą stronę i się wychyla. A jak już mi się uda związać to i tak dopóki nie zaśnie to się kręci, tak jak by chciała widzieć co jest za nią. Ma ju ponad 3 miesiące, główkę niby już trzyma, ale nie wiem czy mogę już próbować jakieś inne wiązania Jest takie w którym dziecko więcej widzi? Na plecach może? Bo mi z przodu dobrze nosić, nie ciężko (dopiero ledwie ponad 5 kg), więc zawsze kieszonkę wiążę.

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mój dzieć ma ponad 4 miesiące i u nas kieszonka poszła dawno temu w odstawkę, bo bardzo się w niej rozglądał (na spacerach również) przechylał się na boki i wyciąga łapki górą, pomimo tego, że chusta mocną dociągnięta.

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k.Bydgoszczy

Domyślnie

Średnio mi na plecach na razie wychodzi, ale też mam małego wiercipiętę i na plecach zdecydowanie lepiej. Tzn zawiązać też ciężko, jak wierzga tymi nogami, ale podoba mu się bardzo i już zawiązany, jest spokojniejszy niż z przodu

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A który plecak najlepszy dla maluszka? Macie jakiś dobry filmik?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pulpecja Zobacz posta
    A który plecak najlepszy dla maluszka? Macie jakiś dobry filmik?
    Dla maluszka polecany jest tylko plecak prosty.
    Tu filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=vw1Q1HWNhcU
    Inny sposób "wsadzania" dziecka (troszkę starszego): http://www.youtube.com/watch?v=bWdsWk-Y-UQ

I zdjęcia: http://www.storchenwiege.pl/media/do...cak-prosty.pdf

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

Ja miałam podobny problem (mój maluszek ma nieco ponad 3 miesiące) przy noszeniu w kieszonce.
    Nie odważyłam się jeszcze wiązać na plecach (może wreszcie męża namówię), ale jak wreszcie nauczyliśmy się wiązać 2x, było o niebo lepiej, Dzieć miał widocznie lepsze widoki niż w kieszonce

Chustomanka Awatar Quenya
    Miejscowość
    Krakówek

Domyślnie

Jak mój Mi-ś skończył 3 miesiące, to też się skończyło spokojne spanie w chuście. Chciał wszystko widzieć - najciekawsze jego zdaniem rzeczy działy się zawsze na podłodze/chodniku/generalnie na dole - pozycja w kieszonce była więc koszmarna - dla mnie i dla niego (dziecko skręcone i zgięte, a ja przeciążona na jedno ramię). No i wrzuciłam go w plecak prosty - jest dobrze bo wszystko widzi.
    Duży sukces wiązania na plecach to wrzucenie na nie dziecka tak, żeby się chusta nie poskręcała i została na dziecku tam gdzie powinna....
    Mi 04.2009
    Miś 01.2012
    Mel 10.2013
    Mym 09.2017

www.milowekroki.blogspot.com
    www.spiewajaceskrzypce.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Nie wiem czy się odważę sama tak dziecia zarzucić na plecy
    2x próbowałam, ale średnio mi szło, córa tak się ruszała że nie mogłam dociągnąć a potem zaczęła płakać, więc zrezygnowałam

Uprawnienia umieszczania postów