Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: AngelPack ECO

Mieszany widok

Guest1
    Guest

Domyślnie AngelPack ECO

osoby, które już testowały proszę o oceny

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Testowe fantastycznie wygodne, eleganckie, łatwe w obsłudze.
    Dla mojego 1,5 roczniaka zdecydowanie panel za niski i za wąski- mały niebezpiecznie wychylał się do tyłu jak go nosiłam na plecach.
    Był z nami na ślubie nie naszym oczywiście. Jak wgram fotki to postaram się wrzucić coś

Dla mniejszych dzieci będzie świetny

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Piękne, eleganckie, cienkie, kompaktowe, po założeniu b. wygodne.

Ale.

Jakieś mega małe.
    Z tyłu na krzyż zapinałam na końcówkach. Mój małż nie dopiął się w ogóle.
    A jesteśmy przeciętnych rozmiarów, 175 - 180 cm.

Ale ból największy:
    gdy młodą miałam z przodu, poluzowałam pas, a wtedy wysunął mi się on z klamry. Po prostu, na luzie, bez jakiegoś szarpania. Dziecko wisi na plecach na biodrowym, a ja poprawiam usadowienie taśmy w plastiku. Zgroza.

To było dość niebezpieczne.
    W manduce pasy są lepiej zabezpieczone przed takimi przygodami.

No i chestbelt - bez sensu. Pewnie połowa użytkowników zostawia go w opakowaniu, a druga gubi w pierwszym tygodniu.

Dla małych osób z lekkimi dziećmi - będzie super

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

my właśnie na świeżo po pierwszej wyprawie w APLX - jesteśmy zachwyceni. Zakłada się bardzo szybko i wygodnie zarówno z przodu jak i na plecach, i nosi super. Franek ma 9 mcy (jest dość wysoki i szczupły) panel jest idealny dla niego, na szerokość w sam raz, na wysokość jeszcze duży zapas - mam nadzieję, że szybko nie wyrośnie. Nadaje się super do noszenia większego dziecka z przodu, bo jest ono trochę niżej niż w chuście. I tak jak dziewczyny wcześniej pisały ten chestbelt zupełnie bez sensu, ale można skrzyżować pasy na plecach i jest super. Jak dla mnie rozwiązanie z kapturkiem na rzepy też trochę niezbyt ciekawe, wolałabym na napy, ale zobaczymy jak to będzie w użytkowaniu, bo jeszcze nie próbowaliśmy. Z czystym sumieniem daję 5 i coś czuję, że chusta na chwilę poleży w szafie

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

A ja teraz mogę dołączyć z opinią o swoim osobistym Angel Pack LX cocoa
    Podtrzymuję że nosidło bardzo wygodne chociaż niestety nieco już na nas przymałe. Jednak szczerze polecam chociaż teraz przy większym dziecku wolałabym ciut szersze pasy i wszyte trochę pod innym kątem
    Ale nosidło jest i co najważniejsze mąż sie rwie do noszenia
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nosidło fajne, łatwo się zakłada. Niestety pupa Adasia nie chciała wpaść do końca w kieszonkę na dole i zostawał mi kawałek materiału.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

Znalazłam wątek i się dopiszę, bo niedawno zostałam posiadaczką Angelpack LX.

I tak szczerze: uczucia mam mocno mieszane.
    Nie podoba mi się mocowanie kapturka do ramiączek
    Nie podobają mi się klamry. wydają się... delikatne, słabe... mam wrażenie, że mi się rozepną.
    Nie podoba mi się pas biodrowy, którego część materiałowa jest za duża w stosunku do wypełnienia i się marszczy... Poza tym jakoś mi niewygodnie trochę w nim. Może jeszcze się nie przystosowałam...
    Duże dziecko - no way. Panel wąski, nie podtrzymuje dobrze. Pasy za mało wypełnione... no i te klamry :/

z zalet:
    Jest kompaktowe! Pierwsze naprawdę kompaktowe nosidło
    Idealnie pasuje na Michalinę obecnie (7 m-cy) - w innych się topi...
    Podoba mi się wysoki zagłówek, który można odgiąć
    jest leciutkie
    podoba mi się krzyżowanie pasów. z nieskrzyżowanymi jest mi niewygodnie. Patent z pasem zabezpieczającym (chestbeltem) zakładanym na ramiączka - IMO - do bani.

Michelle w nosidle:

Na plecach jeszcze nie nosiłam...
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Uprawnienia umieszczania postów